sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Ahaa-elämyksiäLapset viettelevät kesälomaansa kukin tavallaan: pienin on vielä koulun kesäkerhossa, seuraavalla on ollut ohjelmassa pesisleiriä. Isommilla on normiharrastuksensa jalkapallo ja hevoshommat. Minä olen ollut töissä ja kokenut hieman huonoa omaatuntoa siitä, että lapsilla ei ole loman tuntua vanhempien töiden vuoksi.

Viime viikolla päätinkin poistua rutiinialueelta ja tuoda sitä loman tuntua iltoihin. Yhtenä iltana lähdimme rannalle, toisena ystäville kylään. Pyykkivuoret saivat jäädä odottamaan, ja niillehän on ollut hyvää aikaa sateisena viikonloppuna.

Perjantaina kävimme veneretkellä kaupunkiympäristössä. Kannatti unohtaa väsymys ja nollata aivot vesillä.

Toinen hyvä lomaa tuova ahaa-elämykseni on koskenut lukemista. Lukeminen rauhoittaa, ja normiarjessa ehdin lukea vain iltaisin, silloinkin liian vähän, kun väsy iskee. Lukuhetkiä on kuitenkin helppo järjestää, kun päättää niin. Telkku- ja nettiaikaa on helppo karsia, ainakin minulla. Lisäksi kirja kulkee helposti mukana, eli vaikkapa lapsia harrastuksista noutaessa ylimääräinen odotteluaika on kiva käyttää lukien.

Käytiinkin kuopuksen kanssa viikolla kirjastossa ja lainattiin kirjoja iso kassillinen. Jospa lapsetkin löytäisivät lukemisen iloa.

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja leppoisaa lomaa lomaileville! Meillä vielä paahdetaan hetki, mutta kohta vietetään rauhallista juhannusta maalla. Ai että odotan sitä!

ps. Pionit ovat vaan niin ihania!

Still working and waiting for the holidays. Kids are at home, in summer camps or busy with their hobbies. We´ve spent some summer holiday together in the evenings, gone to the beach or to the library. I´ve made good decisions about reading more and spending less time in internet. So, see you...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!