tiistai 11. tammikuuta 2011

Loskasään karkoitukseen

Tänään kyselen teiltä keinoja loskaisen sään aiheuttaman tylsyyden karkoitukseen? Tuli melkoisena shokkiyllätyksenä tämä märkä keli. Minä olin ehtinyt tuudittautua ajatukseen, että kevääseen asti mennään kunnon talvikelissä.

Meillä alkuviikkoa ovat piristäneet pienet, arkiset jutut.

Pienimmäisen kanssa tehtiin pihalle lumiukko ja hämärää karkoittamaan lumilyhty. Katsotaan kuinka pitkään se on ehjänä, vai täyttyykö se jo huomenna lumesta.

Voimia harmauteen tuovat myös pakkasesta kaivetut nokkoset, joita ymppäsin lounasmunakkaan joukkoon. Idätyslaatikossa kasvavat idut. Olen myös ottanut välipalaohjelmaan smoothiet, jotka maistuvat myös lapsille. Itselleni lisään joukkoon kourallisen sekalaisia siemeniä. Jokohan tällä virkistyisi! Ja kahvia ja teetä tietysti kuluu.

Virkkuukoukulla on jotain pientä tulollaan, ja kirjastossa silmiin sattui uutuushyllyssä Riikka Pulkkisen uusin. Jippii! Olin jo siitä haaveillutkin. Nyt ei tarvitse iltaisin manailla, että telkusta ei tule mitään. Pikalaina täytyy lukaista viikossa.

Mukavaa viikon jatkoa lumipyryä odotellessa! Koettakaahan keksiä kaikenlaista mukavaa puuhaa!

ps. Nuo puhtaat kirppislakanatkin ovat taanneet sen, että oikeasti minulla on taas oikein voimallinen olo! Hih!

18 kommenttia:

  1. Loistavia loskankarkoitusASIOITA!! meillä samansuuntaisia, oikein säpsähdin kun näin teitin lumilyhdyn, kun eilen tehtii kanssa ja räpsin kuvia ja näytti vaan niin tutulta!
    Oli ihana katsella koko eilinen ilta valoa mikä lyhdystä kajasti! Nyt se vaan alkaa olla sen loskan peitossa, harmi!
    Myös tee, kahvi ja smoothiet on täällä teho"aseina".
    Virkkaustaitoa ihailen suuresti! :D

    Itseäni koitan herätellä kevääseen (tai ryhdistää talveen) jumpalla! Eilen oli eka kerta ja tänään paikat kipeenä.

    VastaaPoista
  2. Mua kutkuttaisi ihan kamalasti kokeilla tuota kuteista virkkaamista! Näyttää niin ihanalta ja nopealta :D

    Meillä on kans tänään oikein lumileikki kelit! Piha on vain ihan super vaarallinen, kun katolta on lumet vasta putoamassa. Eilisten uutisten jälkeen tuli hiukan pelottava olo. Pieni lapsi kun ei isoa lumimassaa päälleen tarvitse.

    Nyt mä taidan lähteä hakemaan niitä kukkia jostain kauempaa. Ihan kukkaolo :)

    VastaaPoista
  3. Lähettäpä sitä voimaa tännekin :) Mielenkiintoisia juttuja sulla siellä kesken; mattoa ja kirjaa.. pitää itsekin ehdottomasti jossakin vaiheessa tuo lukaista.

    Sohjokelit ei kyllä yhtään nappaa, mutta lapset viihtyy, kun voi rakennella kaikkee lumesta. Terkkuset!

    VastaaPoista
  4. Sun piristysvinkit kuulostaa tosi hyviltä. Meille tuli ennen joulua tehosekoitin ja vitsi että smoothiet on hyviä. Niitä tulee usein pyöräyteltyä kun ovat vielä terveellisiäkin. Simeniä en olekaan vielä kokeillut laittaa joukkoon, mutta ens kerralla! Tosi kivat lakanat, harvoin tulee vastaan noin kivoja. Meillä olis vielä lumiukon teko edessä, kun edellinen kupsahti jo ennen joulua :o

    VastaaPoista
  5. Kyllä noilla vinkeillä piristyy jokainen loskan keskellä! Itselläni tammi- ja helmikuu ovat koko vuoden vaikein ajanjakso, ei enää millään jaksaisi tarpoa kohti kevätaurinkoa.

    VastaaPoista
  6. Samoilla vinkeillä täälläkin painellaan. Tänä aamuna nimittäin sauvasekoitin pyöräytti pirtelöt pitkästä aikaa. Ja huomenna kirjastoon. :)
    Ihania kankaita olet löytänyt.

    VastaaPoista
  7. Ostin tuon kirjan äidilleni joululahjaksi. Pitää lukea sitten kun äitini on sen lukenut ja saan ensin luettua kirjan joka kesken mulla: lankakaupan talvi.
    ihania piristyksiä siellä. Kahvi ja neulominen piristeitä täällä. <3

    VastaaPoista
  8. Aika ankee fiilis oli eilen; maanantai, arki alkoi, pitkä viikko edessä, surkea keli, väsymys ja ties mitä.. Mies ilta- ja yövuorossa, nuorimmainen fammulassa yökylässä ja mä vaan istuskelin sohvalla kutomassa pipoa ja odotin kun vanhemmat tytöt kokkasivat tortilloja. Hyvä ruoka, parempi mieli, tortillat on kyllä oikeeta lohturuokaa.. :-)

    VastaaPoista
  9. Meillä on ollut myös aika kurjaa keliä, kaivoin kuntopyörän esiin ja olen surrutellut menemään joka päivä jonkun matkaa, parempi kunto parempi mieli, ehkä se tästä. EN ole koskaan pitänyt tammikuusta, en edelleenkään...siitä kun selvitään, elämä hymyilee jälleen.

