tiistai 26. heinäkuuta 2011

Kirsikoita





Kirsikkapuu notkuu marjoista. Lajike on varjomorelli, eli marjat ovat melkoisen happamia. Jonkin verran noita jaksaa napsia sellaisenaan, mutta mitä tekisin lopuista? Onko teillä hyviä vinkkejä?

Our cherry tree is full of berries. I don´t know what to do with them... Recipies, please.

maanantai 25. heinäkuuta 2011

Viikon satoa










Viimeisen viikon aikana olemme poimineet marjan jos toisenkin. Aloitimme mustikoista ja jatkoimme vadelmilla. Nyt on kesäkodin pakastin täynnä!

Olen täytellyt kesäkodin keittiön uutta "mikrohyllyä", joka on vanha keittiön yläkaappi, ja jonka maalailin ilman ovia uuteen käyttöön. Vaaleansininen sai rinnalleen mustikansinisen sisuksen. Mietin vielä, laittaisinko kaappiin verhot eteen, että rumilus mikro peittyisi. Laittaisinko siis?

Olen poltellut kynttilöitä ja miettinyt surullisena Norjan tapahtumia. Maailma pysähtyy taas hetkeksi, kunnes pyörät pyörivät taas.

This week we have picked up a lot of berries: blueberries and raspberries. Now the freezer is full of packages for the winter.


I have a new cupboard in the kitchen of our summer house. I don´t know whether to put a curtain to hide the horrible microwave oven. Should I?


I´ve sat in the candle light and thought of the tragedy in Oslo, Norway. So sad...

keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Naisten saari

Tällä kertaa tarjoilen kuvien myötä tunnelmia ystäväni paratiisisaaresta, jossa olen viettänyt viime päivät ystävieni seurassa. Kiitos ihanat naiset!








Here are some pictures from my friend´s paradise island, where we spent lovely days with my friends. Thank you, ladies!

lauantai 16. heinäkuuta 2011

Viirinauhoja







Tällä rouvalla on pieni hetki omaa aikaa ja mitä hän tekee? No ei ainakaan harrasta rojuterapiaa ja siivoile kaappeja. Rouva värkkää!

Tänään sain viimeisteltyä pieniä salaisuuksia. Pari viirinauhaa, joista tuo paperinen tulee olemaan syyskuussa kuopuksen synttäriyllätys. Virkattu versio matkannee kesäkotiin lastenhuoneen piristykseksi.

Sormet ihan syyhyävät touhuta lisää!
Mukavaa viikonloppua!

I had a little time for myself. What did I do? No cleaning ar anything else to get rid of all the stuff at home. No, I did these banners (is it the right word in English?) that I had started a little time ago. 
Have a nice weekend!

torstai 14. heinäkuuta 2011

Ahistaa... ja mitä sitten?





Reissussa olossa on se hyvä puoli, että mukana on yleensä suht pieni määrä tavaraa ja aikaa ei juurikaan kulu siivoamiseen ja tavaroiden järjestelyyn.

Nyt olen ollut muutaman päivän kotosalla ja johan ahistaa! Joka paikka pullistelee erilaisia kasoja ja läjiä. Ensimmäisen ahdistusaallon jälkeen olen psyykannut itseni toimintaan. Silmät hakevat poisheitettävää kaapeista ja kasoista.

Kaipaan myös vinkkejänne tähän touhuun. Mistä siis lähtisin liikkeelle? Ajattelin itsekin keksiä muutaman touhua helpottavan vinkin itselleni ja myös teille!

1. Unohda alennusmyynnit, jollet ihan ehdottomasti tarvitse jotain. Mikäli tarvitset, katsele vain kyseisen tuotteen tarjontaa.
2. Kierrä kirpputorit kaukaa! (Nyyh!)
3. Katsele kriittisellä silmällä pöytien ja hyllyjen päällä lojuvia tavaroita. Olisiko niiden paikka jossain muualla vai kenties roskiksessa.
4. Ota yksi isompi urakka kerrallaan työn alle. Tee se kunnolla loppuun. Palkitse itsesi, mutta jollain muulla kuin uudella roinalla!
__

Ja jotta ahdistus unohtuisi, olemme viettäneet päivän sukulaisten mökillä siirrellen isoja kiviä! Tähän hommaan tarvittiin kaksi isäntää ja kaksi emäntää. Hiki virtasi, mutta olimme yllättävän sopuisia ja useampi kivi nousi ylös tasaisen ruohikon tieltä.

