keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Uuteen rytmiin


Meillä totutellaan koko perhe uuteen rytmiin, kun olen ollut kodin ulkopuolella töissä muutaman viikon.

Isommat lapset ovat todennäköisesti nauttineet iltapäivän "omasta ajasta", ja pieninkin on pärjännyt ihan hyvin, vaikka on välillä ollut hetken yksinään kotona. Onneksi asumme koulun vieressä, joten lapset pääsevät itse kulkemaan koulumatkat.

Minä olen kokenut hyvin piristäväksi olla vuosien jälkeen kodin ulkopuolella töissä. Tokihan illat ovat lyhyitä ja kotona vastassa kaaos ja nälkäiset lapset, mutta silti. Olen yrittänyt olla melko suunnitelmallinen iltaruokien kanssa, että homma ei menisi ihan einesten syömiseksi.

Toinen suunnittelua vaativa juttu on ollut oma liikkumiseni. En ole halunnut vähentää liikuntaa, joten muutaman vakkariviikkotunnin lisäksi olen käynyt ainakin kerran viikossa aamulenkillä. Näin olen voinut iltaisin keskittyä perheeseen. Aamulenkistä saa myös mahtavan energisen alun päivälle!

Millä keinoilla teillä saadaan arki sujuvammaksi?

ps. Asuuhan meillä toki se apinamieskin, joka myös totuttelee perheen uuteen arkeen parhaansa mukaan...

Our whole family has a new rhythm of life, since I´m not working at home any more. Busy evenings and hungry kids, but still I´ve felt good. 

16 kommenttia:

 1. Oi tiedän tunteen ja uuden opettelu on tuoreessa muistissa. Tammikuussa kun aloitin opiskelut kotoa käsin töitä tekemisen jälkeen, niin muutos oli aika raju. Nyt on jo rytmiin tottunut ja lisääntyvä valo vaan helpottaa sitä. Tammi-helmikuussa tuntui, että illat vaan sujahti ohi pimeässä. Ruokien suunnittelu on mustakin tärkeää ja parasta olisi jos ne odottaisi aina jääkaapissa valmiina. Olen myös todennut, että omien ja lapsen vaatteiden valmiiksilaitto jo illalla helpottaa hektisiä aamuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on se etu, että nyt on kevät ja energiat virtaavat. Eikä tarvitse miettiä pakkaspukemisia, auton lämmityksiä yms. Kyl tää tästä! :)

   Poista
 2. Hih, tsemppiä uuden kalenterin sisäänajoon, kyllä se siitä lähtee sujumaan. Mahtavaa kun jaksat lähteä aamulla liikkumaan. Mulle on koiran myötä tullut siitä ihana päivien aloitus, tosin en juokse mutta kävelyä kertyy n neljä tuntia päivässä 🐾😊 Kiva huomata miten kuviisi kertyy uusia tavaroita jne tietystä paikasta 😉 Meillä täällä reissussa kaikki hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voin kuvitella, että koiran kanssa on ihana lenkkeillä aamuisin(kin). Vähän huomaamatta myös tulee pidettyä kuntoa yllä.
   Ihanaa lomareissua teille! Kuvailehan kovasti!

   Poista
 3. Kyllä se arki sujuu parhaiten, kun nukkuu hyvin ja liikkuu ja ulkoilee. Toki säännöllinen ruokailu on tärkeää.. Mutta näin keväällä (Ja kesällä) parasta on juoda aamukahvit auringossa terassilla.. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terassikahvit aamulla kuulostaa niin hyvältä! Tuosta ruokailusta voisin kirjottaa lisääkin, se kun on myös mietinnässä uusien rytmien myötä. Aurinkoista päivää!

   Poista
 4. Sää onnistut kyllä sitten jossain välissä yhdistämään sen aamuliikunnan ja työmatkan - tai voisin näin kuvitella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pyöräilyt mielessä jo... Täällä on vaan tällä hetkellä tosi pölyistä, kun katuja siivotaan ja on kuivaa. Mutta kyllä sitä ehtii!

   Poista
 5. Onnea uuteen arkeen, hieno juttu :) Varmasti tosiaan liikunta on se yksi tärkeimmistä voimaa tuovista asioista. Itse olen pyöräillyt koko talven, mutta samalla odottanut kyllä kevättä että pääsee taas kunnolla vauhtiin! Täällä Tampereella on erityisen paha katupölytilanne, onneksi koko ajan harjaillaankin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pölyä on meilläkin ihan hirveästi, ei tee vielä mieli pyöräilemään ja juoksutkin teen tuonne metsän suuntaan. Sadetta varmaan pitäis tulla...

   Poista
 6. Uuteen suuntaan pitäisi lähteä..2 toopia kaffetta aamulla ja vihreistä ei tietoakaan!
  Mukava kuulla että olet nauttinut työssä käynnistä..ite taidankin nyt jäädä pois tuon sairauteni tähen.. Nauttia lapsistani vielä hetken.. Kivaa kevättä sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, asiat tärkeysjärjestykseen.... Nauti sinä lasten seurasta mahdollisimman paljon. Ja laitahan sitä vihreää leivän päälle ainakin! Tsemppiä ja valoisaa kevättä!

   Poista
 7. Tsemppiä uuteen rytmiin! Vaikka se varmasti tuo melkoisia haasteita, niin kuten sanoit, piristää kuitenkin myös omaa oloa. Ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä tuntuu, että kyllä tässä vahvasti plussalla ollaan! Ihkua viikonloppua sullekin!

   Poista
 8. Hei, ukulele. Iik! Olen pitkään haaveillut siitä.

  Outoa varmasti uudet järjestelyt, mutta tervetulleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä miehet soittelevat ukulelea... Juu, kivaa vaihtelua tämä työnteko kodin ulkopuolella! Piristävää...

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!