keskiviikko 20. toukokuuta 2015

MaalausurakkaaMeillä on taas melkoista haipakkaa. Pitkän viikonlopun ohjelmaan on kuulunut talon maalausta. Loppuvuodesta aloiteltu lisäsiiven maalaus jatkuu nyt päätalon ulkomaalauksella. Ruskea saa väistyä ja tilalle tulee mustaa ja valkoista.

70-luvun talomme ulkoasun ehostus on selvästi herättänyt monenlaisia mielipiteitä. Osa on sitä mieltä, että 70-luvun talo saisi näyttää aikakautensa talolta, osa taas on pitänyt uudesta ilmeestä. Minulla on ollut päässäni tanskalainen rantatalo, kun tätä remonttia suunnittelimme.

Seinien maalauksen myötä nousee tietenkin esiin uusia tarpeita. Ikkunat näyttävät rähjäisiltä. Päätimme olla uusimatta ikkunoita pelkästään kosmeettisista syistä, koska ne ovat ihan toimivat, mutta vähän niiden ilmettä voisi piristää. Sisäkarmi saa valkeaa maalia ja ikkunat valkoiset koristelaudat, niinkuin siipiosan ikkunoissakin on.

Pihalla minua on ilahduttanut yksi ihana kirjopikarililja. Olin jo unohtanut, että kaivoin penkkiin pussillisen näitä liljan sipuleita syksyllä. Missähän ne muut viipyvät?

Mukavaa viikon jatkoa! Muistakaahan osallistua vielä tuohon edellisen postauksen arvontaan. Palkintona on ihana Teija Helin Designin kynäpenaali! Jätäthän kommentin postaukseen to 21.5. klo 18 mennessä.

We´ve been painting the house. Brown walls will be black and the windows will get a new look. I´m looking forward to finish that all.  
ps. Remember the giveaway!

23 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin minustakin! Näissä kuvissa tuo ruskea näyttää vielä kamalammalta kuin se oli luonnossa... :)

   Poista
 2. Kyllä mun mielestäni musta sopii 70-luvun taloon ihan mainiosti. Ja ne muut kirjopikarililjat tulevat sit ensi keväänä. Minulla nousi tänä vuonna noita ihan hirmuinen määrä. Viime keväänä ihan jokunen ja siskolla kävi samalla tavoin. Ovat vissiin vähän mietiväistä sorttia ja tulevat kurkkimaan vasta kun ovat tutustuneet kasvupaikkaansa kunnolla. ;) Mut sulla on tuollainen ihana tumma versio. Minulla on edelleen vain valkeita, vaikka pussin kyljessä kyllä luki että piti olla useampaa väriä ja olenkylvänyt violeteista otettuja siemeniä. Mut ei. Pitänee ostaa toinen pussillinen ja toivoa parasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kiva kuulla, että toivoa on noiden liljojen suhteen! Nyt nautin tuosta ensimmäisestä. Olin tosiaan jo unohtanut koko kukat... Onneksi en ollut kitkenyt sitä pois. Valkoiset ovat varmasti myös ihania, mutta kyllä tuo kirjavuus on myös tosi kiva.

   Poista
 3. No sinäpä tuon kukan nimen kerroit. Oltiin puistossa aiemmin tänään ja ihmettelin ojanpietareelle ilmestyneitä kukkia, juurikin nuita. Löytyi tuossa värissä ja valkoisena. Ilmeisesti kaupunki on niitä sinne istutellut =) Ja kyllä, musta toimii!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ihastelin näitä ystäväni kanssa muutama vuosi sitten Marketanpuistossa täällä Espoossa. Nyt ei tullut nimi itselle mieleen ja piti varmistaa se samaiselta ystävältä... Hih!

   Poista
 4. Vau, kylläpä siellä muuttuu ilme. Meillä olisi vähän samankaltaisia suunnitelmia mökillä, kun mökki olisi tarkoitus öljytä mustaksi vanhan punertavan ruskean sijaan. Kyllä innostaa hommiin nämä kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt otin vain pikaisesti räpsyjä, mutta odotas kun saan terassin laitettua vähän nätimmäksi... Hommaa täällä tosin vielä riittää, kun terassikin uusitaan jossain vaiheessa. Mutta tsemppiä sinnekin hommaan, kun siihen asti pääsette!

   Poista
 5. Voi vitsit, että osaa musta pinta näyttää RAIKKAALTA!! Peukutan ihan kympillä uutta väriä +++

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se yllättävän paljon muutti ilmettä! Tykkään siis minäkin kovasti!

   Poista
 6. Minunkin mielestäni musta sopii tosi hyvin myös tuon ikäiseen matalaan puutaloon. Tanskassa ja Norjassa minäkin olen mustia taloja punaisine karttoineen ja isoine terasseineen ihaillut. Kiva on ollut huomata, että meidän kauniiseen Saaristoomme on myös alkanut ilmestyä mustia kesäasuntoja. Ne sulautuvat huomaamattomina kallioisille saarille. Tsemppiä loppuunsaattamiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätalo on itseasiassa kaksikerroksinen harjakattotalo, mutta sopii kyllä siihenkin. Täytyy vielä vuokrata nosturi harjaosien maalaukseen. Ja kiitos tsempeistä! Viime viikonloppuna saatiin kyllä hurjasti aikaiseksi, ja pian jatketaan!

   Poista
 7. Talosta tulee varmasti kaunis....ja mahtuuhan niitä mielipiteitä maailmaan. Pääasia on, että itse tykkäätte..:)

  VastaaPoista
 8. Tanskalaiset rantalot on niin <3 ja semmoinen in tulissa teidänkin kodista! Jos nyt pitäisi rakentaa uusi talo tai mökki, niin väritys olis just toi :)

  Tsemppiä sinne ja kiitos arvonnasta! Kaikkea jännää täällä meneillään, huhhuh!

  VastaaPoista
 9. Täällä myös peukutetaan uudesta värityksestä db Hyvälle näyttää!! Sopivasti särmää. Ja kevät ON ihana, kun ylläreitä puskee puutarhasta. Vähän kaiholla katselen omia ylläreitä - muutosta kun ON ilmassa. Mutta pakko suunnata katse EteenPäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sellaisia muutoksia teillä! No, jotain jää taakse ja jotain uutta on edessä! Tsemppiä! nautitaan vihreästä!

   Poista
 10. Miäkin unelmoin mustasta talosta. Ihanaa! Laitatko lisäkuvia!

  Joitain vuosia sitten en olisi voinut kuvitellakkaan, että voisin tykästyä 70-80 lukuv tiili+puutaloihin. Nyt ihan eri juttu. Niistä saa tehtyä NIIN hienoja! Ja juuri mustalla, harmaalla.. Tanskassa käydessämme seuraamme muutaman naapuritalon remppoja ja wow, mikä muutos..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No laitanhan minä, kunhan saan terassia vähän kuntoon. Muistankin katselleeni sun blogikuvista naapuritalojen hienoja mustia taloja...

   Poista
 11. Tietysti musta väri on hyvä :D Kuka moisesta nalkuttaa, kun kohta on jo puoli taloyhtiötä mustissaan ;)

  VastaaPoista
 12. Mun mielestä ainakaan ei tarvitse talo näyttää sen aikakauden talolta miltä aikakaudelta se on. Ihan hyvä vähän saada uutta ilmettä. Meillä menossa sisätilan maalaus. Olen jo pitkään halunnut uudet värit seinille, kun meillä on vaan pelkät valkoiset seinät. Nyt vihdoin päästiin maalaamaan.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!