lauantai 31. maaliskuuta 2012

Tavaraähky






Tällä viikolla olen kaivellut kaapeista tavaraa kirppispöydälle. Kivaa on ollut huomata, että tavara menee kaupaksi, mutta jotenkin lohdutonta on ollut huomata, että tällainen määrä ei juuri tunnu missään. Kaapit tursuavat entiseen malliin ja lastenhuoneiden lattialla lainehtii mieletön määrä sälää. Tarvittaisiin siis todella radikaali karsinta, että energia virtaisi tässä taloudessa... Se siitä feng shuista.

Mitähän tästä voisi oppia? Ensinnäkin päätän, että jatkan päivittäistä tavaroiden karsimista. En usko, että pystyn mihinkään radikaaliin, mutta ehkäpä pitäydyn pienissä virroissa. Toisaalta täällä kotona voisi organisoida tavaroiden säilytystä paremmin. Kaikille tavaroille pitäisi löytää se paras oma paikka. Mitäs vielä?

Minun päässäni surisee tänä aamuna flunssa, joten pistäkäähän vinkkejä!

ps. Meillä muuten kukkii! Kirsikkapuun oksat puskevat ihanaa, herkkää kukkasta!

Ihanaa viikonloppua! Smile!

I´ve had a table in a flea market this week. I´ve sold a lot of stuff, but still our house is so full of everything. I´m fed up with that and need some advice. 
ps. I also have a lot of flowers at home!


Have a nice weekend and smile!!!

24 kommenttia:

  1. kaunis tuo kirsikan oksa. täytyy varmaan itsekin kokeilla... flunssa se on täälläkin minulla, nyt kun lapset ovat sairastaneet on äidin vuoro... lepäilyä ja kuumaa juotavaa.ei täällä sen kummempia konsteja käytetä.mukavaa viikonloppua flunssasta huolimatta!huomenna on jo huhtikuu ;)

    VastaaPoista
  2. Täällä ollaan tyhjennetty myös kaappeja tämä viikko, eikä ole auttanut yhtään.. :) Niin vaikkei ole edes niitä lapsia joiden lelujakin yrittäisin siivoilla. Taitaa olla vain minun lelut pitkin poikin, missä sun sattuu kaapeissa.. ;) Ehkä pääse tavoitteeseen ihan heti että kaikki kaapit olisivat tiptop. Mutta hiljaa hyvä tulee, hyvä alku ainakin. Mukavaa viikonloppua ja huomista aprillipäivää. :)

    VastaaPoista
  3. Täällä painitaan saman ongelman kanssa. Kassikaupalla olen laittanut tavaraa pois, lasten ja omia pieneksi jääneitä vaatteita lähinnä kylläkin. Ei näy missään. Lainasin jopa kirjastosta sen Emmettin Rojunraivaajan oppaan, vaan en ole ehinyt lukea sitä kunnolla... jospa siitä saisi jotain vinkkejä.

    Kaunis kirsikkapuunoksa !

    VastaaPoista
  4. Olen myös taistellut tavaramäärän kanssa, vuoden alussa kun päätin pienentää sitä. Tuntuu, että liika tavara tukahduttaa energian ja sitäpaitsi siivoaminenkin olisi helpompaa, kun jokaisella tavaralla olisi paikkansa ;-) Keskustelin juuri fengshuista kiinnostuneen ystäväni kanssa ja hänelle oli opetettu, että jokaisen tavaran kohdalla pitäisi harkita, haluaako säilyttää vai luopua. Ehkä se pätee tärkeisiin tavaroihin, mutta sillä pelillä karsintaan menisi koko ikä...

    Flunssaa yrittää täälläkin pukata, mutta olen varustautunut (kävin apteekissa ennen reissua, ettei loma mene pilalle sen takia); Panadol Hot, Berocca Orange ja Bafucin. Lisäksi kiinalaista teetä, niin eiköhän näillä flunssa tainnuteta.

    Mukavaa viikonloppua, toivottavasti et sairastu!

    VastaaPoista
  5. Ehdottomasti paras flunssan/kuumeen taltutus vinkki on että keität 2-4litraa vettä inkiväärin kera. Tätä pitäisi juoda pari kolme litraa ja huomenna ei ole enää flunssa. Makeutusta hunajasta, eikä siltikään järin hyvää ole ja hikoilututtaa takuu varmasti. Ja pöpöt kuolee!

