perjantai 20. tammikuuta 2017

Uusia alkuja
Tammikuu on jo kulunut paremmalle puolelle. Valo lisääntyy ja kevät käväisee aina välillä mielessä.

Minä en yleensä harrasta uuden vuoden lupauksia, mutta silti vuosi on mukava aloittaa jollakin pienellä uudella kivalla. Ei välttämättä millään aineellisella, mutta vaikkapa uusilla tavoilla.

Minä aloitin uudenlaisella aamiaisella. Yleensä syön ruisleipää peruspäällisillä. Ei paha sekään, mutta nyt olen tehnyt useimmiten ison satsin turkkilaista jogurttia marjojen, hedelmien, myslin, leseiden ja muiden terveysherkkujen kanssa. Samalla koko perhe on lisännyt marjojen syöntiä, kun niitä on saatavilla. Pakastimet tyhjenevät ja sieltä löytyy samalla muutakin pitkään säilöttyä. Mukava lumipalloefekti!

Mielessä on jo pitkään ollut kodin roinan karsinta. Viimeisen puolen vuoden aikana en ole kuitenkaan löytänyt inspiraatiota. Tänään sain onneksi muutaman vaatekaapin karsittua. Samalla löysin unohtuneita, kivoja vaatteita. Mieleen tulikin monta kivaa, uutta vanhaa asua. Jospa se karsintainto löytyisi.

Olen vihdoinkin instassa. Minut löydät nimellä @nonnaapinalandia. En ole vielä ihan totaalisen hurahtanut instaan, jotenkin tykkään blogimaailman tarinankerronnasta. Mutta ehkäpä päivitän molempia sellaisella tahdilla, mikä tuntuu hyvältä. Instamaailma ei ole ihan vielä avautunut kaikkine hienouksineen. Mitäs vinkkaatte? Sen olen ainakin huomannut, että pitäisi varmaankin uusia kännykkä, vanhan nokiani kamera on melko surkea...

Tämä viikonloppu lähti käyntiin aarrekartan suunnittelulla. Se on sitten kivaa hommaa! Ja ainakin minun kohdallani toimii. Taidanpa jatkaa projektia!

Mukavaa viikonloppua! Pienillä uusilla jipoilla uuteen fiilikseen!

New year, new beginnings. I don´t normally make promises. This year I´ve done little changes in my life. A good healthy breakfast is a good beginning for a day. I´m planning to reduce stuff at home, but done only a little. Still going to... And finally I´ve started in Instagram. @nonnaapinalandia
Have a lovely weekend!

13 kommenttia:

 1. Todella inspiroivia kuvia!Ja mikä ihana, patinoitunut lautalattia tai pöydän pinta(?) noiden asetelmien alla! <3
  Taidankin lähteä tästä etsimään taas ihania kuvia naistenlehdistä ja liimailemaan omaan inspis-kierrevihkooni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirjam-Matilda! Tuo alla oleva pinta on ruokapöytä, joka on tehty vanhoista juna-aseman lattialankuista. Mun lemppari... Inspisvihko kuulosta oikein hyvältä!

   Poista
 2. Minä aloitin karsimisen viime kesänä ja edelleen jatkuu. Tosi pienissä paloissa etenen. Juuri tänään sain koko perheen talvipipo-, kaulaliina-, hansikas- ja kenkävarastot seulottua ja kaksi muovikassillista lähti parittomia, kulahtaneita ja käytöstä poistuneita vermeitä pois hyllyiltä kierimästä! Inspiraatio kasvaa tulosten edetessä ainakin minulla. Vaatteiden seulomisessa on tosiaan se hyvä puoli, että unohdettuja mutta ihan hyviä vaatteita löytyy :). Nähdään siis myös instassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen kyllä tehnyt kaikenlaista pientä karsimista, mutta jotenkin Kon-Marin luettuani jäi sellainen fiilis, että pitäisi tehdä suuri puhdistus, jotain todella radikaalia. Mutta pienistä puroista jne... Nähdään instassa!

   Poista
 3. Ihania kuvia ja mukavia uusia tuulia. Marjat sujahtavat meilläkin aamuisin kulhoon, siten aamu alkaa pirteästi ja pakkanenkin tosiaan tyhjenee jo ennen seuraavaa kautta. Aarrekartta on hauskaa tekemistä, sen vaikutuskin on aina yhtä säväyttävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on tosiaan hyvä syödä pakastimet tyhjiksi ennen uutta kautta. Luotetaan, että uutta satoa löytyy ensi kesänä!

   Poista
 4. Mä rakastan uusia alkuja! Vaikka päätöksissä pysyminen on joskus vaikeaa, on ihanaa tietää, että voi aloittaa taas alusta. Kai se on sitä armollisuutta itseä kohtaan...
  Aarrekarttaa mä kans täällä värkkään - tosin hyvin pienessä koossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ajattelin rakentaa tämän aarrekartan suoraan makuuhuoneen seinään. Lempparikuvia lemppariasioista... Uudet alut on hyvä juttu, vaikka vain hetkeksi! :)

   Poista
 5. Niin kauniita ja tunnelmallisia kuvia <3 Uudet alut ovat kivoja. Ja tavarasta eroon pääseminen! Me miehen kanssa aloitettiin huushollin siivoaminen sellasella suunnitelmalla, että 2 huonetta/kuukausi. Kaikki ylimääränen kama veks ja perusteellinen puhdistus. Nyt on jo kodinhoitohuone ja yksi vessa selätetty. Hyvällä mallilla myös poikien huoneet... Kirpparihylly on tarkotus varata myös pitkästä aikaa.

  Kohta koittaa jo heĺmikuu, uskomatonta. Valoisia päiviä sulle sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole pitkään aikaan ollut kirppispöytää. Se todennäköisesti saisi aikaan tuuletusta. Mutta huomenna voisin ottaa taas muutaman kaapin! Tsemppiä sinne tuuletukseen ja ihanaa kevättä! (Joko niin voi toivottaa? No jo!)

   Poista
 6. Niin kauniita ja tunnelmallisia kuvia <3 Uudet alut ovat kivoja. Ja tavarasta eroon pääseminen! Me miehen kanssa aloitettiin huushollin siivoaminen sellasella suunnitelmalla, että 2 huonetta/kuukausi. Kaikki ylimääränen kama veks ja perusteellinen puhdistus. Nyt on jo kodinhoitohuone ja yksi vessa selätetty. Hyvällä mallilla myös poikien huoneet... Kirpparihylly on tarkotus varata myös pitkästä aikaa.

  Kohta koittaa jo heĺmikuu, uskomatonta. Valoisia päiviä sulle sinne <3

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, että olet vielä täällä ja sain aikaisiksi käydä täällä. Kivan näköisiä suunnitelmia. Ja insta! Jee.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!