maanantai 28. maaliskuuta 2011

Esikoisen huoneessa


Viikonloppuna rymsteerasimme perheen esikoisen, 10-vuotiaan neidin huoneessa. Huone on talon pienin, ja huonekalujen siirtely ahtaassa huoneessa vaati sutjakkuutta ja pikkutarkkaa vääntöä.

Neidin huone on rakennettu entisestä vaatehuoneesta ja vessasta. Pinnat uusittiin rempan yhteydessä, ja neiti sai itse valita sävyt. Lempiväri vaaleansininen on onneksi vieläkin mieleinen. Neidin haaveissa on tietenkin isompi huone.

Minä kaipaan maltilliseen Ikea-henkiseen huoneeseen hieman jotakin säröä, jotain vanhaa tai vahvanväristä. Kiikutin työpöydän päätyyn alkuviikolla maalaamani liitutaulun – yllätys yllätys! Vanhat taulunkehykset makasivat varastossa ilman taulua, jäljellä oli vain lasi, jonka vetelin maalilla mustaksi. Nyt saa neiti taiteilija tehdä vaihtuvat taideteoksen huoneeseensa. Ehkä kiinnitän sen vielä seinään, että on tukevampi.

Miten teillä sisustellaan koululaisten huoneita? Kuka määrää tyyliin ja julisteet? Onko vääntöä? Meillä ainakin vielä ollaan menty aika hyvässä yhteistyössä.

12 kommenttia:

 1. Meillä rakentuu syksyyn mennessä esikoisen koululaishuone(yli 20 m2). ja päääsääntöisesti olemme yhdessä miettineet väritystä ja mitä huoneessa saa olla.
  Hänelle on tulossa moderni Star Wars huone ja se sisältää aika spesiaalijuttuja. Olen löytänyt näitä spessujuttuja ja sitten näyttänyt pojalle ne ja poika on sitten hyväksynyt ne. eli kumpikohan tuota huonetta nyt enempi sisustaa, äiti vai poika vai yhdessä. Julisteita tulee, mutta ne kehystetään, jotta ne näyttävät kivemmilta.

  Tätä huonetta kyllä odotan.

  VastaaPoista
 2. Kiva huone! Lastenhuoneita on niin mukava laittaa uuteen uskoon.

  Kyllä meillä on tainnut mennä niin, että minä olen ehdotellut huoneiden värityksiä ja sisustuksia ja lapset/nuoret ovat sitten sanoneet sanansa. Nyt taitaa olla niin, että seuraavaksi huoneet saadaankin jo aikuisten käyttöön ;)

  VastaaPoista
 3. Meillä on tiukka kuri :-) Hah, julisteet seinälle kehystettynä tai sitten laitetaan välioven sisäpuolelle niin, että se ei näy kuin sisällä ollessa ovi kiinni. No, oikeasti meidän vanhin ei vielä näistä ole edes kauhean kiinnostunut ollut. Tyytyväinen lentokonegrafiikoihin, joita ollaan pistetty seinille kehyksiin. Tosin nyt ei ole mitään, mutta laitetaan sit taas uuteen kotiin. Niin ja ostettiin Tintti-juliste kehystettynä.

  Jossain vaiheessa kun lätkäpelaajien kuvia halutaan alkaa lätkiä seinille, saa laittaa ne Ikean isoihin kehyksiin ja vaihtaa sit kuvia halutessaan niihin. Niin ja ajattelin jonkinlaista magneettitaulua myös, minne voi kerätä kuvia "siististi". Oon mä nipo :-)

  VastaaPoista
 4. Hieno on. Kiva tuli tosta magneettitaulusta, mutta kuten sanoit järkevämpi varmaan kiinnittää seinään kiinni, jos siinä on pelkkä lasi sisällä. Ei tule sit haavereita. Mukavaa viikon alkua :)

  VastaaPoista
 5. Mä tykkään väreistä. Ikean perus kalut saa näyttämään mukavilta kun lisää persoonallisia yksityiskohtia!

  Meillä vielä äiti sisustaa, mutta kai sekin aika koittaa, kun äidin sana ei paljoa paina. Julisteita en saanut minäkään seinään aikoinaan liimata. Kaapin oviin sai laittaa. Samat säännöt kai periytyvät :D

  VastaaPoista
 6. Tutunnäköinen lego-rakennelma, meillä rakennetaan samanoloisia :)

  Kiva huone tuli, meillä on vielä kuopuksen huone kesken. Aika hyvin päästään yhteisymmärrykseen, joskus vääntöä. Pidätän kyllä itselläni veto-oikeuden ;)

  VastaaPoista
 7. Meillä ei vielä ole ollut ongelmia, mutta kaipa niitäkin jossain vaiheessa on tiedossa...

  Iloista viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Oskukaan ei vielä paljon vastaan laita äipän sisusteluja. "Sisustus" kyllä välillä=aika useesti kärsii siitä sekasotkusta.. ;)

  Teidän neidillä on siellä tosi kiva huone. Liitutaulu on ihana, jälleen kerran!

  VastaaPoista
 9. RUMBO: Mielenkiinnolla jään odottamaan kuvia teidän koululaishuoneenne kuvia!

  Tuulella: Tuo onkin sitten mielenkiintoinen vaihe, kun on yhtäkkiä tilaa omille harrastuskamoille jne. Miltä tuntuu?

  Hannis: Tuo välioven sisäpuoli on meilläkin käytössä neidin huoneessa Lady Gagan julisteille! Hih! Nuo lätkäpelaajat ei ihan sytytä...

  Villasukka: Onneksi tuo taulu on ison neidin huoneessa, ja pienet harvoin pääsee sinne, kun on neidillä kova kuri!

  Emilia: Juu, Ikean valkoiset perusjutut on ihan ok, kun laittaa jotain persoonallista ympärille. Täytyy jatkaa tuota neidin huoneen "väritystä"!

  Merja K: Tuo 10-vuotias ei enää ihan hirveästi leiki, mutta tämä legojuttu on pop. Naapurin 11-vuotiaalla on mukanaan usein samanlainen ja niistä tulee kiva leikki!

  Vekarus: Eipä noista tartte ongelmia tehdä, kun osaa itsekin joustaa...

  Teija: Ollapa sellainen megajärjestelmällinen, joka rakastaisi laittaa lelunsa iltaisin nätisti riviin... =)

  VastaaPoista
 10. Meillä on esikoisen kanssa toistaiseksi aika samanmoinen maku, joten yhdessä päätetään:) Ihana siisti huone kuvissa. Kauniita tekstiilejä;)

  VastaaPoista
 11. Mari: Huone ei ole aina ihan noin siisti, kuten arvaat! =)

  VastaaPoista
 12. Nonna, ihan vielä en tiedä, miltä sitten tuntuu, kun huoneita vapautuu. Muutamaan kertaan niitä on kyllä jo jaettu miehen kanssa ;) Toki saattavat jäädä sillensä odottelemaan kotona kävijöitä.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!