keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Joulu Reykjavikissa


Heissan ja terkkuja Islannista!

Vietimme touhukkaan viikon kierrellen ensin Reykjavikia ja lopuksi muutaman päivän autoillen muitakin paikkoja. Majapaikkana meillä oli airbnb-asunto Reykjavikin keskustassa. Suosittelen lämipimästi tällaista majoitusmuotoa, tykkäsimme!

Islanti vei kyllä sydämeni monella tapaa. Esittelen tässä ensimmäiseksi jouluista pääkaupunkia. Kaupunki oli täynnä kauniisti valaistuja joulukoteja. Tuo jouluvalojen määrä oli todella silmiinpistävä. Valaistus oli toteutettu tyylillä, ja minä kävelinkin katuja ristiin rastiin kurkkien puolisalaa koteihin. Tuli jotenkin sellainen tanskalainen rento fiilis näitä taloja katsellessa.

Aatonaattona keskustan kaupat olivat auki iltayhteentoista, ja keskusta oli aivan täynnä ihmisiä. Soittoa, laulua ja mukavaa yhdessäoloa. Erikoista oli suomalaiselle se, että humalaisia ei tullut vastaan laisinkaan.

Meillä oli joulun ajan ohjelmassa tallailua, museoreissu ja kävinpä minä joulukirkossakin. Oli hauska tunnelma kuunnella tuttuja joululauluja islanniksi, joka muuten oli varsin outo kieli, yllättävän kaukana naapurimaiden kielistä.

Minä nautiskelin myös katselemalla islantilaisten pukeutumista. Paljon villaa ja aitoja turkiksia. Tyyliä, mutta myös toimivaa pukeutumista viileässä säässä. Islantilaisvillapaidat jäivät tällä kertaa ostamatta, en ihan luottanut että meillä Suomessa talvi jatkuu...

Oli muuten rentouttavaa viettää joulua ihan pienillä koristuksilla, pienillä ruokavarastoilla ja pienellä lahjamäärällä. Kuopus oli kuitenkin sitä mieltä, että joulupuu pitää olla ja raahasi sellaisen yli kilometrin päästä asuntoomme! Komea oksa, vai mitä?

We spent a lovely Christmas week in Reykjavik, Iceland. Lovely, different kind of Christmas! First of all some pictures from the city, later on some other photos...

12 kommenttia:

 1. Näyttää hyvälle reissulle! Kiva nähdä Islannin maisemia. :) Hyvää uutta vuotta teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa uutta vuota teidän perheellekin! Olipa kiva nähdä Kristalla!
   ps. Niitä maisemia tulossa vielä...

   Poista
 2. Oih miten ihania kuvia ja mielenkiintoisen näköinen paikka. Tuota majoitustapaa mekin olemme käyttäneet muissa kohteissa. Kaikista niistä on pelkästään positiivisia kokemuksia. Islantiin pitää kyllä poiketa käymään. Kiitos vinkistä. Hyvää uutta vuotta sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islanti on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka! Mekin saatiin vain pintaraapaisu, kun koko pohjoisempi osa jäi käymättä. On muuten uskomatonta, miten hiljaista on maaseutu, kun lähtee pääkaupungin ulkopuolelle! Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 3. Oi wau. Islanti on aina ollut se unelmien satujen saari. Mulla olisi jopa ystäviä siellä, mutta vielä en ole päässyt kyläilemään. Ehkä joskus... Ihanan erilainen joulu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehdottomasti kannattaa lähteä! Ja koko perhe mukaan. Jos kaipaat joku päivä tarkempia vinkkejä, ota yhteyttä!

   Poista
  2. Kiitos. Kysyn kyllä, jos joskus tulisi mahdolliseksi moinen matka. :)

   Poista
 4. Oi hienoa. Minäkin juuri joulun aikaan muistelin taannoista Islannin reissua. Ne kummalliset maisemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todellakin outoa ajella autolla siellä maaseudulla kun olo oli kuin olisi ollut kuussa! Mutta niitä kuvia tulossa myöhemmin!

   Poista
 5. Hei kiva nähdä kuvia! Tosiaan ajatuksena monta kertaa ollut stop over Reikussa, mutta tähän asti suhattu vaan välilaskulla ja suoraan jompaan kumpaan kotiin. Hyvällä säällä nähnyt sen maiseman, minne olisi kyllä iso into päästä samoilemaan joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä laittelen vielä luonto- ja maisemakuvia, kunhan ehdin. On kyllä ihmeellisiä maisemia! Ja niitä issikoita maaseudulla siellä täällä, ah! Kannattaa siis jollakin reissulla pysähtyä.

   Poista
 6. Upeita kuvia! Niin, takas tekis mieli tosiaan :) Sillai majapaikat, että kiertäis koko saaren?

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!