perjantai 21. lokakuuta 2011

Vuoden eka joulupostaus






Juu, se lähestyy ja hiipii mieliimme joko vaivihkaa tai rysäyksellä! Siis joulu.

Tällä viikolla olen touhuillut joulujuttuja. Mieli ei kyllä olisi ihan vielä joulujutuissa, mutta joulumyyjäiset lähestyvät. Ei auta kuin virittäytyä joulutunnelmaan glögimukin ääressä. Mukavaa tämä kyllä on, vaikka ei ihan vielä ajankohtaista.

Joulukortteja olen askarrellut kahdella teemalla: räväkät ja rauhalliset. Tykkään kyllä molemmista, mutta nämä termit kuvastavat ehkä tämänhetkistä suhtautumista väreihin. (Siis tykkään tykkään.)

Punaisia kärpässieniä olen tehnyt kaiken järkevämmän välissä. Nyt syntyi jättispottissieni, ja lapset olivat ihastuksissaan. Se olisi päätynyt unikaveriksi, mutta en luovuttanut sitä. Lapset tilasivatkin seuraavaksi itselleen unikaverisieniä.

Lopuksi vielä vilkaisu tämän vuoden partiolaisten joulukalenteriin. Näiden myynti alkaa nyt! Meidän partiolainen voi kohta kolkuttaa teidänkin ovellanne!

Ps. Katsoitteko eilen Inhimillisen tekijän? Mitäs tykkäsitte? Teemana oli hidastaminen ja kohtuullistaminen. Keskustelemassa olivat toimittaja Marikka Bergman, yrittäjä Sanna Wikström ja ekonomi Heikki Honkala. Mielenkiintoista ja omia ajatuksiani vahvistavaa! Tykkäsin kovasti ja suosittelen. Käykää katsomassa jälkikäteen!
Ps2. Onko kukaan menossa Tanskaan? Kaipailisin Bolig Livin joululehteä...

This is my first christmas post this year. Actually I´m not in a hurry with christmas things, but this year I´m preparing some things for our christmas sale of works. Christmas cards and some paper crafting to start with. My dauhgter is also selling advent calenders to raise money for scouting. 

26 kommenttia:

  1. Voi kun olet ollut reipas ;P

    Mun joulufiilis/puuhailu odottaa vielä tulemistaan, vaikkakin tunnustan jo miettineeni korttivärkkäilyjä. Ja lahjathan onkin melkein kasassa, vielä muutama neulomus olisi tarkoitus saada valmiiksi.

    kiitos ohjelmavinkistä, meni ihan tyystin ohi koko ohjelma.

    Mukavaa vloppua!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Vitsit sä oot ahkera ja luova! Vau1

    VastaaPoista
  4. Moi kärpässieni-Nonna!
    Mänolen kans päättänyt käydä tekemään joulukortteja...ihan just.. :)

    Hei, mieheni isä tulossa marraskuun puolessa välissä Suomeen. Pyydänkö tuomaan? Vai meneekö liian myöhäiselle jo?

    VastaaPoista
  5. ..ja kiitti vinkistä - ohjelmasta siis..

    VastaaPoista
  6. Paljonko tuo partiolaisten kalenteri maksaa...me asutaan niin korvessa ettei tänne tuu kukaan niitä kaupittelemaan =). Voiskos näin postin välityksellä ostaa teidän partiolaiselta kalenterin?

    ...ja pidä virkkuukoukku "lämpimänä", täällä kaipaillaan taas kohta lisää näitä kärpässieniä =)

    VastaaPoista
  7. Ihanaa, Joulu alkaa hiipiä täälläkin ajatuksiin pikkuhiljaa vaikka luulin että tämän syksyn hulinoissa jää vähemmälle. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa..

    onko ekassa kuvassa viirinauhavärkkejä? Pistin personal shopperin aka teinityttöni eilen hakemaan mulle pallopaperia tiimarista, voisinkin tehdä tuollaisia myös.

    VastaaPoista
  8. RuusuLiisa: Oletkin ollut ahkera lahjatehtailija! Mulla ne hommat vasta mietinnässä.

    selma: No huhhuh, enpä oikeasti sanoisi itseäni mitenkään erikoisen luovaksi. Mutta kiitos!

    anni: Kiitos, ehdottomasti ehtii marraskuussakin vielä. Laitan sulle mailia vielä!

    mammamiau: Kyllähän se postitse kulkee! Kalenterin hinta on 6 euroa, mutta laitanpa sulle mailia tarkemmin!

    Mannukka: Juu, viirinauhoja väsäsin. Tuo on just Tiimarin paperia! Lisää tulossa...

    VastaaPoista
  9. Kerrassaan hurmaavia nuo sienet. Ja pirteää paperia olet löytänyt.Ihan kauhistuttaa, miten pian joulu jo on taas tulossa. Ennen olen aina ollut jouluihminne ja tykännyt touhuta. Mutta tosiaan nyt se jotenkin hirvittää, miten nopeasti sen taas jo kolkuttaa ovelle.

    VastaaPoista
  10. Hyvällä mallilla jo siispä! Tänään on jo niiin monessa blogissa puhuttu joulusta, että vaikka kuinka vastustelen, niin alkaa jo muakin mietityttää :)

    Aivan mahtisieniä!! Miten korkee tuo on tuo isoin??? :D

    VastaaPoista
  11. Saako noita sienia tilata sulta? Bongasin Teijan blogista. Aivan ihastuttavia!!