    VastaaPoista
  10. Minut on loskasää pitänyt kiireisenä lapion kanssa. Juutuin mm. eilen Mr Järjen autolla (takavetoinen) pihaamme kiinni ja tovin sain lapioida ennenkuin sain auton irti. Piha on muutenkin kuin perunapelto :)

    Hyviä karkotusvinkkejä on listallasi. Ravintoasiat on joulumässäilyjen jälkeen täälläkin mielessä ja vasta pari päivää nautitut smoothiet ja puurot ovat jo tehneet tehtävänsä :) Iloinen ja virkeä mieli!

    Huh, tulihan sepustus :) Ihanaa tiistaiehtoota!

    VastaaPoista
  11. heidi: Noita lumilyhtyjä olen tehnyt jo lapsena äidin kanssa... Tunnelmaa. Mullakin on jumpat olleet energiantuojina viime aikoina!

    Emilia: Reippaasti vaan kokeilemaan. Kun osaa perusvirkkauksen, onnistuu tuo kuteistavirkkuukin ihan varmasti! Toivottavasti löysit kukkia lopulta!

    Teija: Oletkos jaksanut nyt lueskella yhtään? Toivotaan, että vähän jo helpottaisi!

    Kirsikka: Olen lisännyt nuo siemenet vasta surautuksen jälkeen. Luulen, että ne ovat parempia kokonaisina. Juu, nuo lakanat ovat myös minun mieleeni kovasti!

    Kultsin Kämppä: Tsemppaapa itsellesi jotain oikein hauskaa tekemistä tammi-helmikuulle, niin aika kuluu nopsaan!

    Peppi: Täytynee taas ostella erilaisia pirtelöaineksia, että saa vaihtelua. Avocadoa vaikka... Ne ovat kyllä hyviä...

    sade: Kerropa sitten, onko tuo lankakaupan talvi hyvä, vai onko se venytetty jatko edellisille...

    Mannukka: Ihana kun sulla on noin isot tytöt, että voivat tuosta vaan kokkailla. Kohta meilläkin!

    Sarppu: Liikkumisesta tulee kyllä hyvä mieli ja paljon lisäenergiaa! Hyvä vaihtoehto sulla!

    Merja K: Tuota juuttumista on täälläkin tapahtunut, tosin en onneksi itse. Minä kun olen voinut jäädä kotiin... Nyt pitäis kyllä helpottaa, kun pakastuu ja tuo sössö jäätyy.

    Pyöräytin muuten just iltapalasämpylät päivän jämäpuurosta. Nam!

    VastaaPoista
  12. Tuo kirja on kyllä niin loistava. Kiva, että sait sen kirjastosta.

    Minä en ehtinyt mitään lumiukkoja tehdä. Nyt taas pakasti. Tuleekohan tuosta lumesta vielä ukkoja?

    VastaaPoista
  13. Aivan ihania lakanoita olet löytänyt. Leikkaatko kuteet itse? Jos leikkaat, niin miten se tapahtuu? Onko lakanakangas paras vai voiko myös vaatteita leikata kuteeksi?

    T. Elina

    VastaaPoista
  14. Kirjailijatar: Olin ajatellut että sen saa kirjastosta vasta joskus hamassa tulevaisuudessa, jos ei varaa. Hyvä tuuri! Ei taida tulla nyt lumiukkoja...

    Elina: Olen käyttänyt t-paitoja, paitapuseroita ja lakanoita. Lakanat voi repia, kuteen leveys varmaan 1,5-2 cm. Kaikki saumat leikkaan pois ja kuteen käänteen leikkaan niin, että se jatkuu. (Kääk, miten selittäis.) Trikoon leikkaan siihen suuntaan, että se venyy vähiten. Kuteita yhdistelen toisiinsa neulalla ja langalla. Selvittikö yhtään?

    VastaaPoista
  15. Kivoja juttuja olet keksinyt loskan karkoitukseen. Melkoisen pimeäksi ja ankeaksi meni kyllä keli ja tänään olin taas niin onnellinen, kun satoi lunta kunnolla. On kyllä melkoisen liukastakin...

    Itse olen virkannut trikoomatonkuteesta ja se on kivaa puhaa se. Melko raskasta vain kädelle. Ja ituja, hyvä hyvä :)

    VastaaPoista
  16. Sini: Minäkin tykkään noista matonkudevirkkuista. Saa ihanasti kiertoon vanhoja vaatteita! Juu, idut ovat namia! Mukavaa loppuviikkoa sulle!

    VastaaPoista
  17. Sä olet taas niin aikaan saava.Voi kun mäkin olisin taas joskus...Kai sitten ehkä kun tytön koliikki loppuu:)

    VastaaPoista
  18. Sannu: Ole armollinen itsellesi. Sulla on ihan pieni vauva. Mun vauva on jo yli kolme ja aikaa siis riittää ihan eri tavalla!. Kyllä sinäkin vielä ehdit!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!