tiistai 31. toukokuuta 2011

Liilan lumoissa







Viimeisen vuoden aikana meille on hiipinyt liilan sävyisiä esineitä kotiin ja komeroihin. Suurin tekijä tähän uuteen ystävyyteen ovat tanskalaiset kodit. Niissä näkyy todella kauniita väriyhdistelmiä ja kuoseja. Aika useassa on käytetty liilaa väriä.

Olen pohtinut jo jonkin aikaa liilan maalipöntön ostamista, mutta emmin vielä hieman, että onko tämä nyt ohimenevä trendihömpötys, vai tykkäänkö liilasta vielä vuodenkin päästä. Kovinhan tuo tuntuu nyt olevan trendikäskin mm. lasten vaatteissa.

Tänä vuonna liila saa kukkia pihallamme entistä rehevämmin. Sireenit kukkivat parhaillaan, samoin alppiköynnös, mutta ilolla odotan myös pihamme rikkakasveja vuorikaunokkia ja lupiinia. Niistä saa ihanat kimput.

Liilansävyistä, lämmintä loppuviikkoa!

ps. Viimeisessä kuvassa on uusin hankintani, Småfolkin omenainen harsoliina. Ei meille vauvoja tule, mutta jotain kivaa tästä voisi keksiä, niin ihana väri ja kuosi. Mitäs ehdotat?

During the past year I´ve bought and made a lot of lila things. That´s my favourite colour at the moment. One of the reasons for this are danish homes which have so nice colours and patterns in fabrics, walls and papers.


This summer all the lila flowers may grow even though they where more or less weeds. 
Have a nice lila week!
ps. You can see my newest lila thing in the last picture: Småfolk´s baby line. No more babies, but I had to have it because of the colour and pattern. What could I make of it?

20 kommenttia:

  1. Oi,ihania liiloja! Kauniita kuoseja noissa rullissa. Liila on kyllä yksi suosikkiväreistäni, ehkäpä jopa lempiväri :)

    Ehkäpä vaikka kesähuivin tytölle voisi tehdä tuosta omenaisesta? Tai pienen verhon johonkin...

    VastaaPoista
  2. Liila on kaunis väri ja meilläkin sitä löytyy ilokseni pihalta.

    Joku ihana pussukka naulakkoon roikkumaan vaikkapa keskeneräisen virkkuutöiden säilyttämiseen.

    Kivaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Liilan lumoissa on ihan hyvä olla!! Meillä on alakerran toinen huone (tuleva meidän makkari) liila, se tapetoitiin 5vuotta sitten siksi kun oli 5euroa tapettirullan hinta :D Ja äitini varoitti että tulen kyllästymään, empä ole vieläkään tympääntynyt, kaunis on ja voi vaikka mitä yhdistellä :))
    Kauniit kuvat!!!

    VastaaPoista
  4. Minä en ole kovin suuri liilan ystävä, tai siis en usko, että sitä kotiini esimerkiksi laittaisin, mutta kivalta ja raikkaalta se näyttää! Minä ottaisin harson mukaan keittiöpuuhiin, kelpaisi hyvin käsipyyhkeenä keittiössä ja näyttäisi ainakin hauskalta!

    VastaaPoista
  5. Liila on kaunis väri mutta jotenkin koen sen hankalaksi. Siis kotona ja esim. vaatteissa. Kukissa väri onkin ihan eri asia. Sireenit = suurta rakkautta! Tuo harso näyttää hauskalta, johtuu varmaankin värin ja kuvion yhdistelmästä. Nyt lyö ihan tyhjää enkä osaa ehdottaa mitään ihmeellistä, mutta kerrothan mihin päädyt?

    VastaaPoista
  6. Kivoja liiloja kuvia:)

    Mulle on käynyt ihan sama juttu. Liila on nyt tänä keväänä alkanut hiipiä meillekin kuin salaa. Aikaisemmin minulla ei ole koskaan ollut missään liilaa paitsi joskus vatteissa.
    Nyt liilaa bongaa meidän keittiöstä, jonne se tuli kuin vahingossa harmaan pilkkupöytäliinan kaveriksi. Tosin sitä liilaa on vielä aika vähän, pieniä pilkahduksia vain;yksi lapsen maalauksesta kehystämä pikku taulu, pari kynttilää jne.

    Ehkä saan sitten blogiini jossain vaiheessa liiloja kuvia meiltä, kunhan vaan pääsen tuon blogin kanssa etenemään..Eilen yritin jo laittaa sinne kuvia, mutta pöytäkoneemme jolta piti niitä kuvia siirtää posahti rikki. Eli korjausta odotellessa;)

    VastaaPoista
  7. Ai niin, siis kommentti-nimeni on muuttunut:) Tunnistatkohan kuka olen?
    Tästä naapurikylältä se kova mattojen virkkaaja :)ja käynyt nyt blogissasi tänä keväänä.

