tiistai 17. toukokuuta 2011

Pitsimatto





Anopin valkoiset pussilakanat muuttuivat viikonloppuna mun ensimmäiseksi pitsimatoksi. Tähän mattoon kangasta kului melkein kaksi pussilakanaa. Kiitokset siis anopille raaka-aineesta!

Maton tein uusimman 101 ideaa -lehden ohjeella, joka löytyy myös Kauhavan Kangas-Aitan kotisivuilta. Kannattaa muuten käydä kurkkaamassa, mitä kaikkia kivoja malleja tuolla Kangasaitan sivuilla on. Tämä matto on malliltaan Pyöreä Auramatto. Ohjeessa on käytetty ontelokudetta, mutta tällä omatekoisella kuteella en tehnyt ihan täysikokoista mattoa.  (Ja niille, jotka väkertävät mattoa 101 ideaa -lehti edessään tiedoksi, että ohjeessa on virhe: 9. krs:n toisto-osassa lukee 1 ks vaikka pitäisi olla 1 kjs. Tämän takia minunkin matossani on kauneusvirhe.) 

Mallasin mattoa molempiin vessoihin ja käytännön syistä se päätyi yläkertaan. Alakerrassa saattaa tulla välillä mustia jalanjälkiä, joten valkoinen matto on kohta harmaa. Tosin ajattelin kyllä heittää maton välillä koneeseen.

Tästä tuli taas mattoinnostus, joten taidan kohta virkata alakerran vessaan värikkään version. Tämä pitsimaton teko oli mukavaa, eikä ollenkaan vaikeaa. Suosittelen! Ei ollut taatusti viimeinen pitsimattoni! Jospa tekisi oman värikkään pitsiversion!

ps. Eikös jokaiseen vessaan kuulu kukkakimppu? Meillä nautitaan heleän vihreistä mustikan oksista kukkineen.

This is my first crocheting lace carpet. I used almost two whole blanket covers. It was nice and easy to do, so it won´t be my last carpet!

24 kommenttia:

  1. Tosi kaunis matto! Mullakin on parhaillaan matto työn alla, mallin tosin kehittelin itse. Tuo malli on niin ihana, pitäisiköhän virkata sellainenkin... :P T-paidoista virkkaamasi kori on kans tosi kiva!

    VastaaPoista
  2. On kyllä ihana matto ja kaunis sisustus vessassa! Itse katsoin juuri sattumalta aiemmin tänään samaa ohjetta Kauhavan Kangas-Aitan kotisivulla ja ajattelin, että pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Oi vitsi, miten ihana! Musta ei vaan olis ikinä noin suureen hommaan. Kukat ja sienet menee, mutta kaikki isompi on äidin kontolla :)

    VastaaPoista
  4. Oolalaa mikä ihana matto!

    Olet kyllä todella tuottelias käsityöihminen!
    Milloinkahan itse viimeistelen jo olkkarin lattialla olevan ison maton, joka tosin vielä kaipaa noin kymmenisen senttiä lisäkierroksia...

    Ja tottakai vessassakin voi pitää kukkia, niin minäkin teen;)

    VastaaPoista
  5. Sievä matto! Mielen Lumossa on näytillä virkkaamani kokeiluversioa juhannusruusu-mallista...korostan sanaa kokeilu. Kude ei ihan ollut tarkoitukseen sopivaa! Tuli joustava matto!

    VastaaPoista
  6. Ihana matto :) Josko minunkin taitoni olisivat kohta riittävät tuollaisen virkkaamiseen

    VastaaPoista
  7. Ihana matto ja sopii veskiin kuin nenä päähän! Aurinkoista keskiviikkoa :)

    VastaaPoista
  8. Aivan tosi hieno tuli.Sä olet kyllä niin taitava.Aurinkoista viikkoa:)

    VastaaPoista
  9. Maija: Esittelehän sitten oma mallisi. Minullakin kävi mielessä, että helpostihan voisi muunnella mallia ja kehittää omia lisäksi!

    Pirjo: Kiitos! Tuo vessa onkin mulla lähes lempparihuone meidän kodissa!

    Emilia: Kokeilepa niin voit yllättää itsesi! Ei tämä ole vaikeaa! Etenee nopeasti paksulla kuteella.

    Anniina: Sun täytyy perustaa blogi, niin me muutkin päästään ihailemaan sun mattojasi! Oikeasti! Tulkaas pe puistoon, siellon ap kirppis!

    Intianminttu: Kävinkin kurkkimassa pirteänväristä mattoasi! Joko on seuraava työn alla?

