maanantai 17. tammikuuta 2011

Tänään maanantaina





Ulkona on kovin harmaata. Lumi on raskasta ja puista tippuu vettä. 

Rakensimme pienten kanssa lumihevoset, joiden päällä ei valitettavasti saa vielä ratsastaa. Odotellaan ja toivotaan niiden jäätymistä.

Sisällä ei riitä valoa kuvaamiseen. Ainoastaan ikkunan äärellä voi haaveilla kuvaavansa luonnonvalossa. Riittäköön se valo. Minua ilahduttavat jouluna saadut uudet tyynyt, jotka ovat Finlaysonin Taimi-kuosia. Eikös olekin kovin marimekkomainen kuosi?

Nojatuolissa lopettelin eilen Pulkkisen Totta-kirjan. Jouduin säännöstelemään loppua, että lukemista riitti eiliseen asti. Suosittelen!

Samassa tuolissa istun käsitöideni parissa. Päässä muhii jo uusia juttuja, vaikka koukulla on vielä raitoja.

Marraskuussa saatu orkidea ilahduttaa vielä viimeisellä kukallaan. Ja kynttilät palavat!

Mukavaa viikon alkua harmaudesta huolimatta!

ps. Päivän paras juttu oli se, että löysin varastosta kassillisen avaamattomia joululahjoja. Joulupukki oli erehtynyt osoitteesta! Heh!

16 kommenttia:

  1. Tuo Taimi on kyllä ihana, katselin juuri tuolta Finlaysonilta, että on osa Taimi tuotteista alessa, ajattelin tilata pikkulahjoiksi noita patalappuja ja patakintaita, kivoja.

    VastaaPoista
  2. Totta tosiaan, muistuttaa marimekko tosi paljon. Kiva kangas, sitä mustavalkoisena joskus hypistelin. Ja ihana peitto siellä takana. Pakkasella palelee, mutta silloin aurinkokin pilkistelee, tällä kelillä on vain harmaata. Mutta väheneepä ainakin lumimäärä vähän ja lumiukot ja hepat onnistuu!

    VastaaPoista
  3. Kauniit tyynyt, kaunis torkkupeitto. Ihana tunnelma kaikenkaikkiaan, keväinen?

    Päivän valokuvaustunnit ovat (vielä toistaseksi) vähissä, mutta valoon päin onneksi mennään. Talvi olkoot vielä, mutta lisää valoa juu!

    VastaaPoista
  4. Kauniita kuvia. Katselin niitä pitkään.
    Saan huomenna lainaan tuon totta- kirjan :) tuskin maltan odottaa! pitää vaan ensin lukea kesken oleva kirja loppuun. :))

    VastaaPoista
  5. Tuo Pulkkisen kirja on todella hyvä. Ja tyynyistä luulin tosiaan, että ovat Marimekkoa. Kauniit tyynyt.

    VastaaPoista
  6. Sarppu: Tuollaiset olisivatkin kivat patalappuina tai -kintaina!

    Kirsikka: Tuossa kelissä on kyllä puolensa, nyt ei tosiaan varpaita palele, jos on vaan kuivana! Meidän hepat eivät varmasti ole jäätyneet tänään vielä, mutta ehkä huomenna.

    Teija: Kyllä se kevät sieltä tulee. Ja huomaan keväisen fiiliksen täällä kodissa, vaaleampaa ja selkeyttä...

    sade: Mukavia lukuhetkiä. Se ei ole mikään kevyt luettava, mutta tempaa mukaansa!

    Kirjailijatar: Tämä Taimikin on vanha malli uustuotannosta. Ehkä siitä se sama fiilis kuin Marimekon kankaissa...

    VastaaPoista
  7. Minua nyppii tämä loska, piha on mukavassa kunnossa ;)

    Kaunis kuosi ja mitenkäs se joulupukki sillä tavalla oli erehtynyt :)

    Touhukasta tiistaita!

    VastaaPoista
  8. Merja: Nyppii minuakin, yritän olla ajattelematta tuota loskaa ja sitä pääkallokeliä, mikä tästä seuraavaksi tulee... Hieman pelottaa, että hiihto- ja luistelukelit häviävät!

    VastaaPoista
  9. Mä tykkään tuosta kuosista! Ihana. Pidin myös siitä turkoosista, ihana sekin!

    Meillä on ihan vesikelit täällä. Lunta kun ei alkujaankaan ollut niinkuin siellä päin, niin kyllä nyt on kevät ja paljas maa jo aika lähellä :)

    VastaaPoista
  10. Emilia: Hui kauhistus, onneksi meillä on sentään tuota lunta pohjalla. Eiköhän teilläkin sitä tule lisää peittämään harmaus ja musta maa. Pakkasta odotellessa...

    VastaaPoista
  11. Oi, siinäpä ihana torkkupeitto! Multa vastaavan virkkaamiseen menisi taatusti kymmenen vuotta. Oletan siis, että olet peiton itse virkannut.

    VastaaPoista
  12. Voi mikä riemu löytää kassillinen avaamattomia lahjoja...varsinkin jos siis olivat lapsosille.

    Tuo isoäidin neliöpeitto kiskaisi silmäni puoleensa. TEin tuollaista kauan ja hartaasti, ja yhä se odottelee vuorikangasta...toisesta puolesta kun ei tullut kovin siisti ;(

    Miten kävi sinun peiton puoliskoiden? Olisipa joku opettanut miten päätellä kauniisti...

    VastaaPoista
  13. Netta: Juu, tuo on toinen mun tekemä iso peitto. Olisikohan mennyt nelisen kuukautta. Se kokoaminen vaati kyllä pitkää pinnaa... (Ekan aloitin joskus yläasteella ja tein loppuun megapitkän ajan päästä aloituksesta.)

    Eilen tänään huomenna: Mulla on ollut yläasteella tosi nipo käsityönopettaja, joka on opettanut tietyt asiat tosi jämptisti. Yksi on ollut tuo päätteleminen, eli kyllä tuota voi esitellä molemmin puolin! =)

    VastaaPoista
  14. Oi, Taimi on ihana kuosi, niinkuin kaikki muutkin Aini Vaarin 50- ja 60-luvuilla suunnittelemat kankaat! Kiva kun Finlayson on ottanut niitä uustuotantoon, Puutarha on toinen suosikkini :)

    VastaaPoista
  15. Lumikko: Täytyykin tutustua Aini Vaaran muuhun tuotantoon! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!