sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Hohtavia hankia ja energiasyöppöjä


Viikon ihana hiihtoloma takana, ja edessä paluu arkeen.

Olen tässä pari päivää miettinyt, millä saisi tämän rennon letkeän fiiliksen tai edes ripaukseen siitä säilymään arjessa. Millä välttäisi kaiken maailman energiasyöpöt.

Vastauksiakin olen löytänyt. Meillä täällä Etelä-Suomessa on paljon kaikkea. Yksinkertaistaminen on minulla hyvä lääke mielenrauhaan. Pohjoisen metsissä hiihdellessä kaikki tuntui niin yksinkertaiselta, mutta täällä kotomaisemissa asioiden kanssa saa tehdä hieman töitä, kunhan aikataulut taas pukkaavat päälle.

Energiasyöppöjäkin tulee taatusti esiintymään elämässä aina, mutta niihin voi suhtautua pakollisina ystävinä, ja käsitellä ne mahdollisimman nopeasti. Osan voi ohittaa, osa täytyy käsitellä. Niitä on turha jäädä vatvomaan.

Tänään paistelee aurinko, ja meillä Etelä-Suomessakin on vielä latuja. Minä suuntaan hiihtoladuille nauttimaan hiihtoloman viimeisestä päivästä. Lisäksi voisin houkutella muun pesueen ulos yhdessä. Yksi hiihtoloman kivoimpia anteja oli yhdessätekeminen. Näin isolla poppoolla se ei ole mikään itsestäänselvyys, mutta nyt se onnistui kivasti.

Voikaa hyvin, ja nauttikaa yksinkertaisesta sunnuntaipäivästä ilman sen suurempia energiasyöppöjä.

ps. Simppeliin lomafiilikseen ei tällä kertaa kuulunut kameran ulkoiluttaminen, joten nämä vaivaiset räpsyt on otettu kännykällä. Pahoittelen...

We had a lovely winter holiday. Peaceful hobbies together with our family. Now I´m heading towards to normal life and trying to keep a little piece of peacefulness in my mind! Take care!

14 kommenttia:

 1. Hahaa, samanlaisissa tunnelmissa täällä. Olen istunut ja pohtinut tänään tätä elämän yksinkertaistamista. Kun se näin tuntuu yhä uudestaan vaativan, ihan itsestään. Kaikkea ei yksi ihminen millään voi saada, eikä keretä. Olkoon se niin, en laita vastaan. ;) Miten elämä olikaan ihanan yksinkertaista silloin kun olikotiäitinä, vai mitä sanot?

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän täytyykin ottaa oikein sessio tämän asian tiimoilta! Viisaat päät yhteen tai jotain... Joko sulla on KonMari lukulistalla?

   Poista
 2. Pahin energiasyöppö on kuuluisa "määpä hoidan tämän asias heti huomenna / ens viikolla / ens kesänä". Mulla ainakin vastaa hermoon aivan suunnattomasti moinen ajattelu ja näin 0mpä rakastankin erilaisia listoja ja hoitelen hommia alta pois tasaisen tappavalla tahdilla. Tänään. En huomenna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen ehdottomasti listaihminen. Olen opetellut ottamaan niitä tylsimpiä asioita käsittelyyn ensimmäisenä. Tulee melko mukava fiilis, kun saa sellaiset mahdolliset energiasyöpöt hoidettua heti! ja just tänään!

   Poista
 3. Mukavaakin mukavammat tunnelmat välittyivät loistavasti myös kännykän välityksellä. Pohjoisen lumoa, ja mitkä hiihtobaanat! <3 Mä pääsen niistä nauttimaan vasta pääsiäisenä, tää viikko on rentoiltu vaan kotioloissa. Oivallista sekin!

  Koetetaanko ottaa rennommin myös tuleva arki, vaikka ei se helppoa olekaan :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pääsiäisenäkin ehtii, kun tarpeeksi pohjoiseen menee. Juu, kyllä meinaan muistutella itseäni (ja teitä blogikamujakin) rennommasta arjesta! Sehän on pitkälti asennekysymys!

   Poista
 4. Ihan samaa mieltä olen energiasyöpöistä ja yritän karsia niitä omasta elämästäni niin paljon kuin vain mahdollista. Tilalle asioita, jotka tuovat energiaa. Kuten hiljaisuus tai luonnossa liikkuminen tai lukeminen...tai mikä kullekin. Minusta tuo ylin kuva on aika satumainen, upea Lappi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sitä näin iän myötä voi ja uskaltaa karsia elämästään turhan pois. Ei jaksa enää niin miettiä, että mitä pitäisi tehdä ja mitä muut ajattelevat! Imin kyllä pohjoisen maisemista niin paljon hyvää energiaa. Ne parhaat kuvat ovat siis pääni sisällä...

   Poista
 5. OI mikä OIKEA talvi :) ja ottava latu, jolla suksia ja ajatella kaikki ajatukset.. Viikko meni kumman nopeasti, tuntuu kuin olisi vain pitkän viikonlopun viettänyt. Mutta loma on loma.
  Hirvittävä määrä muistettavia asioita vie itseltä energiaa, joten tänään tein to do-listaa ensi viikolle. Saa ruksailla hoidetut hommat pois mielestä. Toinen juttu on negatiivisuuden kääntäminen positiivisiin ajatuksiin - negatiivisuus on upottava suo jos sille tielle lähtee. siispä positiivista energiaa viikkoosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla sinustakin! Mitäs kuuluu? Loma on kyllä loma, kotonakin! Minullakin tuollainen to do -lista toimii. Silloin ei tarvitse kaikkea kantaa pienessä päässä, ja asiat tulee oikeasti tehtyäkin. Positiivista viikkoa sinullekin, ja laitahan postausta kuulumisten kera!

   Poista
 6. Voihan tylsät energiasyöpöt! Niistä vain yli, eikös vaan. Laitoin meiliäkin eilen, mutta lisää kunhan saan aikaan :-) Iloa sinne, pääset hiihtelemäänkin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi energiasyöppö taas selätetty! Hih! Luinkin jo mailisi, tsemppiä sinne ja laitahan jatkoa kun ehdit. Vastailen minäkin sitten...

   Poista
 7. Olen itse huomannut, että mitä vähemmän viikonlopuille sopii mitään niin sen virkistyneemmäksi niistä tulee. Samoin sitä jotenkin ehtii tehdäkkin enemmän sitä mitä haluaa.

  Jäin oikein miettimään että mitä ne energiasyöpöt omassa elämässäni ovat, jos ne osaisi tiedostaa ja nimetä niin niiden kanssa taistelu olisi helpompaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Energiasyöpöt tulevat välillä vastaan ihan puskista, niinkuin minulla tällä viikolla eräs taloyhtiön päätös. Pahoitin mieleni ja mietin kovasti, että miten suhtaudun asiaan, koska sitä ei saa enää muutettua... Leppoisaa viikonloppua!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!