keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Tyynyjä








Keli muuttui, ja elämä siirtyi askeleen seinien sisäpuolelle. Kaivoin ompelukoneen esiin ja surrautin pitkään harkinnassa olleita korjaus- ja sisustusjuttuja.

Viime päivinä on syntynyt monta tyynyä ja tyynyliina. Tyynyt ovat tulossa eri huoneisiin, joten kuvailin niitä yksitellen. Tyynyjen kankaat ovat maanneet ompelukorissa aika pitkän tovin.

Isoon raitatyynyyn ompelin näppärit ja niiden koristeeksi virkkasin pikkukukat. Kangas on Ikeasta ja erittäin jämäkkä. Louekarin Karkulaiset-tyyny saa olla alkuun olohuoneen sohvalla tuon jättistyynyn kaverina, mutta voi siirtyä ehkä syksyllä pojan huoneeseen. Marimekon Ujo-kangas on maannut laatikossa varmaankin viitisen vuotta ja nyt surautin sen tyynynpäälliseksi pojalle. Minulta puuttuu tekninen koulutus, joten tuo taiteltavan tyynyliinan ompelu oli etukäteen pelottavin näistä hommista!

Liila omppukangas päätyi esikoisneidin Ikean pötkylätyynyn päälliseksi. En leikannut harsoa, vaan ompelin sen käsin tyynyn päälle ja sidoin päätyihin rusetit. Voi sitten helposti purkaa (lastenlasten pukluharsoksi...).

Lopuksi rohkaistuin kaivamaan esiin vanhat housujen kaavat, joissa luki nimeni ja luokka 9H. Juu, aika vanha kaava, mutta yhäkin toimiva. Tämän kesän hitti ovat tällaiset löysät pussihousut. Ostin yhdet kuopukselle Köpiksestä viime syksynä ja nyt taidan surruutella vielä toiset 6-vuotiaalle. Nämä kuvan housut ovat 10-vuotiaalle ja kankaana oli vanha vauvapussilakana. Sopivan pehmeä, mutta ei liian kulunut.

ps. Huomaatteko, että en tykkää silittämisestä...

ps2. Mulla on muuten talo täynnä ihania kirppislöytöjä eiliseltä kirppistelykierrokselta Helsinkiin. Esittelen löytöjä kunhan ehdin. Kiitos Hanni loistavasta päivästä! Pensselikin on heilunut, joten kohta riittää kuvattavaa!

The weather has been rainy and cold so we had to move indoors. I´ve been doing some sewing work that I´ve planned for a while. Some pillows this time. Fabrics are from Marimekko, Ikea and Småfolk. The trousers are a basic summer version for my daughter. Not the last pair...


ps. As you see, I don´t like ironing...

16 kommenttia:

  1. Tuttu tuo pussilakanakangas, ollut mun äitiyspakkauksessa silloin joskus. Nyt oma pieni nukkuu siinä. Tuo on kyllä loistavaa vauvapussilakanan jatkojalostamista.

    VastaaPoista
  2. Mullakin ajatuksena ollut toi tyynyliinojen ompelu, mutta kun en ole mikään haka sillä saralla, en ole vielä kokeillut, mutta ei kai se kovin vaikeata voi olla. Sinä olet saanut aikaiseksi monta upeaa tulosta! Omppukangas on tosi söpönen!

    VastaaPoista
  3. Mullakin ajatuksena ollut toi tyynyliinojen ompelu, mutta kun en ole mikään haka sillä saralla, en ole vielä kokeillut, mutta ei kai se kovin vaikeata voi olla. Sinä olet saanut aikaiseksi monta upeaa tulosta! Omppukangas on tosi söpönen!

    VastaaPoista
  4. Mikä fiilis, kun saa odottavat ompelut vihdoin valmiiksi! Hyvältä näyttävät!

    VastaaPoista
  5. Haa, eli omppukankaalle löytyi siis uusi elämä tyynynpäällisenä! Silittäminen on muuten vihoviimeistä hommaa... Nimimerkillä silityskasa vain kasvaa ja kasvaa.

    VastaaPoista
  6. Ihania ompeluksia ja hyvä kaava ei vanhene koskaan :)

    Kirppislöytöjä odotellaan täällä!

    VastaaPoista
  7. Kivoja tyynyjä, pirteitä! Ja vähänkö nuo pussihousut ovat varmasti rennot :) Enkä myöskään välitä silittämisestä...

