torstai 16. toukokuuta 2013

Too muchApinamiehen chileissä on erityisen nätit "ruukut".

Mitä tekee ihminen, jonka elämässä tapahtuu yhdellä kertaa vähän liikaa, ja muistettavia asioita alkaa olla niin, että unetkin huononovat. No, tämä ihminen tyhjentää kaikki kierrätysastiansa kauppareissulla ja kerää ison läjän tarpeettomia lastenvaatteita keräykseen samalla kertaa. Samalla tämä ihminen karsii kotoaan läjiä ja saa pikkuriikkisen lisää energiaa. Tämä on sitä rojuterapiaa, joka minulla toimii!

Toukokuussa on varmaan joka taloudessa tuhat ja yksi muistettavaa arkipäiväistä asiaa. Harrastukset loppuvat ja mietitään opettajien lahjoja jne. Minunkin mailiini on pompannut kymmeniä viestejä siitä, ketä opea muistetaan kimppalahjalla ja millä summalla. Joka vuosi samasta asiasta syntyy kiista. Loppujen lopuksi meidänkin kolmea opea muistetaan yhteislahjakorteilla, joihin jokainen maksaa haluamansa summan, pienin lienee 3 euroa ja suurin luultavasti lähemmäs 15 euroa. Mikä on muuten sinun mielestäsi sopiva summa yhteislahjaan tai -lahjakorttiin opelle?

Tätä viikkoa ja päätäni on sekoittanut eniten esikoisen sairastelu. Hyvin korkea kuume vei meidät sairaalaan asti, ja nyt sitten toivutaan. Verikokeissa käydään vielä ensi viikolla. Molemmat olemme nukkuneet huonoja öitä, ja täällä kotosalla pyöriikin kaksi pöpperöistä naisihmistä.

Eilen ja tänään löysin sentään inspiksen laittaa vähän pihaa. Toipilas istui pihatuolissa kommentoimassa, mitä laitetaan mihinkin. Kukkia ja yrttejä oli tällä kertaa listalla. Yrtit laitettiin ryytimaan sijasta ruukkuihin ja muihin törppöihin. Jospa säilyisivät siruetanoilta paremmin. Ensimmäiset etanat on nimittäin bongattu ja liistitty!

ps. Nuo kuopuksen piirtämät naamat ovat tarhatädeille meneviä rintanappeja. Idean sain naapurin rouvalta ja nappipohjat ovat Panduro Hobbysta. Niihin lisätään vielä tädin nimi eteen ja kuopuksen nimi takapuolelle.


Too many things in my head. I haven´t slept very well for a while. My oldiest daughter has been ill and we both go around like ghosts here.
Yesterday we got inspiration to do some garden work. Flowers and some herbs. The drawings are made by my youngiest daughter and are for the nursery staff.

6 kommenttia:

 1. Ihania istustusastioita sulla - varsinkin tuo ruosteinen "soikko"!!!
  Olemme kerholaisten kanssa bongaillu niitä etana pötköjä tällä viikolla suht paljon. Kuopus keräilee niljaskoja innoissaan, ja niitten reissujen jälkeen pitää tarkistaa hupparin taskut, ettei niistä yksikään matkustaisi meille asti (kaksineuvoisina ovat kovin nopeita lisääntymään...).

  Opettajien lahjoista sen verran, että musta se 3-5€ on yleensä riittävästi, mutta nyt kun esikoisen opettaja tulee jäämään eläkkeelle, niin päätettiin laittaa hieman enemmän, mutta kyllähän tuo 15€ kuullostaa aika suurelta summalta (varsinkin perheille, joilla on enemmän kuin 1 opettaja muistettavana...).

  Toipumisia sinne!!!

  Hanna(-Maija)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tykkään noista sekalaisista astioista. Tuo ruosteinen lienee vanha savustuspönttö.

   Opetapa se kuopus myös tappamaan nuo siruetanat. Ne on helppo seivästää kepillä...

   Poista
 2. Eiköhän opettajalle riitä hyvin 5 euron potti oppilasta kohden - tuleehan summasta kuitenkin ihan merkittävä, jos kaikki antavat saman verran. Tai jokin vastaava pieni summa, jolla nyt saisi kukkasen, suklaatia tai kynttilän - mitä lie sellaista pientä, mitä opettajille annetaan, jos ei yhteistä pottia kerätä. Tosin saapi sitä kai enemmänkin antaa, jos joku halajaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Mun mielestä on myös ihan ok, että jokainen perhe ei maksa samaa summaa. Alkuperäinen tarkoitushan on, että ope ei saisi kahtakymmentä pientä erillistä lahjaa vaan yhden vähän isomman.

   Poista
 3. Minusta myös 5 euroa per nuppi on ihan tarpeeksi. Ei niin, ettenkö arvostaisi opettajia, arvostan ihan hurjasti, mutta palkkaahan he työstään saa siinä kuin muutkin =) Ei muakaan reppanaa työläistä kukaan muista ennen lomalle jäämistä. Ja jos lapsia on monta, on jollekulle perheelle suurempi summa aivan varmasti liikaa. Eikä ole kiva joutua jättäytymään pois lahjasta. Mutta joka tapauksessa, jos niitä lahjoja on pakko antaa, niin mieluummin sitten lahjakortti, kuin jotain krääsää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjakortit on kyllä kiva keksintö opettajille/tarhatädeille. Mun äiti on ollut opettajana ja voi sitä pikkutavaran määrää mitä hänkin on vuosien saatossa saanut...

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!