torstai 7. kesäkuuta 2012

DIY pionituet

Tarvitaan nippu suoria lehtipuun runkoja. Työnnellään kepit pionipuskan ympärille ristikoksi. Lopuksi leikataan turha pituus kepeistä. Helppoa ja muutaman päivän kokemuksella toimivaa. Sitten vain odotellaan kukkanuppujen pullistumista!

Pionipenkissä kasvaa myös ihanan mallisia tulppaaneja, joiden muuttumista valkoisiksi odottelen kovasti. Ne muuttuvat, tiedän sen! Taustaristikkoon on tulossa krasseja syksymmällä.

Päässä surisee, joten pidemmittä puheitta toivottelen mukavaa viikonloppua!

Easy way to make buttress to peonies. You only need rods of trees. Put them around the peony as a grating. Cut the ends and it´s ready!
Have a nice weekend!

5 kommenttia:

 1. Hyvännäköiset pionituet! Kohta minunkin pitäisi varmasti ajatella pionien tukemista. :)
  Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Eilen viimein uskalsin istuttaa oman pionin taimeni. Puutarhamyymälässä näin jonkun ostavan perennatukia, mutta itse taidan kyllä laittaa samanlaiset kuin sinulla, kun tarvetta tulee.
  Ihania mökkitunnelmia edellisessä postauksessa. Niinhän se menee, että jotain löytyy aina tilalle, kun kaappeja raivaa :)

  VastaaPoista
 3. Kivat tuet! Tuollaisia minäkin taidan pian tarvita. Olen niin onnellinen kun vuosi sitten maahan laittamani pionit kukkivat jo vähän ekana kesänään ja tänä kesänä taitavat tehdä useamman kukan. Nyt pitäisi laittaa pari uutta pionia maahan, kunhan vaan ensin keksin paikan.

  Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 4. Tuire: Minun pionini ovat toissakesältä ja olisivat kyllä jo viime kesänä kaivanneet kunnon tukikeppejä! Naruja vaan virittelin.

  Peppi: Minä ajattelin mennä tällaisilla luomutukikepeillä. Toistaiseksi tukevat hyvin, saas nähdä miten kukinnan aikaan.

  kamomilla: Pioneja ei ole koskaan liikaa! =)

  VastaaPoista
 5. Meillä on pioneissa jonkinmoinen kaupantuki, mutta tuo kehittelemäsi vaikuttaa tukevammalta.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!