sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Ruskalehtiä kuparilla


Meillä on nautittu viikonloppua lämpimässä syyssäässä. Vaikka aurinko on paistellut ja olen istuskellut pihalla toppi päälläni lueskelemassa, on ilmassa selvästi syksyä. Pihalla leijuu vaahteranlehtiä aina silloin tällöin.

Keräsin ruskalehdistä kauneimpia sisälle kuparivadille kynttilöiden kaveriksi. Lehdet ovat kivoja ihan tuoreina, mutta näyttävät kivoilta myös kuivuttuaan. Ja lautasellehan voi aina lisätä muutaman tuoreen tulokkaan, kun lehdet kuivuessaan käpertyvät.

Meillä jatkuu sadonkorjuu kaupungissa. Ensimmäinen omenapuu alkaa olla tyhjä. Olen tehnyt omenasosetta hurjan määrän pakkaseen. Vielä on edessä toisen puun sadonkorjuu! Muutama vuosi sitten istutettu luumupuukin tekee jo mukavasti satoa. Hedelmäpuut ovat minulle, pohjoisen tytölle, yhäkin jotenkin eksoottisia!

Minun syksyni on tuonut mukanaan uuden jumppa-aikataulun. Tänä syksynä harrastan lähiliikuntaa lähikoululla. Monenlaista jumppaa, zumbaa ja joogaa on ohjelmassa. Käsivarret ovat nytkin mukavan kipeät eilisen ja tämän päivän tunneista. Arvostan myös kovasti helppoa kulkemista.

Mukavaa lämmintä syysviikkoa!

ps. Jokos nuo talolyhdyt ovat out? Minä vaan yhäkin tykkään niistä...

Autumn colors in the garden and on the table. I love the shades of autumn leafs with candles and copper. Our garden is giving lots of apples and some plums this year. I´ve been busy making apple pies and jam. I´ve also started new sporty hobbies. Aching muscles...

14 kommenttia:

 1. Juurikin piti kommentoida että sä oot ottanut jo talot esille! Ehkä ne on out mutta olkoot, mäkin kaivelen ne taas kaapista tuotapikaa :)

  Ja peukutus uusille liikuntakuvioille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on itse asiassa talolyhdyt ympäri vuoden esillä... En ole vielä kyllästynyt! Talvella pujotan tuon rivistön sisään valosarjan ja se saa loistaa yötä päivää.

   Poista
 2. Syksy tosiaan tuo kaikkea kivaa myös tullessaan - kuten vaikkapa uuden harrastuksen. Itse aloitaan aina kesätauon jälkeen oman vakkariharrastukseni entistä innokkaampana joka syksy ja jotenkin nautin näistä rutiineista ja liikuntaharrastusten mukanaan tuomasta tarmosta. Tsemppiä siis sinne zumbailuun ja soseutuksiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään syksyn tuomista aikatauluista, ainakin suurimmaksi osaksi. Tänä iltana istuin jo syksyn toisessa vanhempainillassa ja nyt kyllä väsyttää...

   Poista
 3. Tuopa onkin kiva idea, laittaa syksyn lehtiä tuolla tavalla astiaan!! Ja kuparin kanssa ne sopivat loistavasti yhteen. Ei kai talolyhdyt pois muodista ole? Tai jos ovat, olen minäkn vielä niiden käyttäjä kyllä, siitäkin huolimatta;) Mukavaa syyskuuta Sinulle ja syksyyn kuuluu kivat harrastukset, joogat ja muut kivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on minulle toinen vuodenvaihde, kun saa aloitella kivoja uusia juttuja. Uusia tuulia ilmassa tänäkin syksynä...

   Poista
 4. Luonnosta löytyy niin paljon niin ihania koristuksia, asetelmiin ja ihan arkeenkin :)
  http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kun vain vähän mielikuvitusta käyttää!

   Poista
 5. Mä juuri tänään kävin miettimässä, josko talviomenoista voisi keitellä mehua. Muista ehdin jo. Yllättäen lapset intoutuivat juomaan itsekeitettyä omppumehua, vaikka normaalisti suhtautuminen omiin keitoksiin on ollut vähintäänkin nuiva... ;)

  Niin ja mun mielestäni talolyhdyt eivät voi mennä pois muodista, koska ne nyt vaan ovat hirmu kivoja. :)

  Mukavaa syyskuun aloittelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millä systeemillä keittelet omenamehua? Pakastatko? Kiinnostais, kun tuota satoa piisaa...

   Poista
 6. Hellou! Olipas kiva tuo vati! Ja hitsi että miten oot saanut luumuja niin nuorista puista. Meillä yksikään kolmesta suostu tekemään vielä mitään. Ja olleet jo useita vuosia. Voisin vaihtaa meidän omppupuut kyllä muihin, kun niissä muumiotautia ja omenarupea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä on kiva tehdä tuollaisia syksyisiä asetelmia, ulkona on kaikkea kivaa koristeeksi... Luumut tuli ja meni, nyt jatketaan omenoiden kera. Ja sieniä piisaa... Terkkui sinne!

   Poista
 7. Just tänään ajattelin, että talot on niitä esineitä joista en halua luopua. Ja uskon, että jos trendi on menossa ohi niitä löytyy pian kirppareilta. Hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin pitää silmät auki. Muutama iso talo olisi mukava vaikka pihalle!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!