perjantai 1. kesäkuuta 2012

Lasten käsistäNyt on taas se aika vuodesta kun kouluista, kerhoista ja päiväkodeista kannetaan kassikaupalla vuoden taideteoksia koteihin. Niin meilläkin...

Olen ripustellut lasten tuotoksia ympäri kotia. Meillä lasten taide saa olla esillä, ja kun minulle iskee rojuterapiavaihe päälle, taide siirtyy ensin lastenhuoneisiin ja sieltä pikkuhiljaa kaappeihin ja roskikseen. Kunnes sitten taas saapuu seuraava erä. Tuo säilytysvaihe on vielä hieman mietinnässä, säilytystilaa kun ei tuntuisi olevan missään.

Miten teillä muilla homma menee? Kuinka paljon säilytätte lastenne teoksia ja mikä on paras säilytyspaikka ja -tapa?

Children are starting their summer holiday. It means that we get whole year´s art production at home. I like having children´s art around me, but after a while they find places in children´s rooms and finally I´m storing them somewhere. Here´s only part of this season´s production.

14 kommenttia:

 1. Meilläkin jonkin verran lasten taidetta esillä. Nyt juuri tuumaan minne esille laitan pojan koulussa innolla väkräämän ryijyn.

  Kansioihin laitan sellaiset piirustukset ja askartelut, jotka sinne mahtuvat, tietty esilläolon jälkeen. Muut jonnekin kaappeihin, josta nostan joskus esille.

  Synttärikortit olen kerännyt jokaiselle omiin paksuihin kivoihin kirjasiin, liimaten ja teipaten kiinni ja liittänyt kunkin iän kohdalle jonkin valokuvan tuolta ajalta. Lapsista on aina hauska ainakin kerran vuodessa katsella niitä kortteja ja sitten ihmetellä - olinko tosiaan joskus noin pieni.

  Eli ei mitään mahtavia ideoita minulla,joten näillä on itse mentävä. ;)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa taidetta!!
  Voin vain todeta,että säilyttäminen on erittäin pulmallista meidän huushollissa :)

  VastaaPoista
 3. Lasten taide on kyllä aina ihanaa! ja opena oikeesti välillä harmittaa, kun joku lapsi sanoo töidensä menevän suoraan roskikseen. Niitä on kuitenkin monesti innolla tehty.
  itse pidän jotain töitä jonkun aikaa esillä ja sitten laitan epämääräiseen "muistojen" laatikkoon ne hellyttävimmät työt. kaikkea ei millään voi säilöä vaikka "hamsterina" en raaskis mitään pois heittää.

  VastaaPoista
 4. Ihania! Tosi taitavia juttuja! Tuo paperiklipsuankkakin!

  Mä oon toistaiseksi säilönyt KAIKEN, jopa väritystehtävät, yms... Mutta tuotokset on olleet hoidossa ja kerhossa vielä melko littuskaisia. Jatkossakin kyllä säilön kaiken. Vaihtuvat näyttelyt, ja sitten laatikkoon ja kaappiin. Kyllähän taideteokset nyt pitää säästää lapselle itelleen :)

  VastaaPoista
 5. Kaikkea ei varmasti voi säästää, mutta kaiken voi valokuvata ennen pois heittämistä. Kuvat voi sitten tallettaa cd:ille, vaikka vuosi/cd. :)

  VastaaPoista
 6. kamomilla: Tosi kiva idea tuo korttien säilöminen! Olikos ryijy hyvänvärinen?

  Marika: Meilläkin säilytys on se pulma. ollaan mietitty muistolaatikoiden perustamista kesäkodin vintille, mutta toistaiseksi se on vielä suunnitelman tasolla.

  Peppi: Eihän nyt tuollaisia aarteita voi roskikseen laittaa. Hui, lapsillekin ne ovat niin tärkeitä.

