keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Sienihulluus

Kuten ehkä olette jo huomanneet, minua vaivaa sienihulluus. Sen lisäksi että viihdyn erittäin hyvin sienimetsässä ja tykkään syödä sieniä, pidän sienistä myös sisustuksessa ja käsitöissä. 


Sienet ovatkin olleet viime aikoina melkoisen trendikkäitä ja niihin on törmännyt monissa lehdissä. Himoiten katselin Köpiksessä sienivalaisimia. Samaiselta reissulta ostamassani Bolig livissä oli esitelty "sienimaanikon" koti. Aika ihana lastenhuone, vai mitä? Muutenkin kaunis koti.


Meiltä sieniä löytyy pakasteen lisäksi ympäri taloa. Pienimmät ovat askarrelleet sormiväreillä kärpässieniä. Ne toivottavat tervetulleiksi eteisessä peilin päällä.


Minä olen virkkaillut aikani kuluksi eri värisiä sieniä. Uusin malli on tuo jalallaan seisova pieni sieni. Niitä taidan tehdä tälle yhdelle kaveriksi lisää. Eilen virkkailin urheiluhallin katsomossa. Missähän huomenna?
Väriä harmaaseen viikkoon sinulle! Meillä täällä etelässä saatiin nauttia eilisiltana pienestä lumikerroksesta. Tänään ollaan taas pimeässä... 

6 kommenttia:

 1. Meiltä ei sentään ihan kaikki lumet oo lähteny, ainakaan vielä. Mut turha tässä on vielä kinoksistakaan ilakoida :D

  Mä olen kanssa pienesti sienihullu. Tykkään poimia, syödä, virkata, valokuvata.. Aika symppiksiä olentoja, varsinkin kärpässieni. Voiko sen muotoja ja väriä olla ihailematta?

  Sä oot taas ahkeroinu pieniä virkkuita! Niin söpöjä.. Pitääkin kaivaa viimevuotiset virkkuut jo esille joulukoristelaatikoista.

  Hey, ja nyt muistin, söin tänään lounaaksi metsästäjänkastiketta! (Suppiloita seassa siis)

  VastaaPoista
 2. Sama sienitauti on pesinyt täälläkin. Sekoittikohan joku jossain vaiheessa ruokaamme tai juomaamme jotain sieniä!? Siis sellaisia enemmän myrkyllisiä ja outoja tekoja aikaansaavia :D

  Multa onnistuu just ja just kärpässienen virkkaus. Ehkä sekin yksi syy mun sienibuumiin.

  Toi koti on aika ihana! :)

  VastaaPoista
 3. Minä olen aivan toivoton sienien suhteen, en tunne varmasti muita kuin kanttarellin :) Pitäisi lähteä jonkun sienitietäjän kanssa metsään.

  Nuo virkatut sienet ovat söpöjä, onko ne vaikea tehdä? Itse olen pysytellyt vielä neulahuovutuslinjalla sienien suhteen

  VastaaPoista
 4. Teija: Jotain symppistä noissa sienissä on, varsinkin kärpässienessä. Ei yhtään tule negatiivisia fiiliksiä, vaikka se on myrkyllinen.

  Emilia: Tuo koti on taas niin perustanskalainen ihanuus, että sukat pois! Kelpais mullekin!

  Merja K: Lyöttäydy vaan jonkun sienistä tietävän mukaan, niin opit helposti perussienet! Nyt on muuten vielä hyviä suppiksia metsät täynnä!

  Noita sieniä ei ole vaikea virkata. Olen omasta päästä lisäillyt ja kavennellut. Kokeilemalla oppii. Voi aloittaa joko jalasta tai lakista. Pilkuissa on eniten näperrystä. =)

  VastaaPoista
 5. Suloisia sieniä kaikki tyynni. Minä aina lapsena halusin sellaisen jakkaran, punainen kärpässieni -jakkaran. Mutta en saanut...

  Sienet on hyviä.

  VastaaPoista
 6. Kirjailijatar: Niitä jakkaroita on vieläkin myynnissä. Minäkin tykkään niistä! Nättejä ja käteviä!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!