    VastaaPoista
  6. Mira: Mä hoidan flunssaa ottamalla särkylääkettä ja painumalla zumba-tunnille. Ei tehnyt pahaa... =)

    Helinä: Kai se on pitkäjänteisyys valttia tässäkin hommassa. Ja sitten pitää malttaa ostamatta lisää rojua. Pitäis...

    Petriina: Minäkin voisin lainata tuon kirjan. Kyllä siitä varmaan tsemppiapua sais.

    Kuukki: Tuota harkintaa täällä voisi tehdä reippaasti. Kai se on vaan otettava itseään niskasta kiinni ja tehtävä töitä homman eteen. Aivan varmasti jossain vaiheessa energiaa saapuu siistiin kotiin!

    Tähtianis: Voi röhnä, kun ei nyt löydy tuoretta inkivääriä. Tuo juoma kuulostaa kyllä ehdottomasti kokeilun arvoiselta. Valkosipuliakin voisin kokeilla! Yes! (Mutta zumbatunti oli eka lääkkeeni...)

    VastaaPoista
  7. Sama ongelma täällä. Eteenkin leluja olen karsinut mutta missään ei näy. Ja sitten just se ihme pikku sälä, mihin ne tunkee nätisti!!

    Flunssa-aseet, vihreä tee jossa inkivääriä, sitruunaa ja hunajaa ja juo sitä paljon.

    VastaaPoista
  8. Merikuu: Täällä juuri hörpin vihreää teetä, jossa joukossa tuoretta valkosipulia, hunajaa ja sitruunaa. Inkivääriä ei valitettavasti löytynyt kaapista. Eiköhän tämä tästä! Tsemppiä karsintaan!

    VastaaPoista
  9. Tuo inkivääri on kuulemma todellakin tehokas flunssan torjuja. Itse huitaisen yhden sitruunan verran tujua raakaa sitruunan mehua päivässä jos vähänkin tuntuu, että olisi flunssan poikasta ilmassa. Ja sitä valkosipulia ja jäisiä punaherukoita pakkasesta. Ja jätän kaikki sokerit pois.
    Toivotaan, että saat pöpöt häädettyä sinne missä pippuri kasvaa ja pian!
    Ihanaa tuo ahkera romuterapia, hyvä sinä!
    Terkkuja ja rentoa iltaa! ;)

    VastaaPoista
  10. Ihana kirsikankukka! Meilläkin olisi tarvetta kovalle karsinnalle, mutta aikaa ei tunnu löytyvän. Pieneksi jääneet vauvanvaatteet ajattelin ensi töikseni lahjoittaa etiäpäin. Kirpparillekin pitäisi saada aikaiseksi viedä kamoja myyntiin, mutta se vaatii niin paljon vaivaa...

    VastaaPoista
  11. Tuo oksakuva on ihan vangitsevan ihana, tuijotin vaikka kuinka pitkään...:)
    Tavaraähkyä täälläkin. Aina vaan. Kerään kirpparikamoja meidän sängyn taakse. Vaatteita, kenkiä, laukkuja, leluja, kirjoja, astioita. Ja koitan aina ohimennen raivata pussillisen uffille, ja pusillisen ihan vaan roskiin. Niin vaan on risoja tavaroitakin pitkin poikin; leluja lähinnä ja lelujen osia. Astioita haalin lisää ja samaan aikaa ahdistaa määrä? Haluan harmoniia ja silti värejä ja muotoja ja kaikkea kaunista.
    Onko meidänkään koti koskaan se kaipaamani tasapainoinen ja rauhallinen, kun rakastan niin paljon tavaraa :D

    VastaaPoista
  12. Täällä samat jutut. On kirppisjonoa ja tavaraähkyä. Samalla käyn shoppailemassa kivaa kevättä kotiin, ihan älytöntä ;) Ja nuhaa pukkaa.. huoh. Plääh. Mutta ihanaa. Valoa,kevättä ja jee kun ne tavarat menee kaupaksi!

    VastaaPoista
  13. Much informative and useful article… I like it personally…
    bestdigitalcamerasreview.net

    VastaaPoista
  14. Kirppispaikka täälläkin varataan ensi kuussa, nyt ei pysty, kun rippijuhlia ähkitty kasaan toden teolla, huh. Viikko vielä h-hetkeen. Ihana tuo kirsikan oksa, saako kysyä kauanko meni sisällä, että alkoi kukkia, vieläkö ehtisi rippijuhliin...itse hain viikko sitten onnenpensaan oksia ja viikossa kukkivat, nyt pitää hakea uusi satsi....mukavaa sunnuntaipäivää.

