perjantai 11. tammikuuta 2013

Kynttilänjämistä...





Vuotuinen kynttilänjämien sulattelu on suoritettu. Huh! Tällaiseen kynttilämäärään meni yli kaksi tuntia, eikä se vielä sisällä purkkien koristelua.

Tällä kertaa tein kynttilöitä useissa sävyissä ja raitojakin kokeilin. Kivointa oli kuitenkin tuo peltipurkkien koristelu. Washi-teippejä ja papereita jälleen kerran.

Olin varautunut hyvällä määrällä vanhoja jogurttipurkkeja, joten oli kiva tehdä ihan pyöreitä kynttilöitä. Aiemmin olen tehnyt loput maitotölkkeihin, mutta niissä tehdyt kynttilät palavat huonosti.

Nyt sitten vaan tyhjentämään lisää peltipurkkeja, kun varastot on käytetty!
Ihanaa viikonloppua!

I made some new candles out of the ends of candles that I´ve burnt during the last year. Nicest part was to decorate the tins. With paper and Washi-tape again... 
Have a lovely weekend!

19 kommenttia:

  1. Ompas IHANIA! Tosi kauniita tulee noista peltipurkeista, itsekin olen hieman innostunut washiteipeistä ja tässä olisikin kiva idea!
    Tälläinen olisi vaikka ihana pikkuvieminen johonkin. Tosi kivat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eka lähti jo tänään viemisenä mukaan! Näihin on kiva laittaa washi-teippiä, niinkuin moneen muuhunkin! =)

      Poista
  2. Voi, miten ihania nuo säilykepurkkiin valetut kynttilät ovatkaan. Ja aivan upean, keväisen, hempeän, hempsukoita..... ;O)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vimma hyödyntää säilykepurkit! Kaupassakin katselen hyllyjä sillä silmällä... =)

      Poista
  3. Ihanaa viikonloppua sinullekin!
    Mahtavia olet taituroinut!!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa viikonloppua sullekin ja opintoiloa!

      Poista
  4. Oi vau! Onpas ihania. Mäkin olen kerännyt kynttilänjämiä, mutta eihän mun mieleen ole tullut, että kynttilöitä voisi tehdä peltipurkkeihin, mahtava idis! Noi on kyllä niin kauniita, että täytyy joskus itsekin testata. Vanukaspurkeista (niistä sellaisista "kakkuvuokareunallisista", onko ne nyt Jacky-makupaloja vaimitä...) tulee muuten kanssa oikein söpönmallisia kynttilöitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sydänlangan värkkäys peltipurkkeihin on hieman tylsää, mutta onnistuu. Eli kokeilepa! Ja kiitos makupala-vinkistä! Niitä kokeilen ensi kerralla!

      Poista
  5. Olenko nyt vähän tyhmä, mutta miksi niitä alkuperäisiä kynttilöitä ei voi polttaa loppuun asti? Ei meillä koskaan jää mitään kynttilänjämiä.

    - R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meillä niitä jämiä syntyy ihan luonnollisesti, kun osa kynttilöistä ei vaan pala loppuun asti (sydän hukkuu) ja osa pitää puhaltaa puisissa kynttilänjaloissa ennenkuin pääsevät loppuun. Paksuja kynttilöitä siistin välillä niin, että niistäkin tulee tuota matskua. Ideaalihan olisi tietty, jos palaisivat loppuun. Ja näihin kynttilöihin voi ostaa sitä steariinimassaa myös askarteluliikkeistä.

      Poista
  6. Kauniita kynttilöitä! <3 Oiva lahjaideakin, siis välillä kun tarvii viedä jotain tuliaisiksi vaikka kyläpaikkaan. Mä oon innostunut nyt monta kertaa tekeen sytykeruusuja kynttilänjämistä, sopiva näpertelyä jollei muuta tekemistä. Ja toimivat!

    Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun tytär (12 v) innostui joulu alla tekemään noita sytykeruusuja. Apinamies sai niitä joululahjaksi. Ne on kivoja. Keväällä sitten testataan kesäkodin uuneissa. Täällä kotosalla meillä ei ole uuneja – valitettavasti!

      Poista
  7. Mun on myös ehdottomasti kokeiltava seuraavan kerran noita peltipurkki ja jacky makupala kynttilöitä!!! Kiitos vinkeistä!!!

    Tänään lähdetään testailemaan suksia (on muuten ensimmäinen kerta tänä vuonna).


    Hanna(-Maija)

    VastaaPoista
  8. ...niin ja tänä talvena ;...

    Hanna(-Maija)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita muotteja täytyy muistaa kerätä talteen jo hyvissä ajoin, että ei tarvitse sitten syödä jacky makupalaa monena päivänä! =)
      Olipas ihana ulkoilupäivä! Ihana kun on hyvä jää ja kelpo ladut vieressä!

      Poista
  9. Vau! Huippusetti uusia kynttilöitä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Yksi lähti jo tuliaiseksi ja muutama on polteltu! Käyttöön siis...

      Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!