perjantai 17. kesäkuuta 2011

Mustikkamaidon värinen kaappi











Vanha kirjakaappi sai uuden nutun ylleen. Tällä kaapilla on oma tarinansa, ja siihen liittyy "ei niin suunnitelmien mukainen väri". Menin kaksitoista vuotta sitten elämäni ensimmäiselle entisöintikurssille ja sinne piti saada mukaan jotain entisöitävää. Tämä kaappi oli se, mitä lähikirppiksiltä löytyi siihen hätään. Sitä sitten roudasin pitkin koulun parkkipaikkoja ja varastoja. Ei mitään talonpoikaisantiikkia, eikä muuten kevytkään.


Entisöin kaapin aikanaan muuten ihan hienosti, mutta petsiksi valitsin jostain syystä hyvin viininpunaisen värin. Sitä sitten yritin korjailla toisella petsillä, ja lopputuloksena kaapista tuli liian tumma. No, kymmenisen vuotta sitä katselin.


Pari päivää sitten marssin maalikauppaan ostamaan liilaa maalipönikkää, mutta värikartassa ei ollut sellaista sävyä, mitä olin ajatellut. Tämä on nyt mustikkamaitoa... mutta tykkään! Apinamies lupasi vielä tehdä kaappiin jalat jälkitoimituksena.


Kaapin päällä on alkuviikon yksi hehkutuslöytö Hietsun kirpparilta. Tuo oranssi lamppu. Heti käyttökunnossa! Kukikasta peltipurkkia olen katsellut monta vuotta Strömsössä ja kertaalleen se meni jo kirppiksellä nenän edestä. Nyt se on vihdoinkin mun!


Pikkuneidin sänkyyn päätyi jonkun käsin tekemä bambi-tyynyliina. Myös keltainen pussilakana on uusi löytö.


Toivottelen kaikille oikein ihanaa keskikesän juhlaa, jota me lähdemme jo valmistelemaan. Minun juhannusasusteeni on toinen Hietsun kirppikseltä löytynyt ihanuus, Marimekon "Björnbär"-kankaasta ommeltu pitkä hame. Jos on lämmintä, mennään pienen topin ja varvastossujen kanssa. Kylmemmällä säällä vedän alle leggingsit, villasukat ja maihinnoususaappaat! Kyllä tällä passaa katsella juhannussalon pystytystä. Voi vaikka pistää tanssiksi haitarimusiikin soidessa. Sellaisia jussiperinteitä meillä!


This old bookcase from the 50´s has been brown, but too brown for me. Now I painted it with a tone of blueberry milk. I like it!


On the case you can see my newest flea market found, the orange lamp! The tin can with flowers is also a long time dream. My smallest daughter got some new bed linen. The bambi is so cute!


Have a nice Midsummer! I´ll wear me new flea market dress, which is made of Marimekko´s fabric "Björnbär".

31 kommenttia:

  1. Aivan ihastuttavan värinen tuli tuosta kaapista. Mahtavia löytöjä olet tehnyt kirppiskierroksella. Nautinnollista juhannusta sinnekin suunnalle :)

    VastaaPoista
  2. Kauniin värinen tuli kaapista! Sopii hyvin verhoihin. Itse kun sudin nyt kaiken valkeaksi, niin sit haluankin varmasti jo värejä..Kierre valmiina..

    Ihania löytöjä kirpparilta! Lapsuudenkodissani oli tuollaiset pöytälamput yöpöydänlamppuina, mutta turkoosinsiniset! Ja tuo hame on huippu.

    Iloista Juhannusta teidän perheelle!

    VastaaPoista
  3. Musta tuosta kaapista tuli oikein hyvän värinen :) Tuli kanssa omat entisöintikurssit mieleen jutustasi. Mulla tosin se oli tuoli, johon tein uuden jousituksen ja verhoilun. Pitäneekin joskus tehdä postaus mitä sitä kaikkea onkaan entisöinyt...tosin en tiedä kiinnostaako sellaiset jutut ketään :) Niin ja toi mekko on kiva!

    VastaaPoista
  4. IHANA VÄRI!

    Iloista viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
  5. Voi, mitä kaikkea ihanaa :) Loistolöytöjä ja kaappi on namu! Auts, olen unohtanut kokonaan juhannusasumietinnän. Nyt tuli kiire ;)

    Ihanaa ja toivottavasti aurinkoista keskikesän juhlan odotusta!

    VastaaPoista
  6. Kerrassaan mainio väri ja niin teille sopiva :)

    VastaaPoista
  7. Villasukka: Mukavaa jussia teillekin! Tuntuu jotenkin vielä kaukaiselta...

    Peppi: Mulla on ollut myös tuo valkoinen jo jonkin aikaa. Ensin tuli siihen rinnalle vaaleansininen, sitten musta ja nyt tämä. Mitähän maalaan seuraavaksi? Iloista jussia teillekin!

    Cride: Mua kiinnostais ainakin lukea, minkälaisilla kursseilla sä olet käynyt ja mitä niistä on jäänyt käteen!

    Vekarus: Iloista märkää viikonvaihdetta teillekin! Me ei anneta sateen häiritä!

    Merja K: Nyt nopeasti miettimään jotakin sään mukaan muuntuvaa asusysteemiä. Valitettavasti aika koleaa luvassa, mutta voipihan tuo vielä muuttua! =)

    Sarppu: Kiitos! Kivasti kirjoitettu! =)

    VastaaPoista
  8. Värihän on siis todella mainio,ihana!

