keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Ihana uutishuone
Kuvat/pictures Yle

"Kuvittele maailma, jossa ilmastonmuutosta ei ole ja tulevaisuus on kirkas. Maailma, jossa ihmiset välittävät enemmän puoluepolitiikasta kuin itsestään.
Maailma, joka haluaa suojella Sinua kaikelta mitä et edes keksi pelätä. Maailma, jonka alttarille koko kansa kerääntyy hiljentymään joka ilta.
Kuvittele Yleisradio Kekkosen ajalla.

TV1 esittää uusintana 12-osaisen sarjan Uutishuone, joka vie kylmän sodan aikaiseen Yleisradion uutistoimitukseen. Toimitusta pyörittivät radikaalit, suurten ikäluokkien nuoret.
Uutiset ovat oikeita, mutta henkilöt fiktiivisiä. Sarjan päähenkilöinä nähdään tv-uutisten tekijätiimi, siis se tiimi, jossa Heikki Kahila ei ollut lukijana. Se, jota katsojat eivät muista – vielä."

Minä olen ihan myyty. Tämä sarja on niin täynnä 70-lukua. Erityisesti ihailen pääosan esittäjän, Raija Aallon, kotia. Koti on täynnä retrohelmiä. Minä voisin asua tuollaisessa kodissa erittäin mielelläni! Myös Ylen toimitilat on saatu hyvin aidon näköisiksi. Sarjahan sijoittuu vuosille 1968–1979.

Oletko katsonut sarjaa? Mitä mieltä olet? Sarja tulee sunnuntai-iltaisin uusintana, joten vielä ehdit mukaan!

Sarjalla on myös mielenkiintoiset kotisivut täällä. Kannattaa käydä! Sieltä löytyy esimerkiksi 70-luvun muodista kuvia. Samoin minua kiinnostavat 70-luvun lapsena historian suurtapahtumat. Raija Aallon kotia sieltä ei löydy, joten katsokaahan telkusta tai Yle Areenasta!

There is a great TV show going on Finnish TV. This "News room" is so retro! I love it!

6 kommenttia:

 1. Tuo ohjelma on kyllä ihan huippu!! Katsoin sen joskus vuosi? takaperin, kun se tuli.. Mahtavia juttuja on löydetty ja laitettu! :)

  VastaaPoista
 2. marjohei: Mulla mein jostain syystä se eka kierros ohitse, mutta onneksi nyt olen ollut hereillä!

  VastaaPoista
 3. Mäkin tykkään ohjelmasta! Näin siitä hajajaksoja, nyt voisi yrittää katsoa kaikki. Kiitti vinkistä! :)

  VastaaPoista
 4. Tuire: Sitten vaan loppujaksoja seuraamaan ja kauniista kulisseista nauttimaan!

  VastaaPoista
 5. Ja viikon päästä Teeman Muotiviikolla Yle esittää TV-arkistopaikallaan kaksi ohjelmaa 70-luvun muodista. Kannattaa katsoa :)!

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Kiitos kovasti vinkistä!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!