  Teija: Hihittelen täällä itsekseni, että muistele sitten minua kymmenen vuoden päästä, kun sitä säilöttävää alkaa olla sullakin jo aika tavalla! =)

  Jenny: Loistava idea!

  VastaaPoista
 7. Ajattelin järjestää taidenäyttelyn tyttöjen askarteluista ym pariksi päiväksi-viikoksi, ja siirtää ne sitten a) omiin huoneisiin b)säilöön tai c) roskikseen. Isoimmista härpäkkeistä otetaan muistoksi valokuva, ja se toimii hyvin!

  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 8. Hanni: Taidenäyttely kuulostaakin hyvältä. Kun on tuo ylimääräinen ateljee-huonekin käytettävissä! =) Mukavaa viikonloppua teillekin!

  VastaaPoista
 9. Meillä oli just eilen tytön esittelemänä koko vuoden tuotanto olohuoneen lattialla :) Mä säilytän ainä vähän aikaa, osan laitn esille, kaikki ei kyllä mahdu. Ja jossain vaiheessa kysyn mitkä työt on lasten mielestä niin hienoja tai tärkeitä että ne haluavat säilyttää. Ullakolla on jokaiselle oma iso laatikko ja sinne ne työt sitten vien. Vanhimman laatikko on jo ihan täynnä mutta yläasteelta tulee kuitenki jo vähemmäb tuotoksia! Mutta joo, toivin että osan säilyttämällä voin säilyttää muistoja näistä vuosista myäs lapsille! Ja Kamomillan synttärikortti-idea on muuten tosi kiva!

  VastaaPoista
 10. ihania taiteiluita teillä!
  koitan kanssa pitää esilla mahdollisimman paljon, ja säästää laatikoissa nimellä ja vuosiluvulla varustetut hellyttävimmät tuotokset. mutta valitettavasti roskiinhan niitä on pakko välillä sulloa, lapsilta salaa. ainakin ne väritystyöt 100-400.

  VastaaPoista
 11. Mä tykkään ja laittaa lasten tekeleitä seinille.Meillä on miehen kanssa sellanen House Doctorin iso peltiloota mihin aina me molemmat säilötään noita tuotoksia:)Niitä on kiva näyttää lapsille sitten kun ovat isoja.Mut eihän kaikkee voi toki säästää,rajansa kaikella meillä pojat piirtää niin paljon.Mut ne parhaimmat.

  VastaaPoista
 12. Kivoja nuo lasten tekemät jutut. Meillä on muutama juttu jääkaapin ovesa ja sitten muutamia lasten omassa huoneesa esillä. Kun uusia tulee niin vaihdan tilalle.
  Ihan kaikkia piirrustuksia en säilytä, mutta askartelut ja kivoimmat piirrustukset säilön kenkälaatikoihin. Kun latikko täyttyy, kirjoitan siihen vuosiluvut ja sitten säilöön varastoon.

  VastaaPoista
 13. Toi on ikuisuusongelma. Mäkin luin jostakin joskus ehdotelman tuosta muistikortille/dvd:lle tallentamisesta. Mitenkään ei nelilapsisen perheen äiti voi todellakaan kaikkea säilöä. Meillä on suunnaton määrä säilytystilaa, mutta siltikin säilytän vaan ne rakkaimmat. Toki jotkin on päivittäisessä käytössä, kuten esim. äitienpäivälahjaksi saamani kalenteri ja muutama vuosi sitten taiteiltu muki.

  VastaaPoista
 14. JOnna: Meillekin voisin laittaa tilaukseen tuollaisen ison ullakon...

  Taina: Värityskuvia en minäkään tallentele!

  Sannu: Meillä isäntä heittelisi noita töitä paljon rajummalla kädellä pois. Minä en raaskisi.

  sanna: Kenkälaatikot on hyvä idea noille pienemmille jutuille ja piirustuksille.

  Kotivalo: Tuotantoa tosiaan riittää nelilapsisessa perheessä. Meilläkin on osa ihan päivittäisessä käytössä!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!