torstai 17. toukokuuta 2012

Testirätti


Viime viikonlopun myyjäisissä keskustelimme bambuisen ja puuvillaisen tiskirätin eroista. Minä olen tähän asti tehnyt tiskirättejä pelkästään bambulangasta. Lankakaupan ale-laarissa tuli vastaan röpelöistä puuvillalankaa kauniissa karkkiväreissä, ja nyt minäkin pääsen testaamaan puuvillan toimivuutta.

Testirätti on virkattu isoäidinneliöksi, ja reunassa on kiinteiden silmukoiden kerros. Tuosta röpelölangasta tuli aika kivan eläväinen pinta. Nyt sitten vaan pesemään ja venyttämään. Jos homma toimii, virkkailen näitä taatusti lisää.

Olen vihdoinkin saanut pienen inspiksen laittaa pihaa kuntoon. Kylvin penkkeihin takuuvarmoja kehäkukkia, maloppeja ja krasseja ja istutin maahan ensimmäistä kertaa gladioluksen sipuleita. Kasvimaan keskellä on jokin viime vuonna sinne laittamani kukka, jota en tunnista lainkaan. Osaatteko auttaa, mikä tuo alimman kuvan kasvi voisi olla? Viimevuotiset kuivat varret ovat puolimetrisiä. Olen joko saanut sen naapurilta tai sitten lykännyt jonkin ruukkukasvin maahan. (Yes, tosi hyvä muisti!)

Mustikka kukkii tällä hetkellä aika ihanasti. Napsin muutaman varren sisälle maljakkoon. Kesällä päästään sitten poimimaan taas tätä superfoodia, jos kaikki menee nappiin. Kukkia ainakin piisaa.

Mukavaa viikonloppua! Aika luksus-viikko tällainen...

I made a new dishcloth of cotton yarn. I´m testing it, since I´ve only used linen before. In the garden there´s new green everywhere. Something new and something old...

16 kommenttia:

 1. Kukasta en sano mitään, mutta tiskiräteistä voisin kysyä, että ovatko ne oikeasti ihan hyviä ja mukavia ja kaikin puolin jees? Minulla ei ole niistä käyttökokemusta, mutta puuvillaa ja bambua kyllä löytyy. Että pitäiskö sitä minunkin?

  VastaaPoista
 2. outi: Meillä ollaan apinamiehen kanssa molemmat tykätty bambutiskiräteistä kovasti! Muita ei enää käytössä. Veikkaan, että puuvillaiset ovat ihan yhtä hyviä...

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista, odotan käyttöraporttia pikimiten :-)

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Mulla on molempia. Bamburättejä ja puuvillaisia. Itse pidän molempia yhtä imukykyisenä, riippuen tietysti langan laadusta. Puuvillassa on paras se joku eco-lanka. Se on karhea, ja imee tosi hyvin!
  Varmaan se antibakteerisuus on se, mikä nostaa bambun pisteitä. Sitä tosin ei silmällä huomaa :D

  VastaaPoista
 5. Kivan värinen tiskirätti!
  Bambu langasta minäkin olen ennen tehnyt noita. Tulehan kertomaan toimiko ne puuvillalangasta yhtä hyvin!

  VastaaPoista
 6. Olisikohan tuo kukka jokin malva?
  http://www.semencesdupuy.com/2F1199-Fleurs-Sauvages-Malva-Alcea-Wildflowers.html

  VastaaPoista
 7. Vekarus: Laitan raporttia, kunhan ehdin pestä ja vanuttaa rättiä jonkin tovin! =)

  Uuden Kuun Emilia: Käytössä tuntuvat hyvin samanlaisilta, ja luulen, että kun molemmat pesee 60 asteessa, pöpötkin kuolevat. Tosin eikös se ole ihan hyvä juttu, että pöpöjäkin löytyy! =)

  sanna: Tämä turkoosi oli minunkin suosikkivärini! Piristää keittiötä.

  Anonyymi: Tuhannet kiitokset. Olen vuosia ihastellut naapurin malvaryppäitä ja tämä lienee sieltä saatu karkulainen. Ruusu- tai myskimalvaa... Täytyykin kysyä Raunilta!

  VastaaPoista
 8. Heips,
  kukka voisi olla lehden muodosta päätellen Harmaamalvikki. Alla olevasta linkistä näkee hyvin malvan ja malvikin eron.

  http://puutarha.net/indexfr.aspx?s=/keskustelu/keskustelu.asp?id=9784)

  Erikas

  VastaaPoista
 9. Minäkin ihmettelin eilen kukkapenkkejä, taisin nykäistän muutaman kukan alun rikkaruohona ;)

  Iloista tulevaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Minä olisin Malvaa veikannut, mutta joku taitavampi ehti jo Malvikiksi nimetä. Joko muistat, aitko jompaa kumpaa viimekesänä?

  VastaaPoista
 11. Erikas: Mun täytyy kysyä naapurin rouvalta tarkka nimi. Ilmoittelen sitten!

  Merja K: Ei siis saa olla liian innokas rikkojen nokkija! =)

  eilen tänään huomenna: Tämä on tosiaan naapurin puskista saatu pala. Kysyn rouvalta huomenna nimenkin... Palaan vielä asiaan! Kaunis puska joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 12. Onpa nätin värinen rätti. Bambuista mäkin olen enemmän suosinut, mutta kummassakin lienee puolensa?

  Kasveissa oon aika tietämätön, mutta olisko se jotain malvaa? Vai sellanen keltanen, mikä lie?

  Kivoja pihapäiviä! :)

  VastaaPoista
 13. Moi kaikille,
  naapurin rouva nimesi tämän malvaksi.

  VastaaPoista
 14. Ihana tiskirätti ja kaikki muukin! Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 15. Näyttääpä hyvältä nuo mustikat! Jostain luin, että nyt niiden lehtiä kannattaisi myös pistellä poskeen (tai pirtelöön tai teehen ;)) jopa kukkiakin, mutta kuka nyt mustikan kukkia söisi, kun haluaa niitä mustikoita... :)

  VastaaPoista
 16. Riitta Sinikka: Kiitos samoin sinulle! =)

  Sini: Voisivat nuo kukat olla herkullisia, mutta tosiaan mieluummin kyllä säästän ne mustikoiksi! Lehtiä voisikin kokeilla pirtelöön!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!