torstai 1. maaliskuuta 2012

Mitä isot edellä...


...sitä pienet perässä!

Meillä on virkkuubuumi.

Esikoinen on virkannut ja kutonut jotain pientä aina silloin tällöin. Nyt hänen ystävänsä oli innostunut amigurumeista ja meilläkin kaivettiin amigurumi-kirja esiin. Saa nähdä, milloin tämä lepakko valmistuu.

Eskarineiti halusi myös kokeilla virkkaamista, ja kaivelinkin paksun langan esiin sormisilmukoita varten. Hän teki niitä hetken ja totesi, että mitä sitten. Sitten vaan koukku esiin ja virkkaamaan kunnolla. Tänään virkattiin ennen aamiaistakin.

Huomaatteko tuosta pinkkilankaisesta kuvasta, mikä on haasteena? No se, että neiti on vasuri. Melko haasteellista opettaa vasenkätiselle. Minä otin koukun vasempaan käteen ja näytin sillä. Onko vinkkejä? Mitenhän kutomista opetellaan? On nääs aika hankalaa tuo väärällä kädellä toimiminen. Kokeilkaapa!

Tämä isoin virkkaa jotain, johon liittyy iso kasa päättelylankoja. Vaihteeksi siis jämälankatyö. Pitkästä aikaa koukulla syntyy isoäidinneliöitä. Ninuskan innoittamana päätin kokeilla hieman erilaista mallia kuin aiemmin.

Mukavaa maaliskuuta ihan jokaiselle! Linnut laulavat ja räystäät tippuvat!

I have two little crocheters at home. The smaller one is left-handed and that makes it a little bit difficult to teach her how to do it. Try to crochet with your wrong hand! Not so easy!
I´ve crocheted grandma´s squares. The model is a little bit different that I´ve do earlier. 
Have a nice March! It feels like spring even though we have a lot of snow here in Finland!

16 kommenttia:

 1. Täälläkin iloitaan tippuvista räystäistä, jipii!

  Ihana virkkausbuumi teillä meneillään :)

  VastaaPoista
 2. Onnistuisiko opettaa peilikuvana, siten että istutte rinnakkain kädet ihan lähekkäu, kuvittelette peilin siihen teidän väliin ja aloitatte koukun asennosta, miten virkkuuta pidetään, miten lanka kulkee miten silmukoita tehdään, vaihe vaiheelta.
  Virkkaaminen on ihanaa, varma kevään merkki.
  OP

  VastaaPoista
 3. Onnistuisiko opettaa peilikuvana, siten että istutte rinnakkain kädet ihan lähekkäu, kuvittelette peilin siihen teidän väliin ja aloitatte koukun asennosta, miten virkkuuta pidetään, miten lanka kulkee miten silmukoita tehdään, vaihe vaiheelta.
  Virkkaaminen on ihanaa, varma kevään merkki.
  OP

  VastaaPoista
 4. Heh, teidän eskarilainen on siis taitavampi virkkaaja kuin minä! :D
  Mukavaa kevät viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, että siellä on innostuttu virkkuusta!
  Vau, mikä talvimeininki teillä on ollut. Hohtavia helmikuun hankia!

  VastaaPoista
 6. Musta on ihana kun nykyään äidit virkkaa ja neuloo ja sitä myöten lapsetkin. Mä oon huono, tai siis laiska, osaisin kyllä perusjutut. Mutta tytär 8v. kyllä tykkää virkkailla. Neulomisestakin on puhuttu... huh. Pitänee kaivella ne kutimet itselle esiin... :)

  Noi amigurumit on muuten hauska juttu ja varmasti innostaa tekemään. Niitä kun ei tarvitse edes tehdä kahta (kuten sukkaa ja lapasta :))

  VastaaPoista
 7. Hihh..Mä haluisin NIIN virkata pikkuisia maskotteja/leluja. Mikä kynnys siinäkin on.. TERKUT!

  VastaaPoista
 8. Virkkausintoa sinne kaikille. Mukavaa puuhaa. Olen myös tuota huivia ihaillut.

  VastaaPoista
 9. Vau - ihanat virkkaavat ihmiset siellä :)

  Viivin virkkausnetistä http://kallamedia.com/virkkaus/
  löytyy videoita vasureille virkkauksesta.

