lauantai 15. syyskuuta 2018

Ihana syksy!

Ihana lämmin kesä on ohi ja syksy saapunut. Tänään sataa, mutta mitäs siitä. Välissä on ollut kauniita, kuulaita, aurinkoisia päiviä ja syksystä on päässyt nauttimaan täysillä.

Meidän pihassa lehdet lentelevät ja kaikki on vähän vinksin vonksin. Olen kerännyt syksyn satoa talteen, tehnyt omenasosetta ja -piirakkaa ja nautiskellut värikkäistä lehdistä.

Tänä kesänä piha-aita ja -kalusteet saivat mustaa väriä ylleen. Vielä kun jaksaisi ennen lumen tuloa siistiä remonttijäljet. Banaanipuu pitää kantaa ihan pian sisälle ja chilisatokin odottaa korjaamista.

Sieniä meillä syödään lähes päivittäin. Mottoni on, että otan sen, mitä tulee syötyä, enkä säilö tänä vuonna sieniä pakastimeen.

Ihanaa syksyä! Muista mennä metsään ja kahlata lehtimaton keskellä!


Autumn feelings in our house and garden! Love these colors!

10 kommenttia:

 1. Vau miten hieno chili sinulla on. Minä olen saanut parilta ystävältä omenoita ja niitä on tullut nautittua kaikissa mahdollisissa muodoissa. Syksy ja sadonkorjuu on ihanaa aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Birgitta, chili on mieheni aarre ja lajikkeeltaan Rainbow. Ihanan lilat lehdet ja nuo lilat chilit muuttuvat kypsyessään kaiken värisiksi. Ihana koriste kukkaruukussa!

   Poista
 2. Nyt on ollut kyllä kaunis ja lämmin syksykin. Sataa saa, se kuuluu syksyyn;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sade kuuluu tosiaan syksyyn, ja sen myötä löytyy metsistä ihanasti sieniä! Tänään satoi ja minä vietin rauhallista kotipäivää tiukan työviikon jälkeen. Vaikka mieli tekisi jatkuvasti mennä, on hyvä välillä pysähtyä... Ihkua syksyä sulle!

   Poista
 3. Ihania syyskuvia. Ihana toi missa pulloja ja erilaisia laseja maljakkoina. Upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä olen kesän ajan vaihdellut erilaisia pikku kukkia noissa pulloissa. Ilme muuttuu aina! Nonna

   Poista
 4. Kauniita kuvia, syksyn tunnelmaa täynnä! Meillä myös tehdään nyt sieniruokia paljon. Minulla on viimevuotisia sieniä vielä kuivattuna säästössä, joten ajattelin niinikään, että nyt kaikki poimitut menevät samantien käyttöön. Mielestäni tänä vuonna ei meillä päin ihan yhtä paljon sieniä olekaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka vuosi on erilainen sienivuosi. Nyt tattisato yllätti. Välillä meillä on ihan tatittomia vuosia. Saa nähdä millaisia suppissyksy tästä vielä tuleekaan! Nonna

   Poista
 5. Ihania fiiliksiä näissä kuvissa. Syksy on best!

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on kyllä melko kiva vuodenaika! Selkeä murros uuteen. Ihanaa että meillä on neljä vuodenaikaa! Nonna

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!