maanantai 15. marraskuuta 2010

Meillä kotoillaan

Kiitoksia kaikille viime postaukseen kommentoineille. Mielenkiintoinen keskustelu! Meinaan kyllä jatkaa aiheesta... Tervetuloa myös uudet lukijat!


Kaksi pienintä on vesirokossa, joten meillä on kotoiltu ja kotoillaan edelleen. Onneksi tämä on helppoa, kun ei ole tuhatta peruutettavaa ja uudelleenjärjesteltävää asiaa. Pienimmän kuume huitelee tällä hetkellä 41 asteessa, joten lääkettä menee.


Äitini oli viikonloppuna kyläilemässä pitkästä aikaa. Hän pääsikin leikittämään puolikuntoisia täysipäiväisesti. Onneksi ulkona oli niin harmaata, että emme jääneet paljosta paitsi, vaikka emme päässeetkään ulos.


Esikoinen teki kaverinsa kanssa isänpäiväksi "tikkaripullaa" äitini ohjeella. Äiti on tehnyt minulle aikanaan ihanan ohjekansion, johon hän on kerännyt parhaat reseptinsä. Sieltä on hyvä kaivaa esiin niitä "äidin maailman parhaita ohjeita". Te taidatte tuntea tikkaripullan sen perinteisemmällä nimellä mokkapala. Namia tuli, vaikka tyttöjä hieman epäilyttikin kuorrutteeseen laitettava kahvi.


Muiden touhutessa äitini kanssa minä olen virkkaillut. Maton virkkauksen lomassa tein muutaman kännykkäpussukan, räväkämmän tietenkin itselleni. Musta-valkoisen saa huomenna syntymäpäiviään viettävä raidoista tykkäävä ystäväni. Mainio työ, johon saa uppoamaan pienet jämälanganpätkät!


Laitetaanpa pinoon helpot, nopeat joululahjavinkit! Minä aloitan tällä kännykkäpussukalla! Mitähän tekisin veljelleni, joka ei paljon tavaroista välitä?


Mukavaa, alkavaa viikkoa!



19 kommenttia:

  1. Veljellesihän voisit virkata vaikka jonkun hauskan avaimenperän, taitava kun olet virkkaamaan :)

    Mukavaa maanantaita ja pikaista paranemista!

    VastaaPoista
  2. Miten olis heijastin? Henkivakuutus. Samalla symboloisi, että on tärkeä sinulle :)
    Mä täällä yritän kovasti tehdä serkkuni pienelle tytölle enkelijoulukalenteria, mallia ottaen omastani. Eikä ole Tildaa :D Saas nähdä, mitä tulee. Vartalo ja siivet jo valmiina, vielä siis vaatteet ja pienen pienet taskut.
    Pikaisi paranemisia pikkupotilaille :)

    VastaaPoista
  3. Pikaista paranemista!

    Huovutetut korit ovat helppoja, muttei ehkä sovi veljen lahjaksi :-)

    VastaaPoista
  4. Veljet tykkää perinteisistä villasukista :)

    Oi, nyt se rokko on siis teillä. Hannille jo aikasemmin kommentoin, että se olis tervetullut myös meille :) No, kai se tauti joskus tulee, kun on tullakseen.

    Tikkaripulla!!? Kaikenlaista. Kukahan se just kans kerto mokkapaloille jonkun muun nimen.. Mannukka? Mokkapalat ne on meillä vaan!

    VastaaPoista
  5. Ihanat kännypussit!

    Miten olis lapaset veljelle?

    Parantukaa pian :)

    VastaaPoista
  6. huovutetut lapaset. ystäville oon tehnyt villasukkia tai kämmekkäitä. kämmekkäät varsinkin kivat, helpot ja nopeat. niistä löytyy kuvaa blogistakin, niitä on nyt viime päivät tullut tehtyä. :)
    ihania kännykkäpusseja. värikäs erityisen suloinen <3

    VastaaPoista
  7. Arvaappa mitä ehdotan... :-)
    No pipo-pipo-pipo! Kun ottaa tarpeeksi vahvaa lankaa niin homma käy suitsait vikkelään..

    VastaaPoista
  8. No täällähän on tosi monta hyvää ideaa! Mulle tulee valinnan vaikeus! Tai sitten teen muillekin näitä ihania pehmeitä paketteja. Täytyy käydä blogeissanne kurkkimassa vinkkejä! Kiitoksia!

