maanantai 8. tammikuuta 2018

Vuoden teema: rauhoittuminen

Vuosi on alkanut leppoisaan tahtiin paluulla arkeen. Ensimmäinen työviikko oli mukavan lyhyt, ja kahden pyhän viikonloppu tuntui normaalia pidemmältä.

Olen valinnut tälle vuodelle teemaksi rauhoittumisen. Ajattelin opetella itse rauhoittumaan arjen keskellä.

Olen luonteeltani aktiivinen ja aina tekemässä jotakin. Minun on vaikea maata sohvalla, ja urheiluvalinnoissanikin harrastan mieluusti sykettä nostavia lajeja. Tunnistan kuitenkin, että pieni rauhoittuminen olisi välillä paikallaan.

Tänä vuonna muistuttelenkin itseäni aktiivisesti tästä. Sohvaperunaa minusta ei tule tänäkään vuonna, mutta viikko-ohjelmastani löytyy jokunen lempeämpikin tunti ja kotosallakin ajattelin hieman joogailla. Saas nähdä saanko omalla aktiivisemmalla ajattelulla tuloksia aikaan...

The beginning of the year has been peaceful. First week at work was shorter than normally and since the kids have been at home I've had a holiday mood.
This year will be a year of slower pace. I´ll try to take it easier in many ways. I'm used to doing something all the time. Now I´ll actively concentrate on keeping the pace down every now and then. We´ll see how it works...
11 kommenttia:

 1. Hei sulla on ihanat tulppaanit! Ja mitä nuo punaiset syötävät ovat? Täällä Dogwood-puun hedelmät ihan saman näköisiä, tuskin ne niitä kuitenkaan... Hyvä teema, tätä voi harrastaa myös merellä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan, nuo hedelmät ovat litsejä! Kivan makuisia, pikkuisen työläitä syödä... Juu, mennään merellä rauhoittumaan!

   Poista
 2. Ihana teema vuodelle! <3 Rauhoittuminen tekee hyvää itse kullekin! Toivottavasti vuodestasi tulee rauhallinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi! Minulle riittää tässä vaiheessa, jos osaan rauhoittua vaikkapa päivittäin pieneksi hetkeksi. Se on vähän niinkuin rahaa pankkiin laittaisi... :)

   Poista
 3. Mitenkä rauhoittuminen on lähtenyt käyntiin? Kuvat on ainakin ihanan seesteisiä! Mulla on vihdoin palo tehdä juttuja pitkän sairaskauden jälkeen! Ja ehkäpä pikku hiljaa jotakin sykettä nostavaa liiksaa myös kiitos :)

  Tsemppiä talveen, kohta on jo hiihtoloma, meettekö pohjoiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan Teija! Kyllä tuo tietoinen tahdin hidastaminen on tehnyt jotain. Vaikka välillä tahti on kova, niin fiilis on hyvä. Ja onhan nyt jo ulkonakin kevättä rinnassa, eiks niin? Meillä suunta hiihtolomalla viime vuoden tapaan Alpeille. Auringosta ja hohtavasta hangesta haaveilen! Aurinkoa sulle!!!

   Poista
  2. Alpit!♡ Aikamoista!

   Tulin huikkaamaan, että sulle on haaste blogissa! Pitkästä aikaa näitä!♡

   Poista
 4. Kauniita kuvia! Rauhoittuminen kuulostaa tosi hyvältä teemalta vuodelle ja olisi hyödyksi varmasti itse kullekin. Hyvää alkanutta viikkoa! P.s. blogissani on käynnissä kiva messulippuarvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiiu! Elämä tuntuu nykyään olevan sen verran hektistä, että on hyvä välillä pysähtyä!

   Poista
 5. Vitsit tuo kulmasohva on just sellainen, jota metsästin meille. Mutta eipä juuri käytettynä ole ollut tarjolla.
  Nyt kun on sairasloman kautta ollut pakko olla paikallaan, olen ollut kyllä oikein tyytyväinen tähän nollatilaan. Ihmiselle kertyy niin paljon velvollisuuksia, eikä niistä oikein osaa karsia mitään ja viimeisempänä tulee se oma pää, joka syyllistää kaikesta. Lyhyissä hetkissä ei rauhoittuminen meinaa oikein enää onnistuakaan ja sitten se oma vastuunkantaja siellä takaraivossa aina huutelee jo liikkeelle. En toivo kellekään sairaslomaa, mutta vastaava rauhoittumismahdollisuus olisi kyllä kaikille aika-ajoin suotava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tosi paikan tullen sitä sitten vasta rauhoittuu. Minulla takaraivossa koko ajan tämä aihe, koska töissä on tällä hetkellä kova hulabaloo. On rauhoituttava omalla ajalla, tai ei jaksa... Sulla vissiin koipi paranee hyvää vauhtia???

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!