maanantai 23. toukokuuta 2011

Kukkaloistoa sisällä ja ulkona






Aurinkoisen viikonlopun jälkeen saapui sateinen maanantai. Tämä sade tekee hyvää kasveille. Nautin kevään kukkaloistosta sisällä ja ulkona.

Isossa maljassa kukkivat kirsikan- ja norjanangervon oksat. Auringonkukka pääsee pian ulos, mutta saa olla hetken ruokapöydän kaunisteena.

Pihalla kukkivat pinkit tulppaanit ensimmäistä kertaa. Viereisissä pioneissa on myös ihka ensimmäiset nuput.

Tuo lahjaksi saamani turkoosi Mariskooli on taloutemme ensimmäinen. Tässäpä pieni gallup-kysymys: Montako Mariskoolia sinulla on mihin kaikkeen niitä käytät? Meidän karkit hupenivat hetkessä ja nyt maljassa on vettä ja vedessä muutama pikkukukka.

Mukavaa viikkoa! Meillä valmistellaan yksiä juhlia ja käydään muina päivinä naapurustossa juhlimassa! Neljät synttärit tällä viikolla! Juhlan tuntua!

ps. pieni virkkausprojekti myös käynnissä. Saas nähdä mitä tulee ja deadline eli neidin juhlat lähestyvät!

Today we have a rainy Monday in southern Finland. Good for the garden. I love the flowers inside and out in the garden.


I got a "Mariskooli"-vase of Marimekko as a birthday present. Now I would like to know, how you use your Mariskooli? Have a nice week!

15 kommenttia:

  1. Oi mitä näkymiä! Kauniita kukkia ja makosia nameja..

    Mulla taitaa olla 7-8 mariskoolia kaapin perukoilla. Nyt en oo käyttänyt missään pariin vuoteen, mutta muuten sitten just tarjoiluissa. Siskon häissä ne oli tuikkukippoinakin.

    Pitäiskin ottaa ne tarkasteluun taas. Luopua en raaski, vaikkei käytössä nyt just ookaan :)

    VastaaPoista
  2. Hehh.. hassua tuo mariskooli - en koskaan tykännyt niistä ja mua jopa ahdisti kun joka kodissa niitä oli. Nooh, missäs täällä nyt mennään? Citymarketissa oli ne keräilytuotteena ja ne sai edullisesti.. ja mun tanskalainen sitten tykkäsikin niistä ja siitä että ovat Iittalaa. Nyt meillä on 2 lasinväristä, muutaman voisin ottaa vielä.. Mut ristiriitainen olen. Tykkään ja en tykkää. Ota minusta sitten selvää.

    Kivat kuvat!

    Terkut!!!

    ps. Moi Teijallekin, joka kommentoi ennen mua.. :)

    VastaaPoista
  3. Mariskooleja on 6-7, käytän niitä ihan tarjoiluastiana; herkuille, pähkinöille vaikka sienisalaatille.. Useimmiten niissä on kumminkin jonkun sortin kynttilä. Mullakin vähän ristiriitainen suhtautuminen koko kooleihin.. toisaalta en tykkää, toisaalta ok.. :-)

    VastaaPoista
  4. Ihana blogi sinulla, juuri tänne tupsahdin =) Vai, että mariskooleja. Niitä taitaa olla viisi. Ainuttakaan en ole itse ostanut. Käytän myös tarjoiluastioina karkille ja kekseille. Tykkään kyllä, mutta en itse ole osatnut ainuttakaan ja en tiedä ostanko edes. Tuntuu olevan listalla aina tärkeämipiäkin asioita. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  5. Teija: Mä olen selvästi tällainen perässähiihtäjä mariskoolini kanssa, hih! Voisin keksiä sille jotain hassunhauskaa käyttöä. Viikonloppuna jo mietin, että siitähän voisi juoda omat kuohujuomat. Ei loppuisi heti!

    anni: Vai että sun tanskalainen tykästyi! Hauskaa! Tuohan vois muuten olla vaikka kastemalja! Vilkuti vilkuti!

    Mannukka: Juu, kynttilöille varmaan kiva alusta! Täytyykin heti illalla testata!

    Suveliina: Kiva kun tulit kurkkimaan. Minäkin käväisin pikaisesti sun blogissasi, mutta palaan paremmalla ajalla kommentoimaan. Saitkos Ikeasta lisää sitä raitakangasta? Espoossa sitä ainakin oli vielä!

    VastaaPoista
  6. Meillä on kaksi mariskoolia. Vaaleansininen ja vaaleanvihreä. Toisessa on yleensä aina muumikeksejä lapsivieraille. Molemmat on käytössä kesälla kahvipöydässä ja Niilon synttäreillä, kun ovat niin poikamaisen värisiä.

