perjantai 19. helmikuuta 2010

Mun eka oma api

Ihastuin Ann-Claire Petitin virkattuihin eläimiin pari vuotta sitten. Ensimmäiseen sellaiseen taisin törmätä ihanassa Vintage Living -blogissa. Siellä hyppi silmille ihanainen apina milloin missäkin.

Viime vuonna ostin Köpiksestä meille ekan Petitin apinan. Se oli tuliainen kuopukselle, mutta itse nimitän sitä sohva-apiksi, koska äidin "toiveesta" se asuu olohuoneessa.

Nyt meillä asuu myös kopioapi. Näitä itsevirkattuja apeja on täällä blogistaniassa näkynyt, mutta ei vielä meillä apinalandiassa. Talohan on täynnä kiipeileviä apinoita, mutta nyt sohva-api sai ystävän.

Tästä se lähti...

...ja tällainen siitä tuli. Virkkasin sen Novitan Tiina-langasta. Paksusta langasta johtuen korvat ovat aika klohmut. Samoin kasvojen ilmeeseen en ole ihan tyytyväinen. Mutta onpahan kotitekoisen, "kotoillun" näköinen.

Uuden apin 4-vuotias omistaja tilasi jos jonkinlaista lisävarustetta: pitkät ripset, punaisen suun, rusetin päähän ja vaatteita. Saas nähdä, mitä toteutan...


Kuvailin apia esikoisen huoneessa. Huone on suht pieni, se on rakennettu entisestä vessasta ja vaatehuoneesta. (Mitäs nyt 6-henkinen perhe vaatehuoneella tekisi...)


Viime viikon ompelukonehuumassa tein esikoiselle jo kauan aikaa sitten luvatun viirinauhan. Kankaina oli vanhoja vaatteita ja muutama uusi Tilda-kangas.

Neidin ovessa on viime vuoden Köpiksen-reissulla hankitut sisustustarrat, joihin ihastuin Sidned-nimisessä ihanassa pienessä putiikissa.


Tuota apia väkertäessä sain ranteeni kipeiksi. Nuo kapeat kädet, jalat ja häntä saivat minut kai jännittämään käsiäni tavallista enemmän. Onko teillä muilla kokemusta moisesta? Pitäisiköhän ottaa särkylääkekuuri?

Lepoahan en voi ajatellakaan... Täytyy vaan ottaa jokin leppoisampi työ seuraavaksi.

Mukavaa viikonloppua ja hiihtolomaa sitä aloitteleville! Meillä alkaa loma, mutta kotona on yksi vatsatautipotilas. Voi pientä...

I

10 kommenttia:

  1. Ihania käsitöitä; viiri ja api!! Saanko kysyä vielä, että millä koukulla virkkasit? Jos apina sitten seuraavaksi, kun äsken lopettelin mustekaalaa :)

    Niin sanoinko jo, että ihania kuvia!

    VastaaPoista
  2. Ihana api ja viirinauha! Mäkin oon tehnyt molempia, apinoita oon tehnyt 5 tai 6 ja sitten innostuin virkkaamaan kissojakin.. niitä on mun mielestä tosi kiva tehdä!

    VastaaPoista
  3. Teija: koukku on numero 4. Tulee kivan tiivistä tuo apinan vartalo, eivätkä täytteet pääse ulos. Alkuperäisessä versiossa on kangas sisäpuolella.
    Mannukka: Oletko esitellyt apinoitasi ja kissojasi blogissasi? Olisi kiva nähdä ne. Jospa kissaa meillekin. Tosin itse olen enemmän koiraihminen, että ehkä sitten koiraa kuitenkin... =)
    Erika: Kiitos kiitos. =)

    VastaaPoista
  4. Munkin olis tarkoitus koittaa tuon apinan virkkausta, mutta eka pitäisi opetella virkkaamaan :-) Ihanat kuvat taas täällä teidän kotoa!!

    VastaaPoista
  5. Veikeän näköinen api ja blogi pullollaan kaikkea muutakin mukavaa. Tuota turkoosia 7veljestä olen kanssa hiplaillut kaupoissa mennen ja tullen. On niin herkulinen väri :)
    Mukavaa alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Hauskannäköinen api ja ihana lippunauha!

    VastaaPoista
  7. Ihana uusi asukas apinalandiaan!

    VastaaPoista
  8. Homma toimii, kun sen osaa. Yhdyh siis Hannikseen! :)

    Tämä tekemäsi api on kyllä paras ja onnistunein, niistä, mitä olen tähän mennessä blogistaniassa nähnyt!

    Kauniita tiloja lapsilla! Ja eiän sen vaatehuoneen niin väliä :D

    VastaaPoista
  9. Juu pakko kans sanoa, että apina on veikeän hieno :) !!!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!