sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Virvon varvon – virpomisoksia

Meillä on askarreltu ahkerasti tällä viikolla. Keskiviikkona järjestin nuorimmille (8- ja 10-vuotiaille neideille) ja heidän kavereilleen askartelutarpeet valmiiksi ennen töihinlähtöä. Ohjeistin molemmat myös, että en halua töihin iltapäivällä kysymyksiä turhista asioista.

Luovuus kukki, ja varsinkin 8-vuotiaiden oksissa ei ollut säästelty väreissä eikä materiaaleissa. Nippusidemalli ja jäätelötikkumalli olivat ne "parhaat".

10-vuotiaalla on ranne kipsissä, joten askartelimme vielä eilen ja tänään yhdessä. Neiti ideoi ja minä toteutin. Hän osasi jo miettiä, mitä värejä ja materiaaleja yhdistäisi. Näistä tuli jo minunkin silmääni kivempia. Washi-teipit ovat yhäkin suosikkejani, ja niitä osaavat laittaa pienemmätkin askartelijat. Täällä muuten on lisää washi-teippioksia menneiltä vuosilta...

Lopuksi tein vielä itselleni omat koristeoksat, joissa oli pelkästään luonnonhöyheniä ja kukkakimpuista säästämääni niintä tai vastaavaa. En halunnut oksiini rautalankaa, vaan sitaisin höyhenet leipurinnarulla. Näin oksat voi heittää suoraan pihakompostiin.

Monena vuonna olen muuten manannut rautalankoja saamissamme oksissa. Minä en osaa heittää näitä oksia sekajätteeseen, joten olen räpeltänyt rautalankoja pois niistä. Melkoinen homma.

Mites teillä virpomisoksat syntyvät? Saako luovuus kukkia, vai määrääkö äiti sävyt?

We´ve decorated Easter branches with my daughters and their friends. My youngest one started with her friend and they really did´t save any colors or materials. My own branches are less colourful and also recyclable since I used only baker´s twine to tie the feathers.

2 kommenttia:

  1. Voi kun näyttää hyvältä nuo oksat isoissa kimpuissa. Omat lapset jo aikuisia, mutta täällä odotellaan josko naapuriston lapset kävisivät noidan ruokaa hakemassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kävi tänään ihan kivasti pikkunoitia. Eniten minua hauskuutti seurue, jossa oli pikkunoitia, -pupuja ja kaksi isäpupua mukana!

      Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!