sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Hiihtolomalla Itävallassa


Tässäpä vielä pieni kuvakooste hiihtolomareissultamme Saksaan ja Itävaltaan. Ensin vietimme tosi kivan viikonlopun sukulaisten luona Etelä-Saksassa ja siitä jatkoimme autolla Zillertalin laaksoon, joka yllätti monipuolisuudellaan.

Olemme mieheni kanssa laskeneet paljon aikana ennen lapsia. Lasten synnyttyä laskeminen on jäänyt Suomen-rinteisiin eli vähiin. Suomessa ei paljon haasteita löydy, joten itse olen laskenut telemarkeilla ja viimeksi perusslalomeilla joskus aikana kun sukset olivat vielä kapeita.

Olikin siis melkoisen jännittävää testailla yhteistä ensimmäistä hiihtoreissuamme lasten kanssa. Nuorin (9-vuotias) on ollut rinteessä kolmena vuotena satunnaisesti ja hivenen pelkäsin, joudummeko  viettämään aikaamme pelkästään sinisissä rinteissä.

Olikin yllätys, kuinka hyvin reissu onnistui.  Isommat kiersivät välillä pienimmän kanssa ja osa tuli hissillä jyrkimmät loppulaskut.

Sää vaihteli auringosta vesisateeseen ja lumisateeseen korkeudesta riippuen. Viimeinen laskupäivä oli lumipäivä ja se jäi kyllä parhaiten mieleen. Pienimmät eivät jaksaneet iltapäivään raskaassa lumessa, mutta jalkapalloilevan pojan kanssa temppuilimme rinteiden laitametsissä loppuun saakka. Olin myös erittäin tyytyväinen talven jumppiin, koska kunto ei pettänyt ja jalat eivät menneet sen suuremmin jumiin.

Tästä onkin hyvä siirtyä suunnittelemaan seuraavaa reissua...

ps. Kiitos kuvista myös apinamiehelle ja teinineidille!

Some photos of our holiday trip to Southern Germany and Austria. What a lovely holiday! We all did enjoy it!

6 kommenttia:

 1. Oli varmasti ihana reissu! Hauskaa, mekin olimme hiihtolomalla Itävallan Alpeilla, mutta paikka oli eri. Oli kyllä tosi mukavaa niinkuin teilläkin näytti ja kuulosti olevan. Olemme käyneet ahkerasti mäessä poikien kanssa pienestä pitäen ja vuosien varrella se on kyllä ollut yksi hauskimpia yhteisiä harrastuksia. Nykyisin lähinnä itse yritän pysyä "reisilihakset punaisella" jo miesten kokoisten huimapäideni perässä :). Mutta se, että he edelleen teineinäkin haluavat innoissaan lähteä meidän kanssa hiihtomatkoille, on huippua. Etukäteisjumpat ennen alppireissuja on hyvä juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitkäs teidän lempparikohteet ovat ja oletteko olleet pakettilomilla vai vuokranneet auton? Me lensimme Muncheniin ja otimme siitä heti auton alle. Etäisyydet ovat niin pienet tuollapäin...

   Poista
 2. Voi että! KIva nähdä kuvasatoa! En ole koskaan muuten käynyt Alpeilla enkä edes Saksassa, Sveitsissä tai Itävallassa. Joskus pitää korjata tilanne :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on nuo Alppimaat käymättä, ja mulla Jenkkilä... Hih!

   Poista
 3. Ihanat maisemat! On kiva katsella talvisia kuvia, kun tää Suomen talvi etelässä oli jälleen kerran mitä oli... Yks ilta töllöteltiin telkusta Jethroa Itävallassa, ja oltiin ihan että wau mitä rinteitä! Me ollaan ihan tavis laskijoita koko perhe; Severi aloittelee uraansa, mieskin laskenut ekan kerran vasta aikuisiällä, Osku temppuilee hyppyreissä ja metsän pusikoissa, mä laskin nyt pääsiäisenä ekan kerran vasta mustan rinteen. Mutta kivaa on ja kukin tyylillään! :)

  Nyt kohti vappua ja ekaa viikonloppua saaressa. Arvaa ootanko?? Mukavaa työviikkoa sinne ja wappuviikonloppua!♥

  VastaaPoista
 4. Laskettelu on kyllä kiva perheharrastus, kunhan saa lapsille perustaidot ensin. Onneksi Pohjois-Suomessa vielä riittää lunta ja pakkasta, sielläkin on kivaa! Suosittelen kyllä joku päivä reissua Alpeille. on se niin erilaista... Ihanaa vappuviikonloppua!!! Kamera mukaan!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!