perjantai 27. maaliskuuta 2015

Eräänä aurinkoisena aamunaTällä viikolla aurinko on paistellut ja tuuli on ulvonut nurkissa. Eräänä aurinkoisena aamuna minä heräsin aikaisin ja ehdin paljon ennen töihin menoa.

Lasten aamuherätysten ja aamiaispatistelujen jälkeen lähdin juoksulenkille. Ulkona oli pieni lumikerros, ja ihastelin eläinten jälkiä. Pupu, orava, kissa ja jokin lintu olivat jättäneet merkkinsä. Krookukset jaksoivat lumesta huolimatta. Luulenpa, että kevään ensimmäiset kukkaset eivät tästä kylmyydestä hätkähdä, vaan jatkavat kasvuaan ilmojen lämmettyä.

Lenkin jälkeen kaivelin kässävarastoistani pääsiäiskäsitöitä ja kuvailin niitä auringonpaisteessa. Tipusia, pupuja ja rytmimunia... Tänään täytyykin kaivaa virpomisoksatarpeet esille, niin lapset saavat askarrella koulun jälkeen. Tänä vuonna saavatkin olla omatoimisia!

Huomaatteko muuten, että olen aamunvirkku? Leppoisaa viikonloppua!

ps. En minä ihan joka aamu ole näin tehokas!

One sunny morning this week. A couple of hours before going to work. Jogging, photoshooting and the normal... Have a lovely weekend!

16 kommenttia:

 1. Ensimmäiset kukkaset jo lumen keskellä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän oli jo pitkään lumetonta ja kukkiakin näkyi. Nyt hassut aloittelevat kukkijat jäivät lumikerroksen alle, tai siis väliin... Hyvin jaksavat!

   Poista
 2. Aamut on parhaita! Kesäaamuisin on pakko mennä aikaisin ulos haistelemaan aamu-usvaa ja auringonnousua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi varmaan hankkia koira, niin pääsisi joka aamu haistelemaan aamu-usvaa! Minä tykkään kyllä aamuhetkistä ympäri vuoden. Kaikissa vuodenajoissa oma viehätyksensä!

   Poista
 3. Oi, krookuksia. <3 Mä en kykene itse minkäänmoiseen aamuvirkkuuteen kuin joskus kesällä vahingossa. Aamu-ulkoilu on kyllä mukavaa. Ja toki sekin, että saa jo aamusta aikaan muutakin kuin haukottelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä on kyllä helppo olla aamuvirkku, vaikkei muuten olisikaan. Voih, kesäaamut kesäkodissa ovat kyllä parhaita! Kyllä se kesä tästä... Lumet muuten hävisivät taas krookusten ympäriltä!

   Poista
 4. Ihanalta kuulostaa!! Minkäkin olen (yleensä) aamuvirkku, silloin paras mieli ja parhaat ideat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama juttu, että aamulla ideat lentävät parhaiten!

   Poista
 5. Nuo munat ovat jotenkin lystikkäitä. Tulin niistä iloiselle tuulelle.
  Toivottavasti meille ei tule virpojia (ei ole koskaan tullut), kun en ole yhtään varautunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän tytöt just muistelivat yhtä naapuria, joka ei ole parina vuonna muistanut varautua virpojien vuoksi ja on antanut rahaa. Aikoivat mennä tänäkin vuonna sinne ovelle kolkuttelemaan... :)

   Poista
 6. Voi, ihania nuo pääsiäiskoristeet!
  Meillä päin ei virpominen ole ollut tapana, joskus joku muualta muuttanut on eksynyt oven taakse. Täällä nuutitetaan nuutinpäivänä joulun jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hassua miten Suomessa on niin erilaisia tapoja! Nuutitus tosin lienee melkon pienen alueen tapa. Mukavaa pääsiäistä!

   Poista
 7. Jahas, kärpässienikauppias on taas ahkeroinut! Ihanasti ovat kennoissaan kuin pesissään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat viime vuoden tuotantoa. Nyt on sen verran uudet tuulet, että virkkuukoukku on lomalla... Tuohon kennoon saisi vaikka mitä kivaa koristeeksi!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!