keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Hassu hattuTämän jutun otsikko voisi hyvin olla myös "kaulaliinan uusi elämä". Eli purkamani kaulaliina sai uuden paikan lampunvarjostimena. Ajattelin ensin kutoa lampulle uuden hatun, mutta koska noita kudottuja hattuja on näkynyt jonkin verran, päätin kokeilla minulle rakkaammalla tavalla, eli virkkaamalla.

Vähänhän se on hassu, mutta onneksi sen saa helposti pois vaikkapa kesäajaksi. En kiinnittänyt sitä millään, ja hyvin pysyy paikallaan.

Olin hieman epävarma tällaisten "omavirityslamppujen" paloturvallisuudesta, kunnes katsoin Strömsön jakson, jossa oli lampuntekijä vieraana. Hän sanoi, että tärkeintä on, että lampulle jää riittävästi tilaa varjostimen sisällä, eikä mikään koske siihen. Taidan silti olla hieman varovainen tämän viritykseni kanssa.

Taustalla näkyy eteisen peili, johon ostin jo maalin, mutta vielä ei ole ollut sopivaa hetkeä maalaukselle. Pian näette, mihin väriin päädyin...

Kotomaassa aurinko paistaa. Maailman surullisista uutisista huolimatta lasten kanssa on helppo jatkaa arkea. Olen tietoisesti vähentänyt uutisten katselua. Jokaista asiantuntijan kommenttia ei tarvitse lukea tai katsoa. Haluan myös säästää lapsia näiltä uutisilta, vaikka koululaiset niistä selvästi ovatkin kuulleet ja puhuneet.

Aurinkoista viikon jatkoa! Nautitaan pienistä arjen asioista!

16 kommenttia:

 1. WAU! Siis ihan mielettömän hieno lampunvarjostin. Itsekin olen kovin epäileväinen paliturvallisuus syistä itsetehtyihin lampunvarjostimiin, mutta mukava kuulla ilouutinen ammattilaisen suusta tulevaisuutta ajatellen :) Mukavaa viikon jatkoa.

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mieltä siinä, että uutiset eivät nykyään ole ihan pikkulasten ohjelmia. Liikaa pelottavia asioita, joita lapsen mielikuvitus ei osaa jäsennellä oikeaan lokeroon. Olen kehoittanut miestäkin välttämään liiallista puhumista tapahtumista puhelimessa lasten kuullen.
  Lasten elämän murheet täytyy kulkea ihan omalla volyymillaan.
  Kaikkea hyvää Teille sinne meiltä täältä!

  VastaaPoista
 3. Ihana idea! ihan mahtava!

  Maalausintoa. Mä nimmittäin en jaksa kauaa odottaa tätä väriarvoitusta :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan pehmoisen oloinen! Noitahan voisi tehdä erivärisiä..hih..

  Innolla odotan maalipurkin väriä!

  meidän 5-v kysyi eilen, että jos/kun meidän talo hajoaa/romahtaa, ja äiti ei ehdikkään talosta ulos, koska äidin pitää olla tosi hissukseen, miten meidän sitten käy?

  Voihh..ihan liikaa pienille ja isoimmillekin.

  Kun edellinen Tsunami oli, olin täysin uutispimennossa (Malawin savimajoissa) ja kuulin asiasta vasta viikkoa myöhemmin. meinasin pyörtyä. Tuntui, ku olisi pettänyt maailman, kun ei ollutkaan kuullut heti kamalasta uutisesta..

  Jokatapauksessa, rauhaa ja turvaa meidän äitien on tarjottava niille pikkuisille.. .. .. .. Rauhallista mieltä sinne!

  VastaaPoista
 5. Täällä on kiva käydä kurkkimassa, kun aina olet jotain ihanaa väkertänyt,kuten nytkin!

  Innolla myös odottelen sitä väriä...;)

  Meillä "hyppäsi" tänään eriväriset lasiset kanat ja kukot keittiön pöydälle. Ripaus pääsiäistä. Kait jo sen verran saa laittaa!?! ;)

  Pääsiäisruohokin jo polttelisi. Ehkä ens viikolla...;)

  Aurikoista viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Mä oon myös vähentänyt uutisten kuuntelua, kun tuo Osku tuntuu olevan liian utelias tämmöisten asioiden kanssa. Katselen sit vaan googlen etusivulta tärkeimmät.. on se vaan niin surullista! :/

  Söpö lamppu :)

  VastaaPoista
 7. Villasukka: Mulla on tuossa tosiaan pohjalla se vanha varjostin, eli sen matsku on taatusti paloturvallista. Pelkkä lanka kehikon päällä olisi varmaan epävarmempi.

  Sirkku: Nämä eivät tosiaan ole lasten uutisia. ja isompien kanssa on hyvä jutella aiheesta. Tokaluokkalainen jo kyselee paljon. Mukavaa viikkoa teidän poikueelle myös!

  Emilia: Eka kerros maalia vedetty juuri... =)

  heidi: Kiitos!

  Anni: Nämä uutiset ovat kyllä rankkoja pienille ja isoille. Pienet sitten ymmärtävät osan ja kuvittelevat loput, niin johan on huolia heilläkin! Juttelu toivottavasti auttaa. Onneksi ollaan tällä kertaa näin kaukana!

  Anniina: Nythän on oikein hieno hetki aloitella keväinen sisustus! Pikku vilahduksia pääsiäisestä! Täytynee kohta kaivaa kukkopillikokoelma esiin! Kiva muuten kuulla sinustakin!

  Heidi: Kiitos! =)

  Teija: Kyllä lapset saavat varmasti osansa tästä uutistulvasta - valitettavasti. Mutta osan voi suodattaa pois. Ja arkinen elämä lienee paras vakuuttelija, että meillä on kaikki toistaiseksi hyvin. Mukavaa viikkoa sinne lounaaseen!

  VastaaPoista
 8. Kiva idea toi uusi lampunvarjostin!
  Mua ahdistaa ne uutiset kun tulee niin paha mieli.Just kävin lukemassa siitä saman ikäisestä vauvasta kuin meidän Lyyti mikä oli löydetty sieltä elävänä.Mua niin surettaa.
  Mä odotan innolla myös minkä värin valitsit.
  Nauratti toi Empun viesti:)

  VastaaPoista
 9. Sannu: Empun tsemppaamana aloitin eilen sen maalausprojektin ja eka kerros on nyt vedeltynä. Tänään sitten toinen ja huomenna ehkäpä kuvia! Hyvä, että on pientä painostusta täällä blogissa! =)

  VastaaPoista
 10. Hauska idea, siitä tuli tosi kiva :)

  Iloista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 11. Hieno! Hyvä idea vanhan varjostimen uudistamiseksi.

  Mua jotenkin kaikki eetteristä tulvivat uutiset ahdistavat vaikkei ole edes pieniä korvia suojeltavana. Tai ei, ei oikeastaan ahdista, vaan vielä pahempaa, on turtunut pahoihin asioihin. Koko ajan uusia juttuja ympäri maailmaa. En oikein jaksa katsella uutisiakaan enää. Jotenkin tällainen turtuminen tuntuu pahemmalta kuin pelkkä ahdistuminen. Äh.

  VastaaPoista
 12. Kiva varjostin ja sopii hyvin virkatun korin seuraksi.

  Ajattelin myös rajoittaa uutisten katsomista itseltäni...

  Hauskaa nähdä, mihin päädyit peilin kanssa. Nämä jutut on näitä arjen kevyitä piristäjiä :)

  VastaaPoista
 13. Hei onpa hieno! Jään tutkailemaan sun blogia, löysin tänne vasta.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!