    Ihanaia kukkia sulla siellä! Vitsit mä nautin tästä luonnon kukkaterapiasta!

    VastaaPoista
  7. Meillä oli yksi lahjaksi saatu koboltinsininen(?) mariskooli, mutten ole nähnyt sitä enää Espooseen muuton jälkeen. Taisi jäädä muuton jalkoihin!?! ;)

    Mariskoolien värejä kyllä aina ihailen, mutten ole tullut yhtään ostaneeksi.

    Ihana kukkaloisto!

    VastaaPoista
  8. Kaapista löytyy kaksi Mariskoolia: huurteinen ja pinkki. Kolmannen myin pois. Yhtään en ole itse hankkinut ja vähän ristiriitaisesti niihin suhtaudun. Tarjoiluastioina toisinaan käytetty ja joskus kukkiakin niissä kelluu.

    Kukat ovat ihania. Keksitkö muuten vippaskonsteja hortensialle? Mulla taitaa olla ongelmana että kukinnot eivät aukea. Äh, en tiedä missä vika.

    Ai niin tietenkin, onnea syntymäpäivän johdosta!

    VastaaPoista
  9. Täytyi laskea... 13 näyttää olevan sekä lisäksi yksi pienempi punainen. Kaikki on lahjaksi saatuja, enimmäkseen äidiltäni. Yhden sain jo lapsena, ja se on kokeilukappale Nuutajärven lasitehtaalta. Sellainen keltainen ei tullut koskaan tuotantoon.

    Skoolit pölyttyvät kaapin päällä, mutta toki niitä välillä käytänkin: karkeille, kekseille, Vihreille kuulille, sokerille...

    - Kristiina -

    VastaaPoista
  10. Emilia: Tämä on todellakin kukkaterapiaa! Keräilin eilen taas valkoisia kukkivia oksia sisään ja oli niin hyvä fiilis!

    Anniina: Mariskoolit taitavat olla aika klassisia lahjoja. Harvempi ostaa itse... Montakohan tulee tämän kevään ylppäreissä lahjaksi?

    Netta: Mun hortensia on nyt ulkona, tosin otan yöksi sisään jos viilenee tästä vielä. Kastelen nyt vähän vähemmän ja tilanne on ehkä tasaantunut... Ehkä... =)

    -Kristiina-: Sullahan on kunnon kokoelma! Minä tykkään noista mariskooleista isona kokonaisuutena ja väreissä. Tosin niille pitäisi olla sitten kunnon paikka. Meillä ei taida olla...

    VastaaPoista
  11. Äääks..
    mulla ei ole yhtään tällä hetkellä! Kaksi oli, mutta vaihdoin systerin kanssa muutamaan muuhun juttuun :D Kai ne oli minusta silloin tosi tylsiä tai jotain?

    Tuo turkoosi on herkullisen värinen. Ja pinkki ja kirkas kiinnostaisi myös.

    Mahtavaa viikkoa ja hauskoja juhlia teille :)

    VastaaPoista
  12. Moikka Nonna! Hyvä tietää, kiitos =) Viime päivät ovat olleet aika haipakkaa, mutta ajattelin tänään poiketa tossa Raision myymälässä kurkkimassa raitakangasta. Se on nyt lähin mahdollinen. Saas nähdä kuinka käy =)

    VastaaPoista
  13. Mariskooleja, mariskooleja..
    Sain 1. mummoltani rippilahjaksi ja laskemisen olen lopettanut 20 jälkeen! Ei muuten ole useampaa samanväristä. Itse olen muutaman ostanut ja kaikki kun tietävät että näitä saa tuoda, niin niitä on sitten siunaantunut! Uudessa kodissamme suunnittelimme yläkaappien päälle jopa ikkunan jonka edessä sitten törröttävät, lieneekö sitten todellista hulluutta.. Tarjoiluastioina ja perheen jätski hetkissä ovat useasti käytössä.
    Terhi

    VastaaPoista
  14. Terhi: Wau! Sulla on kunnon kokoelma! Noihin saa varmasti muhkeat jätskiannokset! Mukavaa päivää sulle!

    VastaaPoista
  15. Meillä taitaa kaapista löytyä 6 kpl. Olen käyttänyt viimeisenä parina vuotena vain muutaman kerran. Alkoi pahasti tulemaan ähky niistä. Meillä on ollut niissä mm. sokeria, karkkeja, keksejä. Joskus on jopa laitettu kun on muutama vieras tullut, niin jälkkärit niihin. Ihanaa juhlahumu viikkoa sinne :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!