    VastaaPoista
  8. Hei, osuipas silmiini ihania tapetteja, mistäs ne on?

    VastaaPoista
  9. Tykkään kans! Näitkin varmaan mun blogissa siinä Skanssen-jutussa sen ihanan liilan tulppaanin?

    Muuten noi harsoliinat on meillä jatkuvasti siivouskäytössä. Ihana toi ompullinen, pitäisiköhän hankkia :-)

    VastaaPoista
  10. ...tai sitten ompelet siitä kestohedelmäpussin kauppamatkoille taikka sipulipussin. Siihen(kin) varmaan sopisi, kun kangas niin huokoista.

    VastaaPoista
  11. virkattu lintu: Nuo rullat ovat juuri sitä tanskalaista maailmaa, johon olen viime vuosina ihastunut. Siellä osataan tuo värien kaunis yhdistely!

    Merja K: Minä en jossain vaiheessa olisi halunnut pihalle mitään liilaa, mutta nyt kyllä maistuu! Niin se maku muuttuu... tai kehittyy! =)

    heidi: Oletkos näyttänyt kuvia tuosta liilasta makkarista blogissasi?

    Jonna: Keittiössä tuollainen liila pläjäys olisi kyllä kiva juttu! Onhan mulla jo liilat tiskirätit!

    Netta: Minäkin ajattelin aiemmin, että liila on vaikea ja hankala yhdistellä muihin. Sitten olen katsellut tuota tanskalaista väri-ilottelua ja omakin silmä iloitsee jo mitä hurjimmista väiriyhdistelmistä!

    kamomilla: Wau, onnea uudelle blogille! Hieno juttu! Kiva päästä kurkkimaan teidän kotiinne ja sinun käsitöitäsi!

    Päivi: Nuo eka kuvat rullat ovat tanskalaisia askartelu- ja lahjapapereita. Kuosit toimisivat kyllä loistavasti tapettinakin!

    Hannis: Juu, ihailin kyllä sitä kukkaa! Ehkäpä minäkin yritän löytää pihaan joitakin liiloja sipuleita! Tai siis liilan kukan sipuleita! =)

    VastaaPoista
  12. Mä olen miettinyt ihan samaa et onko joku muoti juttu vaan nyt. Mulla kans iskee kaikki liilat jutut nyt.(Myös Lyytin vaatteissa)
    Ihana toi Småfolkin harso.En ole missään nähnyt noita.
    Mitä meinaat tehdä papruista?

    VastaaPoista
  13. Käypä minun työhuoneella kurkkaamassa, taisit voittaa jotakin!

    VastaaPoista
  14. Ihania liloja, itsekin tykkään siitä kovasti.

    VastaaPoista
  15. Sannu: Olen tehnyt papereista muutaman viirinauhan ja käyttänyt korttiaskarteluissa. Nyt on suunnitteilla muutama kirjaintaulu ja ja ja... Saas nähdä mitä toteutan! Ei me tähän liilaan kyllästytä!

    Susanna: Kiitos! Piristit päivääni!

    Hanna: Kiitos! Liila sopii muuten tosi kivasti valkoisen ja mustan kanssa!

    VastaaPoista
  16. Todella kaunista! Katselin juuri tänään lilaa kukka-amppelia! Ja osta pois pönttö maalia. Ainahan sen kyllästyttyään voi maalata pois... :)

    VastaaPoista
  17. Ai vitsit, mitä kaikkee ihanaa! Kauniita sävyjä. Tosta harsosta tuli mieleen huivi, kun meidän tytöt ainakin käyttää ulkoillessa paljon huiveja. Tai sit johinkin vaatteeseen tuunusta ja esim. tasku siitä. Tai pussukka esim. jumppavermeille.

    VastaaPoista
  18. Sini: Juu, taitaa olla kyllä aika sännätä maalikauppaan. Muutama kohdekin jo tuolle maalille on!

    selma: Tuollaiset tuunatut taskut tästä kuosista olisivat kyllä ihanat. Vähän sellaista peppi-tyyliä!

    VastaaPoista
  19. Lempivärini on ollut lapsuudesta asti lila, joten tykkään kovasti :). Lila maalipurkki on minunkin ostoslistallani ollut jo pidempään. Taas olisi pieni pärekori vailla ihanaa väriä ja yksi pieni laatikko. Mukavaa helatorstaita.

    VastaaPoista
  20. Villasukka: Liila pärekori kuulostaa aivan ihanalta! Tyynysi olivat ihania myös. Mukavaa torstaita!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!