keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Kevättä rinnassa ja herne nenässä


Aamulla meteorologi kertoi, että vielä ei ole kevät, koska vuorokauden keskilämpötila ei ole yli nollan asteen. Eipä ei, mutta kyllä ulkona on jo selvästi kevään merkkejä.

Mustarastas on laulellut ihanasti jo jonkin aikaa. Tänään samainen lurittaja kylpi rapakossa iloisessa loiskien. Naapurin etelärinteessä puski suuri joukko sipulikukkia esille. Muutama kunnon lämmin päivä ja nämä ovat lähellä kukintaa.

Sisällä olemme kasvatelleet herneenversoja. Ihanan helppoa ja nopeaa hommaa. Koko perheen voimin olemme ihastelleet versojen kasvua lähes silmissä. Testailin muuten liitutaulumaalia tässäkin hommassa ja tykkäsin. Tällaisia mustia kukkaruukkuja täytyy saada lisää!

Viime viikkoina olen askarrellut kransseja seurakunnan "touhukerhossa". Alkuvaikeuksien jälkeen totesin, että minun tyylini on yksinkertainen ja suosin tässäkin hommassa mieluummin kierrätysmateriaaleja. Nämä kotiutuneet kranssit etsivät vielä paikkaansa. Ehkäpä lähempänä pääsiäistä meille tulee perinteisempiä tipukransseja.

Loppuviikolla on luvassa lämpeneviä öitä, joten eiköhän silloin tuo kevään kriteerikin täyty. Niin, ja täytyy tässä vaiheessa paljastaa, että minulla ei ole herne nenässä, vaikka välillä tiputteleekin lunta. Se tietää vain pikkuisen pidempää hiihtokautta!

17 kommenttia:

 1. Minä jo ajattelinkin, että sinullako herne nenässä? Hyvä ettei. Mutta minulla ei ole herne edes ruukussa, vaikka kiva olisi.

  On se kevät, sitä mieltä minäkin olen.

  VastaaPoista
 2. ihanat purnukkaiset ja vihreät versot. :) en kyllä allekirjoita, että kevääseen tarvisi numeroita todisteeksi.

  VastaaPoista
 3. SIIIS ihana näky tuo, että jossain puskee jo MAASTA oikeita kukkasia! Kevät ON siis tulossa, huh :)
  Noi herneenversot on kyllä kivoja ja ihan kivan makusiakin!

  VastaaPoista
 4. Mustarastaan laulu on niin sanoinkuvaamattoman kaunista! Olen luullut, että se laulaa vasta kesemmällä. Johtunee siitä, että mökillä meilläkin tuo samainen lintu laulelee, emmekä vielä näin kylmällä siellä käy...
  Herneenversoja pitäis itsekin kokeilla

  VastaaPoista
 5. Pitäisköhän kuitenkin laittaa edes herneviljelmä... täällä on vain ongelmana liian ahkerat kasteluapulaiset ja kasvuntarkkailijat.

  VastaaPoista
 6. Meillä ei ole vielä maata edes näkyvissä, missään!

  Iloista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 7. Ihana päivä tänään! Niin aurinko paistoi. Ostin aurinkolasitkin :) Tosin vielä ei tarkene käyttää kevättakkia. Toivottavasti jo ensi viikolla! Herneenversojakaan en ole vielä ehtinyt laittaa. Kivat kranssit muuten :)

  VastaaPoista
 8. Mitä? jossain jo kohta kukkii?? Oohh.. Meillä metrin kinokset..ääk..

  Mut ihanaa, kun on toivoa.. siis keväästä.

  hei.. palaan asiaan kärpässieni asioilla.. Jookosta?!? siis lähipäivinä. :)

  VastaaPoista
 9. Kivoja pääsiäisaskarteluja olet tehnyt :) Täytyisikin kylvää noita herneenversoja, ne ovat niin hyviä.

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 10. Huh, mäkin olin jo ihan ihmeissään, et miks Nonnalla on herneet nenässä?? Onneks ei sit sentään! Mä oon ollu niin saamaton, etten oo saanut herneitä kasvamaan, yhtälö multa+astia+herneet tuntuu olevan liian vaikee toteutettavaksi, vaikka kaikki olis käden ulottuvilla..??

  Noin isot versot jo naapurin sipulikukissa, vau!

  VastaaPoista
 11. Kirjailijatar: Piti hieman huijata tuossa otsikossa, kun se sopi tähän teemaan...

  heikku: Juu, kyllä tuon kevään haistaa ja näkee ilman pakkaskeskiarvojakaan! Ja lumen keskelläkin näkyy kaikkea pientä edistystä!

  Peppi: Tuossa ympärillä on tuhottomasti lunta, mutta löytyipä sentään pikkuisen sulaa ja siitähän nuo narsissit ja viereiset unikot puskevat esiin.

  RuusuLiisa: Unohdin esitellä inkkarikranssini, joka valmistui ekana. Ei ihan normaali... =)

  Kotivalo: Iltaisin on mustis luritellut! Ihana kuunnella!

  Sirkku: Meillä tarkkailijoita riittää, mutta kastelu on onneksi jätetty mulle! Kokeilkaa!

  Vekarus: Meilläkin on oma piha ihan lohduttoman luminen. Tuossa kuvaamassani paikassa taitaa mennä vielä kaukolämpöputki lähistöllä!

  Sini: Nyt tarvitseekin aurinkolaseja ihan ehdottomasti. Lähipäivinä uv-kerros on tosi ohut. Lisäksi tuo hanki heijastaa tosi paljon säteitä! Kun sais lasit pysymään myös lasten silmillä...

  anni: Saas nähdä milloin kukkii! Lämmintä ja vesisadetta luvassa loppuviikosta! Oletkin siis vielä kotona. Toivottavasti kaikki hyvin!

  Merja K: Noiden herneenversojen kanssa voisi leikitellä ja kylvää niitä hyvin erilaisiin hassuihin astioihin. Eivät tarvitse välttämättä tuota syvää ruukkua. Esim. kananmunankenno kävisi...

  Teija: Hieman huijasin... =) Kyllä noista versoista on ollut niin paljon iloa, vaikka ei ole vielä edes maisteltu, että suosittelen! Oskari ainakin tykkäis hoitaa! =)

  VastaaPoista
 12. Ihanan keväisiä kuvia. Uskomatonta, että naapurissanne jo vihertää, kunpa pian täälläkin :) Herneenversot ovat niin hyviä, NAMSKIS :)

  VastaaPoista
 13. Hauska idea kirjoittaa liidulla purkin kylkeen. Ai herne olisi suht helppo? Vieläköhän ehtisi..

  Postauksestasi huokuu kevät vaikka meteorologi olisikin eri mieltä!

  VastaaPoista
 14. Villasukka: katselin puita ja pensaita ja kyllä sielä silmut ovat jo pulleita. Saas nähdä viikonloppuna, joko ne paukahtavat! =)

  Netta: Herneitä voi laittaa ihan hyvin vieläkin, itävät tosi nopeasti. Liota kuivaherneitä yön yli vedessä ja sitten vaan multaan! Viikossa ovat jo viiden sentin mittaisia!

  VastaaPoista
 15. Noi kranssit on upeita! Mullakin olis piha täynnä risuja... Pitäsiköhän munkin..? Aurinkoista perjantaita♥

  VastaaPoista
 16. Mari: Ei kun vääntämään kranssia. Koivun pitkät oksaluirot ovat oikein hyviä tuohon hommaan! Siistiytyy samalla piha! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!