Lisäksi kuvissa ystäviemme ihana leikkimökki ja sen edustalla vanha lipasto ja kärpässienijakkara. Ihania! Ja kaiken touhun jälkeen joku kaipasi lepoa vanhassa rautakeinussa!

During the past days I´ve been watching all the stuff that is floating in our house. Too much! I feel like I should do something, and something radical! I would like to have your advice where to start!


To get rid of all the things at home we visited our friends´ summer cottage and did some stonework. Hard work. Grazy Finns, I would say...

maanantai 11. heinäkuuta 2011

Aina vaan emalia






Kuinkahan pitkään emali on trendikästä ja hinnat kipuavat ylöspäin? Omistan yhden ihanan Pikku-Pehtoori-pannun ja olen seurannut kirppareilla Pehtoorien hintoja. Ne ovat hurjia! Oma pannuni matkusti kesäkotiin, joten kotona on vajetta...

Alkukesästä törmäsin kirpparilla kahteen ruotsalaiseen Kockumin emalipannuun. Musta oli erittäin hyvässä kunnossa ja maksoi 9 euroa, punainen huonommassa kunnossa ja maksoi 2 euroa. Se päätyi lasten leikkeihin.

Pannut ovat muodoltaan hieman pyöreämmät ja kaula on pidempi, mutta tykkään niistä kovasti. Tuo musta väri on myös hieno. Näitä on myynnissä myös huuto.netissä silloin tällöin. Suosittelen teille, jotka haaveilette omasta Pehtooristanne! Tietääkö kukaan tästä Kockumista lisää?

Lähimetsän mustikat päätyivät tietysti myös pieneen emalikippoon. Toisessa kipossa tarjoillaan mansikoita. Kyllä nämä emalikupposet ovat kivoja (vaikka apinamies ei ihan taidakaan ymmärtää niiden arvoa)! Onneksi niitä löytää vielä kirppiksiltä järkevään hintaan.

ps. Tänään minua on ilahduttanut tuore roskisdyykkaus, kaunis vaaleansininen räsymatto, jonka joku oli hylännyt tahran takia. Tahranpoistoaineen avulla tahra on nyt historiaa, ja minä pohdin, minne sijoitan tämän löydön. Mitäs kesädyykkauksia te olette tehneet?

I bought these Swedish enamel pots from a flea market this summer. They are made by Kockum. Nice and cheap! Our woods are full of blue berries at the moment and of course I serve them in an enamel cup!


ps. Today I´ve been dumpster diving. This light blue carpet looks like brand new after a wash!

sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Terveisiä Sisiliasta







Aurinkoa, rantaelämää, hyvää ruokaa ja juomaa. Omat rakkaat. Mukaansatempaavaa lukemista ja lomaostoksena itselleni romuläjäsormus. Yksinkertaista lomaelämää. Sellainen viikko!

Viikon jälkeen mielessä pyörii elämän yksinkertaistaminen, kaiken turhan karsiminen. Siinäpä loppukesälle pohdittavaa. Ei sen enempää eikä vähempää.

Helteistä heinäkuuta!

Greetings from Sicily. Spent a lovely week enjoying the sun, beach, good food and wine. Easy living!
Have a nice July!

perjantai 1. heinäkuuta 2011

Kesäkäsitöitä







Minulle iski ennen juhannusta oikea virkkausvimma. Virkkasin ensin esikoiselle "tilaustyönä" oman keppihepan. Nyt meillä hevostellaan ihan urakalla!

Sitten virkkasin hieman kärpässieniä. Ja kun lanka loppui, siirryin villalankaan ja tatteihin. Nämä tatit kuuluvat sienikorin kylkeen ja tuottavat onnea syksyn sieniretkillä.

Hauskinta oli se, että esikoinenkin innostui ja virkkasi uninallelleen uuden liivin. Ylpeä äiti esittelee tyttärensä työtä.

Innostuimme myös yhdessä tekemään juhannukseksi kukkakransseja. Nämä olivat ihan harjoituskappaleita, ja katsoimme paikallisen työnväentalon juhannussalon kransseista mallia seuraavan vuoden kappaleisiin. Ne ovat taatusti muhkeampia ja niihin laitetaan mustikanvarpuja pohjaksi. Kivaa hommaa tämäkin!

Leppoisia kesäpäiviä! Me olemme pakkailemassa ja lähdemme pienelle reissulle, joten nähdään taas!

I´ve been crocheting mushrooms in different colours and models. And my daughter got a hobbyhorse. Now all the girls have been riding hobbyhorses around our house and garden. My daughter also made a new vest for her teddy bear. I´m so proud of her!
Now we are packing, so see you after a while!