tiistai 2. marraskuuta 2010

Kaamosmasennusta karkottamassa

Täällä Etelä-Suomessa pimeys ja harmaus ovat vallanneet maiseman. Nyt pitää tehdä täysillä töitä, että mieli pysyisi positiivisena.


Minä olen aktiivisesti karkottanut harmautta touhuamalla kaikenlaista kivaa käsillä. Olen ajatellut, että kun saa jotakin kaunista aikaiseksi, olokin on positiivinen. Toinen vaihtoehto on käpertyä sohvannurkkaan hyvän kirjan tai lehden kanssa, mutta siihen olen toistaiseksi ollut liian energinen. 


Viikonlopun kynttilätalkoot tuottivat kivan määrän poltettavaa pimeyden keskelle. Ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä kynttilöitä vessapaperirullissa. Tämä onnistui oikein hyvin. Kynttilöiden keskellä näkyvä vaaleampi massa on jälkeenpäin lisättyä lisätäytettä. 


Itsetehtyihin kynttilöihin tulee yleensä kuoppa keskelle kun ne kuivuvat. Osaatteko sanoa, mistä se johtuu ja millä sen saa estettyä? Yksi keino on ainakin lisätä tuota sulaa massaa, kun kynttilä on jähmettynyt. (Kannattaisi tosin olla alkuperäistä väriä.)


Toinen ulkokynttilöihin sopiva muotti on maitopurkki. Siihen on helppo tehdä kolo sydänlangalle ja kynttilä palaa ulkona pitkään.


Viikonlopun makkaratalkootkin onnistuivat hyvin. Käytimme taikinassa lisämakuna punajuurta. Osa makkaroista sai lisämausteeksi chilin. Nam!


Tällä viikolla valmistelen pyhäinpäivänä vietettäviä halloween-juhlia. Kävin ostamassa Ikeasta juhlapöytään musta-valkoista pallovahakangasta, ja mukaan tarttui näitä uusia piparkakkumuotteja. Ihanat eläinhahmot testattiin muovailuvahalla. Kohta ostetaan sitten ensimmäiset piparkakkutaikinat. Minä syön piparikettuja tänä jouluna!


Kaivoin pitkästä aikaa esiin paksun virkkuukoukun. Nyt on taas työn alla pikkuruinen matto. Ihana saada risat lakanat ja t-paidat pois nurkista! Tähän niitä uppoaa!


Millä sinä karkoitat kaamosmasennusta vai saako se rauhassa tulla jos on tullakseen? Rauhoitutko pimeyden keskellä vai menetkö niinkuin ennenkin?
Mukavaa viikkoa harmaudesta huolimatta!

14 kommenttia:

  1. Suklaalla, suklaalla ja vielä kerran suklaalla :)

    Ihania kynttilöitä, pitäisi itsekin kokeilla

    VastaaPoista
  2. Mulla on samat konstit, kuin sullakin :) Kynttilöitä, käsitöitä, mukavaa luettavaa.. Viimeaikoina oon myös toden teolla koettanut saada pinoja ja kekoja pois nurkista, ja sekin antaa energisen olon.

    Tosi kivaa tiistaita sinne!

    VastaaPoista
  3. Kyllä tulikin hienoja! Mulla jäi vielä himottamaan noi vessapaperirullamallit...

    Mullakin menee kynttiläin avulla pahin kaamosaika. Ja suklaan, kirjojen, lehtien, käsitöiden, jouluhaaveiluiden avulla myös. Koska olen niin kevätihminen, on energiat aina syksyllä miinuksilla. Joulun ajatus auttaa ihmeen paljon: ajatella jos joulua ei olisi....kääääk, kuolisin kaamokseen ;)

    Kiitti niistä juomista! Lahjon, kiristän, uhkaan, ja kyllä taasen toimii, juomaa menee :D :D

    VastaaPoista
  4. Merja K: Mulla tuo suklaa ei ole herkku nro 1, mutta ymmärrän kyllä sen masennusta karkottavan voiman... =)

    Teija: Minäkin voisin ottaa taas tsemppiviikon noiden rojujen suhteen. Siitä tulee oikeasti ihanan paljon energiaa, kun saa rojut ulos!

