lauantai 19. marraskuuta 2016

Niin hyggee että...

Minähän olen Tanska-fani, you know. Miehenikin aina ihmettelee, että miksi aina Köpikseen. Ja miksi aina tanskalaisia sarjoja. No, kun vaan se Tanska iskee...

Viime aikoina on joka mediassa hyggeilty. Ja minua ärsyttää. Hygge on termi, jota ei tarvitse selittää, eikä sitä tarvitse kääntää ja vääntää suomen kielelle. Piste. Välillä vaan on niin hygge!

Kertokaapa muuten viime hetken vinkkejä talviseen Köpikseen. Minä olen reissannut vain keväällä ja liikkunut fillarilla, eli mitä kannattaa tehdä talvisessa Köpiksessä ja missä käydä? Rentoa muotia, sisustusliikkeitä, kirppiksiä, muuta nähtävää? Kivoja ravintoloita, kahviloita?

ps. Olen niin nauttinut kampaajan laittamasta kampauksestani, jota esikoinen yritti pimeydessä kuvata. Ah, ei niin asiallista keski-ikäisen naisen tyyliä, vaan lettiä, kreppiä ja nutturaa!

Voikaa hyvin ja nauttikaa hyvin, hyggeä, mysiä ja silleen...

I´m a great fan of Denmark. Nowadays the Danish word "hygge" has been very popular here in Finland. Somehow I don´t like the way people try to explain what it means. I feel like you either know what it means or you don´t and that´s it!

I´m going to Copenhagen soon and would like to have some tips where to go and what to do. 

5 kommenttia:

 1. Köpiksessä olisi kiva päästä käymään joskus! Ja hyggeä tämä on seuraavat kuukaudet;) Sillä jaksaa. Mukavaa reissua Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Köpis kannattaa ottaa reissukohteeksi, sinne saa ihanan halpoja lentojakin! Nyt sitten nautiskellaan kaamoksesta ja otetaan iisisti!

   Poista
 2. Oi. Köpis on ihana. Norjassa sanotaan hyggelig. Mutta koselig on kuussailua jota mä en osaa suomentaa. Sellaista ihanaa nautiskelua saunan jälkeen.. vähän herkkuja ja Vain elämää.

  VastaaPoista
 3. Oi. Köpis on ihana. Norjassa sanotaan hyggelig. Mutta koselig on kuussailua jota mä en osaa suomentaa. Sellaista ihanaa nautiskelua saunan jälkeen.. vähän herkkuja ja Vain elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norjassakin osataan tuo nautiskelu. Hassua, että suomen kieleen ei ole sanaa tälle kotirentoilulle! Kai sitä meilläkin osataan...

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!