tiistai 16. helmikuuta 2010

Kotoilu on pop!

Uusimmassa Avotakassa (helmikuu 2010) vastaava päätoimittaja Kari Silvola nimeää tämän hetken suurimmaksi sisustustrendiksi kotoilun (engl. homing).

"Käsitteellä tarkoitetaan perinteisten kotiin liittyvien kädentaitojen nostamista takaisin kunniaan. Muun muassa sellaiset tutut asiat, kuten leipominen, marjastaminen, hilloaminen, hyötykasvien viljely, kutominen, askartelu ja nikkarointi, ovat taas muotia", kertoo Silvola.

Hei, minähän olen jälleen trendikäs! Meillä harrastetaan melkein kaikkia noista!

Eilen kotoilin puuvillaisia sieniä, kun syksyn sieniretket ovat muisto vain. Ennen joulua tein pieniä punasävyisiä sieniä, mutta nyt halusin kokeilla vähän isompia sieniä. Novitan Tiina-puuvillalangasta tuli nopeasti valmista. Sävynä tällä kertaa tuollainen luumu. Jotenkin lähestyvä kevät tuo violetin sävyjä kotiini.Eilisen ihanin yllätys oli sekin kotoiluun liittyvä. Löysin lähikaupasta Seitsemän Veljestä -langasta uuden sävyn, turkoosin. Kädet lähes tärisivät, kun nappasin yhden kerän mukaani. Olisikohan pitänyt hamstrata useampi. Tämä on suosikkivärini!


Mietinnässä on, mitä tuosta turkoosista seuraavaksi syntyy! Mukavia kotoiluhetkiä teille muillekin!

9 kommenttia:

 1. Iiiiihania tatteja. Noita voisi laittaa lasten huoneisiin koristeiksi!

  VastaaPoista
 2. Olipa mukava postaus! :) Sienet on ihanat, ja samoin seiskaveikan sävy!! Nyt alko käsityösormea kutkuttaa...

  VastaaPoista
 3. Mullekin on tulossa tuon väristä seiskaveljestä, innolla odotan! Ja tatteja virkkasin minäkin vielä joulunkin jälkeen, en tainnutkaan kuvata niitä lainkaan.. väreinä turkoosi ja valkoinen ja toisessa keltainen ja aniliininpunainen, aika herkullisia tuli!

  VastaaPoista
 4. Oijoi miten upeita kotoilu-tatteja!!! Saiskohan noille reseptiä ;) Ajattelin ihan samaa, että olisivat aikas passelit lastenhuoneeseen killumaan!

  On se upeeta, kun kotona tehdyt työt nostetaan ihan trendiksi, vihdoin :D

  VastaaPoista
 5. Aivan suloisi nuo sienet! Tuollaisia poimisi ilokseen. Minäkin rakastan kotoilua, tosin siihen ei kuulu oikeastaan noista päätoimittajan mainitsemista asioista kuin leipominen, mutta kyllä kotoilu on mukavaa!

  VastaaPoista
 6. Ihania sieniä ja turkoosi on kyllä niin piristävä, ihana sävy! Kiva tietää olevansa muodikas, sillä tuosta kotoilulistasta myös meillä on harrastettu lähes kaikkea. =D

  VastaaPoista
 7. Moikka,
  olen virkannut sienet jalasta aloittaen yhtenä kappaleena. Jalassa lisäilin vain vähän ja sitten kun vaihdoin väriä, tuplasin eli joka silmukkaan kaksi kiinteä silmukkaa. Lopuksi täytin ja kaventelin kannen kiinni. Pallurat on virkattu erikseen ja ommeltu kiinni.
  Noita silmukkamääriä ja lisäilyjä on helppo kokeilla ja vaikka välillä purkaa, tämä on niin nopeatekoinen.
  Eli siitä vaan kokeilemaan! Seuraavaksi taidan tehdä vaaleansinisen sienen... Ja muuta kotoilua siinä välissä!
  Mukavaa päivää ja kiitoksia kaikille kommenteista! Lämmittävät mieltä!

  VastaaPoista
 8. Hih, mä oon taas aloittanut sienten virkkaamisen hatusta. Se tuossa virkkaamisessa onkin niin hauskaa, että jokainen voi tehdä omalla tyylillään!

  VastaaPoista
 9. Minäkin ietin juuri tuota kotoilu asiaa, kun vaihdoin uuden nimen blogiini ja huvitti juuri se, että olen harrastanut kotoilua jo monta vuotta :) Trendien edelläkävijä siis :)
  Hieno blogi sinulla muutenkin! hyvää syksyn jatkoa! :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!