    Hanni: En osaa edes kuvitella, mitä olisi talvi ilman joulua! Hui! Toivottavasti neiti tokenee pian. Luulisi, että rakkuloiden tulo jo helpottaisi. Mielenkiinnolla odotan, tapahtuuko meillä mitään...

    VastaaPoista
  5. Kyllä vain, ihan karmea pimeys ja harmaus ollut päällä muutaman päivän. Tänään töistä tullessa melkein ahdisti, kun oli jo pimeää (meni niin myöhäiseksi). Nyt olen kyllä neulonut enemmän ja yrittänyt muistaa pistellä valosarjojen töpseleitä seinään. Kirkasvalolamppu aamulla töissä päällä, marjojen syömistä ja liikuntaa. Siinäpä niitä. :) Lisäksi kaikki tulevat pikkujouluiset tapaamiset pitävät ajatukset positiivisena.

    Kivoja kynttilöitä! Mulla odottaa vanhat kynttilän pätkät uudelleen valamista.

    VastaaPoista
  6. Hui, kun olet ollut toukukas. Minulla ei ole kaamosmasennusta, vaan nautin siitä, etten jaksa oikeen mitään erityistä. Senkun olla möllötän, luen, syön, katselen leffoja ja ulkoilen. Liikunta taitaa olla paras masennuksen karkoittaja ja se, että ylipäätään lähtee liikkeelle tekemään jotain.

    VastaaPoista
  7. Hienoja kynttilöitä! Minäkin olen hamstrannut kirppareilta matonkuteita, pientä pyöreää varten. Sitten kun saan sen aloitusvaiheeseen, on se jo julkaisun arvoinen asia:)

    VastaaPoista
  8. Ihania juttuja täällä. kivoja kynttilöitä.
    meillä tehtiin ekat joulupiparit maanantaina <3
    Kynttilät piristää täälläkin. ja valot. pitäisi laittaa jo kynttelikkö keittiön ikkunaan <3
    neulominen ja lukeminen on ihanaa myös <3

    VastaaPoista
  9. Ihania kynttilöitä oot tehny.
    Mä en saa mitään aikaiseks.Ai että Ikeassa on tollasii piparimuotteja täytyypä käydä hakemassa. Mukavaa päivää sinne.Tosi harmaa ilma..

    VastaaPoista
  10. Kirjailijatar: Ajattelin tuota, että kuinkahan moni suomalainen "horrostaa" tämä pimeimmän ajan yli pienellä liekillä. Lasten kanssa se ei oikein onnistu...

    Hyvä Mieli: Minun pieni pyöreäni on jo kasvanut. Tunnistan tuon alkuun pääsemisen vaikeuden.

    Sade: Nyt on juuri oikea aika sytytellä valosarjoja ulos ja poltella kynttilöitä aamusta asti.

    Sannu: No eihän sun tarvikaan nyt saada mitään ihmeitä aikaiseksi. Keräät vaan voimia tulevan koitokseen!

    VastaaPoista
  11. Mulla on tuo sama perhosrasia :)

    Kaamos lähtee tässä talossa pois kun sytytetään kaakeliuuniin tuli ja tuijotellaan sitä..

    VastaaPoista
  12. Merja: Mitäs säilyttelet perhosrasiassasi? Mulla se oli kesän keksirasiana, mutta nyt hieman työttömänä koristeena. Leivinuunissa on tunnelmaa talon täydeltä!

    VastaaPoista
  13. Itsekin aina mietin tuota kynttilänvalamista, mutta ajattelun asteelle on jääny!
    Minäkään en pode kaamosmasennusta. En kertaakaan tähän mennessä, toivottavati en tulevaisuudessakaan. Musta on kiva olla sisällä pimeässä kynttilöitä poltellen ja kaikenlaista mukavaa hääräten = ) Jos nyt jotain piristystä tarvitsen, niin kutsun vieraita...

    VastaaPoista
  14. Kotivalo: Tuo kynttilänvalaminen on tosi helppoa, kun hoksaa muutaman perusjutun. Minusta parasta on se, että saa vanhat kynttilänjämät hyötykäyttöön. Uutta massaa en ostaisi.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!