    Merja K: Aivan varmasti riittäisivät!

    sade: Kiitos! =)

    heidi: Saas nähdä miten pitkään se pysyy vessassa siistinä. Mutta heittelen sitten koneeseen! Mukavaa keskiviikkoa sulle myös!

    Sannu: Ei tämä nyt mitään suuria taitoja vaadi! Aurinkoa sinne myös!

    VastaaPoista
  10. Kylläpä siitä tuli kaunis!!!!

    VastaaPoista
  11. Oi miten upea! Kukahan tekisi minullekin! :) Tai jos itse yrittäisin - tosin ei ehken tule noin hienoa:D

    VastaaPoista
  12. Tosi Ihana tuo pitsimatto. Ja virkattu ruukunpäällinen. Ja ja ja ... =D

    Sulla sitten on kaikkee ihanan kaunista!

    Oikein ihanaa päivänjatkoa sinne suunnalle ja ihanaa kesän alkua!

    - Jaana "Kainuunkadulta"

    VastaaPoista
  13. Tultais mielellämme pe puistoon, mutta meillä aina pe aamupäivät ohjelmaa.
    Kait se on kohta alettava kyhäämään blogia pystyyn...en vaan ymmärrä miten ihmeessä sen teen...
    Joskos "kesälomalla"...;)

    VastaaPoista
  14. Mää arvasin että sulla on tää työn alla!! Melkein heitin sen jo kommenttiin silloin taannoin :))

    Aivan ihana! ihailen sun viitseliäisyyttä ja energiaa!! (Oon tainnut sanoa sen ennenkin :D)

    VastaaPoista
  15. Tosi kaunis matto. Mäkin olen suunnitellut, josko tekisin maton tuosta lehdestä. Mutta pupu on pöksyissä, pitäisi vaan uskaltaa ryhtyä hommaan vaikka haasteellinen se olisikin mulle.

    VastaaPoista
  16. Hanni: Tackar. =)

    Kiki: Yrittänyttä ei laiteta! Kannattaa yrittää, koska ei tuo vaikeata ole!

    Jaana: Kiitos kovasti suurista kehuista ja ihanaa alkavaa kesää myös sulle!

    Anniina: Pistät vaan pystyyn "perusblogin" ja lisäilet sitten kuvia ja mietit ulkoasua pikkuhiljaa! Kannattaa kokeilla. Tähän hommaan jää koukkuun!

    Teija: Oliks tää nyt niin ilmeinen jatko noille perusraitamatoille? No tietty! Odottelen sun pitsimattoa seuraavaksi! =)

    Villasukka: Huomaa sitten tuo yksi lehdessä oleva virhe. Säästyt turhalta pähkäämiseltä!

    VastaaPoista
  17. Aivan ihana matto. Miten sait lakanat matonkuteeksi leikattua niin että lopputulos on noin uskomattoman siisti? Oon samanlaista mattoa suunnitellu mutta ontelokuteesta kun joku sanoi ettei itse leikatusta saa siistiä mitenkään... Sinä näytät onnistuneen siinä mahdottomassa tehtävässä.

    VastaaPoista
  18. Aivan ihana matto! Kunhan olkapääni on kunnossa ja käsi kertää matonkuteen kääntelyä käsissä niin virkkaan meidän uuteen veskiin tuollaisen!

    VastaaPoista
  19. Tosi upea! En tiedä tulisko omasta ikinä valmista. Isoäidinneliöpeite ei ole vieläkään valmis. Vastahan sitä on tehty -- neljä vuotta!

    VastaaPoista
  20. Hannastiina: Lakanasta saa parhaat kuteet repimällä. Pussilakanasta ei tullut paljon niitä käännöskohtia, kun sai repiä kerralla kaksi lakanan pituutta.

    eilen tänään huomenna: Juu, tämä vaatii sen, että olkapää on kunnossa. Mulla kipeytyi vähän ranne, kun posotin parin päivää niin innoissani. Nyt tosin rannekin on palautunut! Odottele vaan hetki vielä.

    Netta: Tämä projekti on huomattavasti nopeampi kuin isoäidinneliöpeite! Ei kannata verrata edes. Siitä vaan kokeilemaan! =)

    VastaaPoista
  21. Onpa kaunis matto! Ja tosi viihtyisän näköistä muutenkin teidän vessassa :)

    VastaaPoista
  22. Meillä ei ole vessassa pitsimattoa eikä kukkia, voivoi.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!