    VastaaPoista
  15. Kiva, kun jaksat säännöllisesti kertoilla tavaran karsimisesta. Se innostaa muitakin. Varasin itselleni taas kirppispöydän. Viimeksi meni niin hyvin kaupaksi ja rahaakin tuli melkoisesti. Tänään on tarkoitus karsia taas kaappeja. Huomaan, että kun aloitan ja käyn tavarat läpi, iskee himo. Seuraavalla kerralla lähtee vielä enemmän tavaraa pois.

    Onnea tavaran raivaukseen! Pidä meitä ajantasalla, jos ja kun keksit hyviä vinkkejä! :) Ja voi, kunpa täälläkin kukkisi kirsikkapuun oksat. Mukavan aurinkoista palmusunnuntaita!

    VastaaPoista
  16. kamomilla: Mahtavia flunssanselätysvinkkejä! Kiitos!

    Jutta: Tosiaan kirpparilla myynti vaatii paljon aikaa ja vaivaa! Tämän viikon jälkeen pidän kyllä taukoa syksyyn. Huh! Tuo lahjoitus on hyvä vaihtoehto.

    Heidi: Ihan samoja fiiliksiä, että karsia pitäis, mutta silti tykkään keräillä kaikkea kaunista vanhaa kirppareilta. Mullakin kirppiskamat kerääntyvät sängyn taakse... pölyä keräämään. Ei hyvä feng shuin mukaan!

    JOnna: Pienestä se lähtee, eli kun kirppiksellä kauppa käy, jaksaa jatkaa tavaroiden karsimista! Minä olen yrittänyt vältellä kaiken uuden ostamista. Nyt vaan Köpiksen matka lähestyy, joten...

    Sarppu: Meni lähemmäs kaksi viikkoa ennenkuin kirsikka kukkii.

    Sini: Itsekin saan inspiraatiota, kun nostan tämän aiheen esille! Jatkuva tsemppaaminen lienee tie onneen.

    VastaaPoista
  17. Flunssaan:
    - appelsiineja
    - egina forchea (mitenköhän kirjoitetaan)
    - lepoa
    - lepoa
    - kuumaa juotavaa
    - ja lepoa

    Tavaraähkyyn ei pysty neuvoja antamaan, sillä yliannostus on täälläkin jatkuva piina. heh...

    VastaaPoista
  18. Kultsin kämppä: Kiitoksia vinkeistä! Tavaraähkyä ajattelin parantaa kovalla tsempillä ja itsekurilla! =)

    VastaaPoista
  19. Siis nytkö sulla jo oli se kirppis - täytyy huomenna mennä kurkkaa (siis mitäänhän en tod. tarvitse...).

    Mua ärsyttää, että otin sen pöydän vasta toukokuulle, sillä ensinnäkin me hukutaan taas tähän roinaan ja toiseksi Akselin pöytähinta nousee 44 euroon 1.toukokuuta... No vaihtamaan en muutaman vkon takia sitä ryhdy, sillä sauna on pullollaan valmiiksi hinnoiteltuja tuotteita.

    Hyvää alkavaa viikkoa kevään peruuntumisesta huolimatta!


    Hanna(-Maija)

    VastaaPoista
  20. Kivoja noi 'liput' oksissa.
    Edellisestä postauksesta luin, että teippiä, kätsyä!

    VastaaPoista
  21. Hanna(-Maija): No just illalla raijasin loput kamat kotiin! Huh, vähäksi aikaa riittää, syksyllä seuraava Akseli sitten... Mukavaa pääsiäistä! me otetaan vähän varaslähtö!

    Jag på Ekholmen: Kiitos! Ja olipa helppo tehdä pienellä materiaalimäärällä. Eivät lennelleet höyhenten palaset!

    VastaaPoista
  22. Joo, tyhjä näytti pöytä olevan;)...

    Hyvää pääsiäistä!!!


    Hanna(-Maija)

    VastaaPoista
  23. Toivottavasti olo ja parempi :) Juu ja karsia pitäisi täälläkin!

    VastaaPoista
  24. Merja K: Kiitos, jo on olo parempi! Zumbaan jo menossa taas...

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!