keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Superfoodia vai mitä?

"Superfood on tuonut kauppoihin uutta asiakaskuntaa. Ympäristöä ja terveyttä vaalivien keski-ikäisten naisten lisäksi kauppoihin astelevat myös elinvoimaa ja kestävyyttä etsivät 20-40-vuotiaat miehet", kertoo Ruohonjuuri Oy:n markkinointi- ja ostopäällikkö Johanna Koskinen uusimmassa Talouselämässä.

No mitä ihmeen superfoodia? Ensinnäkin inhoan tällaisia sanahirviöitä, jotka voisi ihan hyvin suomentaa tai joiden tilalle voisi keksiä meidän kieleemme sopivan termin. Vaikkapa superruoka tai terveysruoka.

Artikkelissa mainitaan superruuaksi esim. maca-jauhe, goji-marjat ja raakakaakao. Minua hieman ärsyttää... Miksi pitäisi hakea superruoka kalliilla hinnalla erikoiskaupasta, jonne se on kuljetettu toiselta puolelta maapalloa. Eikö kotimainen vaihtoehto kelpaisi?

Tässä meikämannen superruokaa:

Pakastimesta kotimaisia marjoja, jotka on poimittu omalta tai äidin pihalta tai kesäkodin lähimetsästä.

Ja tässä: namilounas kaurapuuro ihan oikean voisilmän kanssa.

Tosin täytyy kyllä myöntää, että en ihan takapihalta kaikkea superruokaani löydä.

Nämä verigreipit ovat nyt tosi herrrkullisia. Tarrassa lukee Florida. Ei siellä näköjään ihan koko sato ole paleltunut.

Ja tässä toinen epäilyttävästi ei niin kotimainen. Idätetyt sinimailaset. Mistäköhän siemenet tulevat? No, Herkkua ovat joka tapauksessa.

Tiesittekö muuten, että seuraavaksi ovat tulossa detox ja raw food, siis elimistöä puhdistavat teet ja merilevät sekä mahdollisimman vähän käsitellyt ruuat?

Mitäs mieltä olette?

12 kommenttia:

  1. Minä olen samaa mieltä, että kotimaiset marjat ne vasta superfoodia ovat. Samoin punajuuri ja kaura. Hunaja. Sipulit.Ruis. Moni muu. Mutta myös ulkomailta tulee perusterveellisiä herkkuja: siemeniä, tofua sun muuta.

    VastaaPoista
  2. Kyllähän noin komeella nimellä varustetulle eväälle pittää hinta laittaa kohilleen =)

    Kyllä täälläkin mennään pääasiassa kotimaisella,aina kun se suinkin on mahollista. Vielä olis parit mansikkarasiat kiisseliä varten pakkasessa. Mistä tulikin mieleeni,montakohan kiloa sitä pittää ens kesänä hommata?

    VastaaPoista
  3. Olen niin samaa mieltä. Oman maan marjat ja perus puuro ovat sitä parasta supermuonaa! :)

    VastaaPoista
  4. Oot kyllä oikeassa niin todella!!! Ihanaa, kun joku kirjoittaa vaihteeksi jotakin tämmöistä. Superruokaa parhaasta päästä, eikä tosiaankaan roudattu maapallon toiselta puolelta.

    VastaaPoista
  5. No samaa mieltä olen minäkin, kannattaa suosia kotimaista superruokaa! Joskus tietysti on kiva testailla suuren maailman erikoisuuksia...

    Meillä etenkin mies on kovasti innostunut marjastamisesta, ja odottelee jo että pääsis mustikkametsään :)

    Noita verigreippejä täytyy kyllä taas maistaa, en olekaan syönyt aikoihin. Odotan kyllä jo kesää, ja ihania kotimaisia kasviksia. Näin talvella valikoima on harmillisen huono. Ja kallitakin ovat kotimaiset kasvikset, tomaattejakaan ei oikein raaski ostaa.

    VastaaPoista
  6. Kyllä, naulan kantaan! Suositaan kotimaista, lähellä tuotettua ja lähimarkettia. Kai näissä ruoka-asioissa pitää myös päästä hifistelemään.
    Mutta kyllä Ruohonjuuresta paljon hyvääkin löytyy. Voikun omat lähikaupat vähän laajentaisvat valikoimaansa.

    VastaaPoista
  7. Minttu: Mansikoita menee varmaan niin paljon kuin vain viitsii pakastaa!
    Paperisydän: Kyllä minäkin aina välillä hurahdan kaikenlaiseen. Juuri aamulla naureskelin, kun hörppäsin pikarillisen Aloe Vera -geeliä. Varmasti hyvä aine, mutta jotenkin niin kaukaa.
    Tirpana: Olisipa muuten täällä Espoon suunnassakin Ruohonjuuren kauppa. Olisi kiva päästä hypistelemään kaikkea jännää. En ole moneen vuoteen viitsinyt käydäkään, kun Hesan keskusta ei innosta, jos ei ole pakko lähteä.
    Mutta missäs ovat kaikki superfoodin puolustajat? (Ihan huumorilla tällaista vastakkainasettelua haen...)

    VastaaPoista
  8. Olipa hyvä postaus :) Nuo goji-marjat on muakin vähän kutkuttaneet, että pitäis varmaan kokeilla, mutta mitä turhia. Pakkasessa on mustikkaa, mansikkaa, puolukkaa, herukkaa, vadelmaa. Ja sienet päälle :)

    VastaaPoista
  9. Parempi on suosia kotimaista, olen samaa mieltä. Olen kylläkin sortunut jo monta kertaa ihaniin verigreippeihin ja ostin syksyllä pussin goji-marjoja. En nyt sitten tiedä, mistä johtuu, mutta en kyllä ole ollut sairaana tänä talvena. Ei se varmasti ainakaan pelkästään goji-marjojen ansiota kyllä ole.

    VastaaPoista
  10. Miltä muuten nuo goji-marjat maistuvat? Katsoin jonkun luontaistuotekaupan nettikaupan hintoja, ja hinta oli ainakin hurja!

    Kirjailijatar: hienoa, että olet ollut terveenä, oli sitten goji-marjojen tai kaiken yhteisvaikutus. Verigreipit on nyt tosi hyviä!

    Mulla on selvästi sellainen skarppauskausi ruokavalion suhteen. Kauraleseitä, linssejä, papuja ja tofua löytyy kaapeista. Sitten kun sais vielä lapsille uppoamaan nämä ihanuudet! =)

    VastaaPoista
  11. Hyvä aihe. Minäkin olen miettinyt tuota superfoodia, arveluttaa kun se tuodaan ties mistä kaukaa, että eikö suomalainen ruoka ole yhtä hyvää ja terveellistä. Mutta en ole testannut, joten paha mennä sanomaan. Kiinnostaisi kovasti testata. Yritän ostaa mahdollisimman paljon kotimaista mutta varsinkin talvella se on aika vaikeaa. En tosin edes tiedä, mistä Oulussa saa moisia, varmaan joku jo myy?

    VastaaPoista
  12. Goji-marjat ei ole kovin herkullisen makuisia, mutta kyllä niitä myslin seassa syö. Muita superfoodeja en ole kotiin kantanut, uskon noihin kotimaisiin tässä suhteessa minäkin!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!