perjantai 30. heinäkuuta 2010

Loppukesän tunnelmia

Muutaman viikon tauon jälkeen totesimme, että kesäkodin piha oli ihan rutikuiva. Onneksi löytyi yksi kukkiva ihanuus: suopayrtti. Tämä hennon vaaleanpunainen kukka on paitsi kaunis katsella maljakossa myös ihanan tuoksuvainen. Yksi loppukesän lempparini! Siitä on kuulemma joskus valmistettu saippuaa.
Alkukesän metsämansikat olivat kuivuneet täysin, mutta onneksi lähimetsästä löytyi edes vähän makoisia mustikoita ja vadelmia. Sato ei päätä huimaa, mutta kyllä näistä muutaman piirakan saa. Ensimmäinen tuhottiin eilen, ja hyvää oli!
Kesäkodin arkeen kuuluvat käsitiskit. Käsin tiskaaminen on mielestäni erittäin terapeuttista, kun ei ole kiire mihinkään. Tässä muutama    tunnelmakuva. (Huom. kuvausassistentti on ollut lomalla, joten tarjolla sensuroimattomia versioita!) Tykkään kovasti ystäviemme antamasta Fiskarsin työläisasunnon tiskipöydästä. Siinä kelpaa roiskia!
Ja lopuksi muutama kirjavinkki. Kaivoin taas esiin kesäkodin lempparit: Ullamaija Hännisen Kauhalla & vasaralla sekä Anu Harkin tuoreempi Unelmien kesäkoti. Näistä jaksan innostua vuodesta toiseen. Ihania kuvia, ihanaa, rentoa tunnelmaa! 
Taustalla näkyy muuten pihasohvan päällisenä toimivat aito, vanha raitakangaspatja. Arvatkaa mitä siinä on täytteenä? Siankarvoja! Hieroo hyvin!
Ja romaanipuolella viikon suosituskirjani on Khaled Hosseinin Leijapoika! Kannattaa lukea!
Mukavia heinäkuun loppupäiviä! Kalenteri kääntyy elokuulle...

6 kommenttia:

 1. Kalenteri kääntyy elokuulle, loma loppuu ja lastenkin koulut sun muut alkavat pikapuoliin. Tuntuu, että kesä on just loppumaisillaan. Täytyy oikein muistutella itseään, että elokuu on kyllä vielä ihan kesäkuukausi, pitää nauttia siitäkin.

  Käsintiskaaminen ei tosiaan mökillä haitannut yhtään, oikeestaan oli ihan kivaa.. kotona en siihen missään nimessä ryhtyisi. :-D

  VastaaPoista
 2. käsintiskaaminen kesällä on ihanaa!

  ja nautitaan vielä!

  VastaaPoista
 3. Kerrassaan kivoja kuvia :) ja mustikoihin tuli himo, pitänee lähteä meidän metsiä katsastamaan.

  VastaaPoista
 4. Khaleid Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa on minun yksi suosikki! Leijapoika oli myös hyvä. Ja nuo kaksi muutakin löytyy hyllystäni :D

  VastaaPoista
 5. Mannukka: Onhan tässä oikeasti vielä päivä koulun alkuun, mutta kai me suomalaiset jotenkin miellämme elokuun syksyn aluksi...

  Mirka: Juu, lämpö jatkuu ja me nautimme! Hieman pihanurmikko kyllä minua jo säälittää...

  Sarppu: Me mennään mökille taas viikonloppuna ja tarkoitus painua taas mustikkametsään!

  Jonna: Minulla tuo Tuhat loistavaa aurinkoa odottaa seuraavana lukuvuoroa! Jännityksellä odotan...

  VastaaPoista
 6. Aivan upea teidän tiskipöytä. Ja todella kaunis hana. Onko sekin vanha? Minä haluaisin tuollaisen vanhanmallisen hanan, mutta mies ei suostu. On kuulemma liian epäkäytännöllinen keittiöön, kun ei voi vain vivusta kääntää.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!