    VastaaPoista
  8. Tosi hienoja tyynyjä ja rakastan tota mattoa niiden alla! Aivan mahtava! Mäkin inhoan silittämistä ja myöskin päättelyä.

    VastaaPoista
  9. Jos olisi helle edelleen, nuo olisi varmaan jääneet vielä tekemättä! Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. (vaikkei se sade nyt pahasta ollut ollenkaan).

    VastaaPoista
  10. Jo olet saanut hienosti tehtyä ompeluksia! Ja pussihousut ovat ylisöpöt.
    Arvaas vaan kuinka monta vuotta on pitänyt minunkin ommella tytölle sellaiset. Tätä vauhtia saan ne ommeltua sitten lapsenlapselle mummo-moodissa;)

    VastaaPoista
  11. Hip hei, meidän pikkupoikien huoneen verhokankaan jämäpala siis nyt teidän hyvässä käytössä karkulaisena :-D Ja mulla tota mustavalkoista muuten iso erä odottamassa, hamsteerasin Ikeasta yksi päivä. Ajatus on tehdä uuteen kotiin nimittäin keittiön verhoja siitä.

    VastaaPoista
  12. reipas olet ollut! mulla ompelukoneen alla olevien rästitöiden pino kasvaa ja kasvaa ja..

    ihanaa kesäoloa ja eloa teillä kesäkodissa! aurinkoa!

    VastaaPoista
  13. Jonna: Wau, että niinkin vanha pussilakana. Minulla ei ole kyllä muistikuvaa, mistä se on meille tullut.

    Intianminttu: Minä luulen, että nyt jämäkangaspalat päätyvät paljon helpommin tyynyliinoiksi meilläkin, kun tuo eka versio on tehty! Siitä vaan kokeilemaan. Ei ole vaikeaa!

    Kultsin kämppä: Juu, kun inspis iskee, pitää takoa niin pitkään kuin inspis on päällä. Synttärilahjavirkkuu odottaa, mutta saa nyt hetken odottaa...

    Netta: Esikoisneiti on ikionnellinen kun sai tämän omppukangastyynyn huoneeseensa! Nyt sinnekin voi sitten lisäillä kaikkea lilaa pikkuhiljaa!

    Merja K: Juuri täällä ihailen yhtä kirppislöytyä ja mietin, missä kuvaisin... Tulossa siis!

    Sini: Hassua, että jotkut tykkäävät silittämisestä, väittävät terapeuttiseksi hommaksi! Voisin tehdä itsellenikin tuollaiset pussihousut!

    selma: Kiitos! Tuo matto on mun eka virkattu matto pikkutyttöjen huoneessa. Itsekin pidän siitä kovasti!

    Sirkku: Nyt on sitten satanut niin, että yrttiruukkuni uivat vedessä. (Hmm, pitäisikö niille tehdä jotain...). Eli sitä aurinkoa sitten taas vaihteeksi, kiitos!

    kamomilla: No, ehtiihän noita ommella. Mun esikko näki tuollaiset naapurin tytöllä, joka oli saanut ne Köpiksestä, ja se sitten oli viimeinen inspis!

    Hannis: Juu, toinenkin tyyny tuli vielä karkulaisista ja raidasta yhdistettynä. Mielenkiinnolla odotan sun keittiökuvia sitten joskus.

    Mirka: Minä kyllä harkitsin tätä ompeluhommaa pitkään ja hartaasti. Tämän inspiksen jälkeen sitten ehkä jouluna kone esiin... Ihanaa kesää teille myös!

    VastaaPoista
  14. Kivoja tyynyjä, sopis meillekin ihan kaikki johonkin sohvan nurkkaan :) Ai onko tuo liila harso, aika söpö!

    Tänään ei ookaan mtn ohjelmaa vielä kehitteillä, joskos kipuais yläkertaan ompeleen vauvalakanoita :)

    VastaaPoista
  15. Teija: Juu, tuo liila on harso, joka mun piti saada, kun Hanni osti itselleen muutamia. Tilasin siis oman, vaikka vauvoja ei ole enää tulossa! Ompelukone vaan esiin... Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  16. Hienoja tyynyjä olet tehnyt. Olenkin odottanut, mitä keksit siitä pukluliinasta. Loistava idea :). Ja vitsit mitkä super ihanat housut. On varmasti ihanat jalassa.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!