keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Virvon varvon





Useissa blogeissa on nähty ihania jouluoksia joko maljakossa tai katossa roikkumassa. Esittelenpä minäkin omat oksani, jotka kuopus iloisesti nimesi virpomisoksiksi. Hän oli jo valmis virpomiskierrokselle näiden kanssa...

Puhdistelin lepän oksista pienimmät haarat pois ja kieputtelin niiden ympärille matonkudetta. Sain nimittäin ystävältäni kauniita Tilda-kankaista tehtyjä kuteita ja ne piti saada heti näkyville. Kiitos H! Kiinnitykseen käytin ohutta rautalankaa, mutta liima toimisi myös yhtä hyvin.

Oksiin ripustelin virkattuja palloja (virkatut pallot, osa 3) ja viime talvena tehtyjä tupsuja. Hempeitä sävyjä vielä tällä viikolla...

Joulun tuntua tuo piparitalokylä, jossa barbamama etsii lapsiaan. Lapsilla on jo usean vuoden takainen perinne käydä mummolassa piparitalotalkoissa. Näissä riittää napsimista, mutta ensin saavat ilahduttaa tuoksullaan.

Leppoisaa viikon jatkoa! Minä siirryn parvekkeelle katsomaan, mitä yli 10 paloautoa tekee meidän kylällä!

I´ve seen different kinds of christmas branches in many, nice blogs. These are my versions. I made them of torn fabric. I used some Tilda-fabric that I got from my friend. 
Children have also made some nice gingerbread houses, so now we have a nice scent in our house. 
Have a nice week again!

13 kommenttia:

  1. IHANAT PIPARITALOT!!! Ja söpöt oksat :) suloiset värit niissä...Iloista joulunodotusta!

    VastaaPoista
  2. Voi viude mitä oksia olet värkännyt. Ihan loisto idea. Ihana perinne lapsilla tehdä mummolassa piparkakkutaloja.

    VastaaPoista
  3. Söpöä :) virpomaoksa sekä piparitalot.

    VastaaPoista
  4. Loistava idea kieputtaa lankaa oksiin! Ja tuo pieni dame jeanne -pullo on ihku!!

    VastaaPoista
  5. ihanaa ihanaa! pari viimeisintä postauksta kurkkasin samalla kertaa ja kuvat on taas niin ihanan inspiroivia! :)

    VastaaPoista
  6. Tosi kiva idea toi narun kieputus oksien ympärille! Hyvältä näyttää, ja pallot tietty myös. :)

    Kadehdin samalla piparitaloja (huonon omatunnon jyskyttäessä takaraivossa). Oon luvannut Islalle, että tänä jouluna tehdään ainakin yksi piparitalo, mutta en tiedä osaanko kun en oo koskaan tehnyt, haluisin tietty tehdä alusta lähtien itse. Ja sit toiseks en tiiä miten saan ajan riittämään senkin väkertämiseen. Mut pakko vaan yrittää. Tänään sain sentään jo ostettua taikinaan ainekset. Edistystä sekin.. Right? ;)

    VastaaPoista
  7. Apua, mitä paloautot puuhasivat? Saitko selville?

    Hei olipa hauskat oksat. Katsoinkin eka, että miten onkaan niin tutut värisävyt siellä kankaiden muodossa - mutta selvisihän sekin :-)

    Terkuin Muuttotonttuilija

    VastaaPoista
  8. heidi: Kovin ollaan vielä karkkiväreissä. Mutta kai sitä joulua voi viettää tälläkin tavalla... =)

    Villasukka: Aika simppeli idea, vai mitä? Tuo mummolaperinne on ihana, nostan hattua isovanhemmille. Aika hosuminen neljän pienen leipurin kanssa!

    RuusuLiisa: Meillä onkin tänä vuonna "söpöjoulu"!

    maiju: Kevättä kohti meillä on koti varmaankin kieputeltuja oksia täynnä. Mitähän apinamies tykkää... =) Kiitti kun annoit pullolle nimen!

    Kotomon Taina: Kiitos! Ajattelin jo, että joko kyllästytte katselemaan näitä jouluvirityksiä. Kevyttä hömppää siis vaan...

    Nova Melina: Älä tee pitkän kaavan kautta. Sulla on ollut paljon hässäkkää, joten tehkää se talo helpolla tavalla, valmistaikinasta ja simppeleillä valmiskaavoilla! Ja jos ette ehdi, älä stressaa!

    Hannis: Tuossa koululla kiersivät, mutta oletan, että oli virhehälytys tai jotain pientä vaan. Tänään se selvinnee, kun koululaiset tulevat kotiin!

    VastaaPoista
  9. voi kun jaksaisikin edes joskus vielä väkertää edes yhden piparitalon....

    VastaaPoista
  10. No huh, toivottavasti ei pahempaa siellä paloautoilla. Aika usein munkin miehelle tuntuu tulevan noita automaattihälytyksiä jotka on turhia, onneksi!

    Tosi söpö oksa! Kuka on raaskinut leikata tildakankaita kuteiksi, iik?? Aika söpöä mattoa niistä kyllä tulis.. :)

    Ja talot on kivat kanssa! Kivoja puuhia teilläpäin :)

    VastaaPoista
  11. Saga: Älä stressaa. Ja voisihan tuollaisen talon tehdä vaikka joulunpyhinä, kun on aikaa enemmän... Hei oikeesti, miksi kaikki pitää tehdä valmiiksi ennen aattoa?

    Teija: Ei ihan aiheeton, mutta savua vaan... eikä siis meillä onneksi! Minä olisin jo kovin valmis siirtymään tästä valmistelusta itse joulun juhlintaan, hih! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  12. Kävin näitä oksia jo joskus ihastelemassa, mutten ehtinyt kommentoida. Tosi hauska idea. Oksat näytää ihan toisille näin. turkoosi&punainen on kaunis (ja yks lemppareista) väriyhdistelmä.

    VastaaPoista
  13. Peppi: Kiitos: Nämä näyttävät minun silmiini myös mukavan keväisiltä, eli sopivat alkuvuoden tunnelmiin, joita jo odottelen!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!