    VastaaPoista
  12. ihanaa joulufiilistä jo.
    partiokalenteri on niin kiva. lapsuudessa mulla oli aina sellainen kun kävin itse partiota. nyt ei ole kukaan tullut kolkuttelemaan oven taakse..

    VastaaPoista
  13. Saga: Kyllä minunkin mielestäni marras-joulukuussa ehtii vielä ihan. Tosin paketeihin on kiva väkertää ylläreitä aiemminkin...

    Teija: Tuo isoin on 23 cm korkea, mittasin just. Seuraavaksi pitää tehdä siitä sellainen unityynyversio, jossa ei tarvitse olla tasaista pohjaa! Viime vuonna muuten aloitin "joulun teon" ajoissa ja ehdin jo kyllästyä enne joulua! =)

    Kalamuija ja lappilifestyle: Toki onnistuu. Laitatko mulle mailia, mikä kiinnostaisi, niin voin laittaa kuvia vaikka...

    sade: Muistin just, että viime vuonna mulle iski jouluväsy jo ennen joulua. Nyt täytyy varmaan jarrutella ja pitäytyä joululahjojen teossa. Eilen aloitin yhden lahjan ja innolla virkkasin pitkälle iltaan!

    VastaaPoista
  14. Mie olen unohtanut vuoden aikana, mitä piti täksi jouluksi tehdä. Sen muistan, että viime jouluna oli paljon semmosia "tuommonen meillekin" välähdyksiä, mutta mitähän ne oli?!
    Nuo sienet ovat kyllä vaan niin ihania. Kauniin muotoisia.
    Ja joulukorttiaskartelun voisi tosiaan tehdä jo nyt, ettei jää just siihen, kun pitäis kortit viimeistään saada postiin. Niin on monesti käynyt.

    VastaaPoista
  15. Kauniita kortteja. Ja sienet ovat syötävän suloisia. Mukavaa lauantai illan jatkoa :)

    VastaaPoista
  16. Multa ei tänäkään jouluna taida irrota itse tehtyjä kortteja;) Tai kortteja yleensäkään. Ihania noi sun aikaansaannokset:)

    VastaaPoista
  17. Kivat on joulukortit!
    Olet tosiaan ahkera ja kaukaa viisas, kun näin ajoissa olet liikeellä. Pitäis mun kyllä ottaa opiksi;)

    VastaaPoista
  18. Ihailtavaa ! Tuli heti sellainen kiva jouluinnostus !

    VastaaPoista
  19. Peppi: Ehkäpä sinä keksit tälle vuodelle uudet ideat ja väkerrykset! Muistikirja olisi hyvä juttu näille jatkuville ideoille. Välillä kirjaan ylös, välillä en...

    Villasukka: Kiitos ja mukavaa sunnuntaita!

    Mari: Minä olen myös vähentänyt korttien lähettelyä ja kyseenalaistanut homman päässäni moneen otteeseen! Ei oo pakko! =)

    kamomilla: Tää on vähän sellainen "luonnevika"... =)

    Leena: Kiva, jos innostus tarttuu. Minä aloitin erään joululahjan virkkauksen ja olen ihan innoissani!

    VastaaPoista
  20. Voi että sentäään ♥ Ihanan jouluista. Just nää vuoden ensimmäiset joulupostaukset saa ihania väristyksiä aikaan :) Mistä olet hankkinut nuo kirjasinleimasimet? Ja voi vitsit, nuo sienet näyttävät hyvältä. Ois kiva vääntää itekin, mutta en taida ehtiä tänä vuonna enää :)

    Oispa kiva katsoa tuo jakso. Kyllä sellainen leppoistaminen tekis nyt gutaa. Ehkä tammikuussa?

    VastaaPoista
  21. Ei voi olla totta, nyt jo puhetta joulusta... Kääk, ei vielä!

    VastaaPoista
  22. Ihania kortteja! Joulufiilis alkaa vain kummasti hiipimään mieleen. Ja by the way, mukavaa huomata että täältä blogiavaruudesta löytyy muitakin fortysomethingejä...:)

    VastaaPoista
  23. Sini: Ehkäpä sen leppoistamisen voisi ottaa teemaksi tähän jouluun valmistautumisessa! Leimasimet ovat Sinellistä. Niitä on kahta kokoa, nyt olivat pienemmät käytössä.

    Hippokampustaja: No ihan pikkuisen vasta... =)

    Sannie: Tervetuloa! Onhan meitä täällä monenikäisiä!

    VastaaPoista
  24. ..toivottavasti et pahastu, tänä jouluna kaipaan nopeaa ja kaunista kortti-ideaa, taisin juuri löytää sellaisen ;)

    VastaaPoista
  25. Kivoja nuo joulukortit! Taidankin kaivella omat leimailutarvikkeet esiin ja ryhtyä suunnittelemaan omien korttien ulkoasua! :)

    Kiitos ohjelmavinkistä. En ehtinyt katsoa, mutta pitääkin katsoa ennen kuin se katoaa netistä!

    Partiolaisten kalenteri kuuluu meidänkin jouluperinteisiin. Kivaa, että kuvittaja on pitkästä aikaa vaihtunut. Tai ainakin on erinäköinen, kuin edeltäjänsä.. Toivottavasti "perinteet" kalenterin sisällä kuitenkin säilyvät, vaikka ulkonäkö on muuttunut! :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!