    VastaaPoista
  9. Kiva väri kaapissa! Ja tuo peltirasia, minulla oli lapsena tuollainen. Muistoisa kukkarasia siis :) Aivan ihana on tuo kirjottu tyyniliinakin, niin ja lamppu ja hamonenkin vielä! Mukavaa keskikesän juhlaa:)

    VastaaPoista
  10. Alkoi tehdä mieli mustikkamaitoa... :) Hyvä väri kaapille ja mitä löytöjä! Bambityynyliina on aivan ihana. Iloista juhannusta ja sen valmistelua!

    VastaaPoista
  11. Ihana ihana kaappi ja hauska tarina! Ja miten inspiroiva huone onkaan kokonaisuudessaan!

    VastaaPoista
  12. kamomilla: Kiitos! Tykkään siitä myös!

    Hyvä Mieli: Tiedätkö, mikä tuon kukkarasian tausta on? Mitä siinä on alunperin ollut?

    Netta: Hyvin maistuivat pikkuneidillä unet bambin kanssa! Leppoisaa jussia sinne myös!

    Kultsin kämppä: Kiitos! Tässä huoneessa asustavat perheen pienimmät, 6-vuotias ja syksyllä 4 täyttyvä. Väriä on kertynyt, mutta tykkään!

    VastaaPoista
  13. Se on kaunis, maalasin samalla värillä viime kesänä pöydän ja tykkään edelleen.

    Aiemmin karsastin violettia ja liilaa, mutta nyt kutsun sellaisia sävyjä mustikkaisiksi tai kanervaksi ja kyllä kelpaa! Kiitos siis Tikkurilan markkinoinnille, etenkin sille joka on keksinyt maukkaat sävyjen nimet :)

    VastaaPoista
  14. Aivan ihana väri ja muutenkin ihana yksinkertaisen kaunis kaappi. On vaan niin kivaa tehdä onnistuneita löytöjä, itsekin pian suuntaamassa kirppiksille.

    VastaaPoista
  15. Ihanaa juhannuksen aikaa;) Ihana hamonen ja kiva tuli kaapistakin, pirteä!

    VastaaPoista
  16. Palatakseni kukkarasiaan, ajattelin pistää aikaisemmin tänne saman kysymyksen. Mitä siinä on alunperin ollut. Voisiko olla kahvipaketti tai jotain? Minä muistan vain tuon rasian :)

    VastaaPoista
  17. Ihana blogi! Ja söpö mustikkamaitokaappi. Tuo kukallinen peltirasia löytyy lapsuudenkodistani - kaipa se on edelleen äidin ompelurasiana.

    Mukavaa juhannusta ihanassa hameessa!

    VastaaPoista
  18. Ihana ihana kaappi ja sen väri!! :) Juhannushameesikin näyttää hyvältä.

    VastaaPoista
  19. Ihastelin saman väristä puseroa tänään Sandin ikkunassa. Muodissa mukana. ;)

    VastaaPoista
  20. Tosi kiva sävy kaapissa, aika lähellä kai sitä salkkua? Kirppisaarteet sopii nyt laittaa esille tohon kaapin päälle! Kiitos muuten vaan itsellesi siitä kierroksesta, otetaan joskus uusiksi :)

    VastaaPoista
  21. Onpa herkku kaappi. Tuota mustikkamaito sävyä olen ennenkin katsellut kartassa, kiva nähdä se isompanakin pintana. Kaappi sopii kyllä täydellisesti sinne huoneeseen ja lampun ja rasian kanssa. Ihanan pirtsakat ovat yhdessä. Kivaa juhannusaikaa!

    VastaaPoista
  22. Ihania löytöjä ja kaapista tuli todella namu. Kaunista ja värikästä kesää sinulle.

    t. anne :)

    VastaaPoista
  23. Onpa ihana kaappi, väri on ihan passeli! Kuvat muutenkin tosi ihanat!

    Iloista ja mukavaa keskikesän juhlaa sinne, toivotaan kivaa säätä. Mekin mökille vielä juhannukseksi, mutta sen jälkeen katsotaan.. jos jaksaa ja viitsii :)

    VastaaPoista
  24. IHana Bambi-kirjontatyö! Ja mistä ovatkaan hienot pahviset lapsen matkalaukut? Olen miettinyt, että pitääkö ostaa ne "eläintarhassa" -matkalaukut vai mitkä lie nimeltään ovatkaan, taitavat olla marimekon?

    VastaaPoista
  25. Ihastuttava kaappi ja nätti huone! Ja mikä hame...ooo!!! :D

    Mainiota juhannusta!

    VastaaPoista
  26. Muistelisin lapsuudesta, että peltirasiassa oli juuri tuo kahvipaketti. Meillä äiti pitää purkissa edelleen sekalaista seurakuntaa nappeja... ;O)

    VastaaPoista
  27. Ihastuttava väri!! Mukavia juhannustansseja ;)

    VastaaPoista
  28. Oioi, minulla oli lapsena tuollainen peltipurkki ja en tiedä mihin se on hukkunut. Nyt tulvahti lapsuus hyökynä yli.

    Mukavaa juhannusta!

    VastaaPoista
  29. Hei te kaikki ihanat kommentoijat! Kiitos ihanista viesteistä ja ihanaa keskikesän jatkoa! Palaillaan...

    VastaaPoista
  30. Vielä palaan vastaamaan kysymyksiin, eli

    Hyvä Mieli: Olen kuullut, että siinä olisi ollut kahvia, mutta varmaa tietoa minulla ei ole.

    Hanni: Tämä sävy on selkesti vaaleampi kuin se salkun sävy. Seuraava tummempi oli "kanerva" ja liian murrettu minun makuuni.

    eilen tänään huomenna: Nämä pallosalkut ovat Köpiksen tuliaisia Sostrene Greneltä. Tykkään niistä, mutta ne Marimekon versiotkin ovat kivoja!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!