    VastaaPoista
  9. Kotoilu on kivaa. Ja kivaa on jos osaa tehdä ahjat itse! Mulla tökkii, mutta yritän :)

    Tee veljellesi pipo! Ja kunnon heijastin. Tarpeellisia molemmat. Sukatkin on aika kova juttu. Tai kotitöppöset huopasesta!

    Paranemisia sinne!

    VastaaPoista
  10. Ahaa, siis rokko on ehkä myös tulossa meille, sillä sehän tartuu jo pari päivää ennen oireita...

    Veljen lahjaksi olisin villasukkia tai lapasia myös ehdotellut...

    Huominen synttärisankari meinasi ihan unohtua, onneksi "muistutit"!

    Pikaisia paranemisia!

    Hanna(-Maija)

    VastaaPoista
  11. Kivaa, että olet ehtinyt tehdä kaikenlaista. Miten olisi joku leivontalahja? Näin jossain joululehdessä hyvän idean: lasipurkkiin laitettu leivonta-ainekset ja ohje mukaan 'lisää voi ja kerma, sekoita, kaada vuokaan ja paista' -tyylillä. Itse ajattelin toteuttaa ainakin maustekkuohjeellani :)

    Paranemista!

    VastaaPoista
  12. Vai helpot ja nopeat... Itse virkkasin veljelleni viime jouluna pipon, mutten ole tainnut päässä nähdä;) Nopeimmat itsetehdyt taitavat mennä tuonne ompelun puolelle kuten esim. esiliinat, patalaput, kangaskassit, joulusukat, koristetyynyt ja itse painetut tyynyliinat.

    Mielenkiintoinen postaus tuo edellinen. Ihanne olisi meidän perheessä, että yksi tavara sisään ja kaksi ulos. Liekö tuo ajatus vallalla näin joulun alla yleisestikin. Kirppikset täällä päin ovat ruuhkautuneet, kun ihmiset haluavat eroon romuistaan, ennen uusia aarteita;D

    VastaaPoista
  13. Näillä ideoilla saan koko suvun lahjat tehtyä! Kiitos tuhannesti ihanista vinkeistä! Nyt sitten vaan töihin!

    Hanna(-Maija): Huomasin Iineksen näpyt to-iltapäivällä eli voi olla, että on jo kerhossa tartuttanut... Onko peukut pystyssä? Sankari sai juuri lahjansa, kun kävi aamukahvilla!

    A-L: Luulen, että nyt on kaikki kirppikset täynnä, ja sitten tammikuussa rauhoittuu. Viime vuonna ainakaan ei tammikuussa kauppa käynyt, kun jokaisella on tavaraähky joulun jälkeen.

    Mukavaa päivää! Meillä vesirokko laantumassa!

    VastaaPoista
  14. Tulin käymään vastavierailulla, kivalta näyttää :)

    VastaaPoista
  15. Olen joskus ajatellut, että tuollainen reseptivihko pitäisi tehdä lapselle lahjaksi, kun lähtee kotoa...hyvä idea.

    VastaaPoista
  16. Tiinakaisa: Kiva kun kävit, tervetuloa uudelleen! =)

    Kirjailijatar: Minäkin taisin saada tuon oman reseptikansioni aika pian kotoa lähdettyäni. Veljeni sai samanlaisen. Siinä on tilaa myös uusille suosikkiresepteille. Hieno idea!

    VastaaPoista
  17. Mäkin haluan oppia virkkaamaan!! Kivoja juttuja. Pikaista parantumista!

    VastaaPoista
  18. Kati: Ei virkkaaminen ole oikeasti vaikeaa, kun tekee tällaisia helppoja juttuja alkuun! Kokeilemaan vaan, vaikka jonkun sellaisen kanssa, joka on virkannut enemmän! Kiitos, meillä voidaan jo paremmin. Viikko siinä taudissa meni! =)

    VastaaPoista
  19. Heissan,

    pitkästä aikaa tulin kylään. Mokkapalojen oikea nimitys on minulle " masaliisa ". Tikkaripullaa en ole koskaan kuullutkaan :-)

    Oma veljeni olisi aivan onnessaan villasukista, olisi ainakin käytännöllinen lahja.

    Paranemisia sinne !

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!