  Käspaikasta saattaa löytyä neulomiseenkin vinkkejä.

  Itse olen opetellut myös vasurina tekemään, kun on näitä vasuri-oppilaita aina silloin tällöin. On muuten aika haastavaa puuhaa. Saa (joutuu) käyttämään päätään ;)

  VastaaPoista
 10. Tsa-daa, mäkin olen tässä pari päivää virkannut!! Mulla on huivi vaan työstettävänä. Eli isoja kukkalappuja syntyy. Pinkkeinä!

  VastaaPoista
 11. Hei! Minä olen itse vasuri ja minulle ope neuvoi virkkaamista peilin edessä. Minä katsoin peilistä kun ope virkkasi normaalisti. Minusta se kävi silloin kai aika kivuttomasti...!
  T: mervi

  VastaaPoista
 12. Merja K: Tippuu niin keväisesti ja tuolla keskuspuistossa latujen laidoilla ruskeat läntit (missä menee jotkin linjat) kasvavat!

  OP: Tuotakin voisi kokeilla, varsinkin siihen kutomiseen.

  Kotomon Taina: Ainakin innokas oppilas mulla on!

  Tuire: Helmikuun hanget vaihtuivat maaliskuun hankikantoon ja sehän sopii tuohon lumikenkäilyyn!

  JOnna: Minusta ihmisten pitäisi osata peruskässäjuttuja, tyyliin vaatteiden korjaamista koneella tai sukkien parsimista. Ihan yleissivistystä! Kaikki vaan eivät osaa!

  anni: Hyppää sen kynnyksen yli ja anna mennä. Eikä tarvi noudattaa ohjeita kun soveltaa vähän omasta päästä!

  Saga: Siinä huivissa on mahtavat väritkin! (Mulla tosin ei huivi mielessä...)

  Peppi: Mun äiti on ollut ope ja ajattelin kysäistä myös häneltä. Mutta yllättävästi tuo vasurilla virkkaaminen alkaa sujua, hih!

  nanna: No sullahan on oikein kunnon kässäbuumi menossa! Työniloa kuvia odotellessa toivottelen...

  mervi: Ajatteles, että hetken mietin jopa, että jospa kevyesti "pakottaisin" tytön virkkaamaan oikeakätisesti! Mutta mulla on sitten vielä yksi vasuri kasvamassa!

  VastaaPoista
 13. Suosittelen tutustumaan Viivin virkkausnetin materiaaleihin:

  http://www.kallamedia.com/virkkaus/silmukat.html

  Sieltä löytyy videoiden ja kuvasarjojen kanssa ohjeet virkkaamiseen - vasureille ja oikeakäsitille! :) Siitä hahmotat ainakin itse, miten homma toimii ja osaat sitten itsekin paremmin neuvoa. Mutta kyllä noista videoista varmaan lapsikin ymmärtää..

  Ja kun edistytte neulontaan, niin Käspaikasta löytyy videot neulomista varten - myös siis vasureille. :) Minullakin olis urakkana opetella vasuritekniikat, kun melkeinpä pakko olisi osata opettaa vasurioppilaita. Kyllä niitä aina yleensä jokaisella luokalla on yksi tai pari..

  VastaaPoista
 14. Saara: Kiitos linkkivinkistä! Täytyykin tutustua. Yllättävästi tuo vasurilla virkkaaminen alkaa sujua itseltäkin, vaikka alkuun oli niin tumpelo olo. Kunhan tässä kaksi neitiä opetan vasurilla virkkaamaan ja kutomaan, niin minäkin voin siirtyä vasuriksi! =)

  VastaaPoista
 15. Kylläpä varmaan äidin sydäntä lämmitti yhteinen innostus ja osaaminen! Ihkuu! Meillä on välillä pieniä innostuksen pyrähdyksiä, mutta hiipuvat vielä. Huomenna pääsen onneksi kässäkerho-Olgiin.

  VastaaPoista
 16. selma: No kyllähän tuo käsillä väkertäminen lämmittää äidin mieltä! Mukavaa olgailua sulle! Laitapas joskus postaus teidän kässäilyillasta!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!