torstai 13. joulukuuta 2012

Hillitymmin

Jaksoin olla varmaan kokonaista kaksi päivää ilman virkkuukoukkua. Sitten tuli taas virkkausfiilis.

Tällä kertaa työn alla on jotain vähän hillitympää, pannunalusia ja bambuisia tiskirättejä murretuissa sävyissä.

Tämä oli muuten ensikokeiluni kaupan valmiista trikookuteesta. Tähän asti olen käyttänyt vain itsetehtyjä kuteita. Olin yllättynyt siitä, miten ohutta kude oli paikka paikoin. Kympin koukku oli aivan liian paksu, ja teinkin osan alusista kuutosen koukulla. Kuteiden ohuimmista kohdista en tekisi mattoa.

Kamppailen aina välillä sen kanssa, tekisinkö tuotteita oman makuni mukaan vai hieman hillitympään makuun. Esim. tiskirätit vanhan roosan sävyssä menevät selvästi paremmin kaupaksi kuin lilat, jotka taas ovat ehdottomasti minun lemppareitani.

Luistelu- ja hiihtokausi on aloitettu. Ulkoa löytyvät kyllä ne parhaat sävyt. Luistelukentällä iltapäivän sininen hetki oli loistava. Hiihtoladulla pitäisi myös olla kamera mukana. Sielu lepää valkoisessa, rauhallisessa maisemassa.

ps. Tulisi nyt jo se joulu. Olen jo aivan valmis. On tässä jo valmisteltu ihan tarpeeksi! Vai mitä?


I´ve been crocheting trivets and disclothes with less colors than normally. This was my first work with factory made tricot weft. I´ve only used handmade weft before. Every now and then I wonder if I should make products in more restrained style. I don´t know...
ps. I´m ready for the Christmas to come! What about you?

6 kommenttia:

 1. Tuo varmaan onkin ongelmmallista myyntiin menevien tekemisessä, kun pitäis asiakasta miellyttää ja jos se ei ihan niin paljoa itse sytytä. Niin jaksaako niitä miten kauan tehdä.

  Kaupankuteissa on eroja. Viime talvena tein mustan maton TOSI paksusta ja tukevasta. Tykkäsin. Tyynyvirkkaukseen taas osuivat maailman epätasaisimmat kuteet. Saman pussin sisällä oli paksua ja niin ohutta, että piti kaksinkertaisella virkata osa. Ei niin kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen kyllä tällä kokemuksella, että pitäydyn itse tehdyssä kuteessa. Nämä ostin ystävältäni, kun sattuivat olemaan niin kivan värisiä!
   Mukavaa viikonloppua, ei liian hillittyä sellaista!

   Poista
 2. Oijoi miten ihania sävyjä!! Oikeita namivärejä;) Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään tällä hetkellä murretuista lilan sävyistä kovasti! Mukavaa viikonloppua sinnekin. Täällä on edessä koulun joulujuhla!

   Poista
 3. Hihih, täällä ei ole valmisteltu ollenkaan :) Minulle sopii oikein hyvin, että se joulu tulee vasta viikon päästä. Ehdin edes vähän valmistella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on suursiivoukset tekemättä ja anoppi tekee lähes kaikki ruuat. =) Ehkä tää on sitä, että ei jaksais enää odotella... vähän lapsenomaista!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!