sunnuntai 15. syyskuuta 2013

VoittajafiilisMinulla on voittajafiilis. Viikon kirppismyynti on ohitse ja pääsin eroon isosta läjästä rojua, tai siis laatutavaroitahan ne... Iso osa hävisi kirppiksellä, mutta ihan yhtä iso lähti kiertoon samaan syssyyn. Ja kylläpä virkistää mieltä!

Olen tässä kesän ja syksyn aikana harrastanut asennekasvatusta. Siis että "vähemmän on enemmän", "keep it simple" ja sitä rataa. Ja nyt kyllä on päässä selvästi tapahtunutkin jotain. Tärkeintä on se, että tavaraan ei saa/kannata kiintyä. ja kiintymisestä voi myös päästä eroon. Muistot ovat tärkeämpiä!

Toinen ensi viikon yksinkertaistamisjuttu koskee telkun töllöttämistä. Ajattelin vähentää sitä reilusti. Sellainen "telkku pauhaa taustalla" loppui nyt. Saa nähdä mitä muu perhe tästä sanoo!

Mikäli haluat lisää asennekasvatusta, käypä lukaisemassa Keep it simple -blogin Niinan syyslista tavaravuoren hillitsemiseksi. Hyviä vinkkejä!

ps. Kirppisrojujen katoamisen myötä makuuhuoneen nurkkaus siistiytyi. Pölyt hus, ja tilalle ihanat yöunet. Kärpässienikaupan "varastokin" pääsi nätisti esille. Minä ainakin tunnen tämän energian. Ja sitten niiden kolmen muun nurkan kimppuun.

I feel like a winner in a war of stuff. I´ve sold a lot in a flea market, but also given away things that we don´t need. And it feels good. One corner of our bedroom is much nicer since I´ve organized things.

22 kommenttia:

 1. Pirtsakan värinen tuoli...minä juuri yhden tuolin samanväriseksi maalasin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin olen tämän maalannut itse pari vuotta sitten...

   Poista
 2. Hyvä hyvä, erittäin hyvältä kuulostaa!!!
  Hyvä sinä! :)

  Ai että kun odotankin sitä omaa kirppisviikkoa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kirppismyynti saa kivasti sellaisen tavarastaluopumisvaihteen päälle! Taidan jättää sen päälle.:)

   Poista
 3. Mä niin allekirjoitan tuon helpotuksen tunteen, kun saa tavaraa omista nurkista pois! Ja kun sitä karsimista tekee niin samalla huomaa miettivänsä uusia hankintoja pidempään - tarvitsenko oikeasti tätä vai pärjäänkö ilman tai voinko jopa tehdä itse vastaavan. Toki on minullakin ne "heikot hetkeni" ja maaninen shoppailuvaihde puskee päälle takavasemmalta ;)

  Lapsillekin olen yrittänyt opettaa karsimista siten, että kun esimerkiksi synttäreinä tulee uusia leluja, niin samalla sitten laitetaan jotain vanhoja kiertoon. Jostain se saattaa tuntua julmalta, mutta meidän lapset ovat jo tottuneet siihen. Innoissaan aina miettivät, että mitä voisi antaa eteenpäin toisille lapsille leikittäväksi. Tyttäreni usein kysyy uusista vaatteista, että "äiti, kenen vanha tämä on". Itseni se pistää hymyilemään, sillä vaikka he toki uusiakin vaatteita ja leluja saavat, olen mielestäni onnistunut kasvattamaan lapsen jonka mielestä on ok käyttää kierrätettyjä tavaroita ja samalla hänestä on vaan kiva kuulla tavaran/vaatteen aiempi tarina.

  Makuuhuonenurkkaus näyttää kyllä hyvältä ja vitsi miten mainio tuo Kärpässienikaupan varasto tuolla ylähyllyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkohan niitä lastenkin leluja on välillä karsia, että on mukavampi leikkiä, kun ei huku tavaraan. Minusta nyky-yhteiskunnassa, jossa kaikkea on tosi paljon ja kaikkea kulutetaan nopealla syklillä, on tosi tärkeä opettaa lapset järkeviksi kuluttajiksi!
   Kiitos!

   Poista
 4. Tuota "less is more" -ajattelua olen tämän vuoden mittaan yrittänyt sisäistää. Miten helpottavalta tuntuukaan, kun tajuaa, että monesta tavarasta pystyy luopumaan, eikä niitä jää edes kaipaamaan. Jokaisen raivaamiskerran jälkeen tulee olo, että kotonakin on enemmän tilaa hengittää. Eräänlaista terapiaa tämäkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten kun uskaltaa luopua yhdestä muistorikkaasta esineestä ja huomaa, että eihän tehnyt kipeää, on helpompi luopua muistakin! Raivaamisintoa! :)

   Poista
 5. Kiertoon vaan kaikki turha, millä ei ole käyttöä. Kirpputoripöydän kun vuokraa, saa kaappien tyhjentäminen ja siivous hyvästi vauhtia! Turha roju alkaa ahdistamaan ennenpitkää. Vähemmälläkin pärjää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten hassua, että vaikka kirppispöytä oli ja meni, jäi into tyhjentää kaappeja! No, seuraava kirppis on marraskuussa eli sitä varten on hyvä katsella uutta tavaraa...

   Poista
 6. Ihanan näköistä sinulla siellä, kaunis huone ja kivoja tavaroita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos! Laitoin sulle muuten kysymystä blogiisi, käys kurkkaa!

   Poista
 7. Näyttää kivalta kuvissa! Ja voi että mä sitten AINA jaksan ihailla tota sun yksinkertaistamista ja pelkistämistä. Upeaa ja innostavaa seurata sivusta. Mäkin oon yrittänyt vähentää nettiaikaa. Telkkaria en katsokaan, mutta kännykkää räpellän vähän liikaa. Ja kirppiskasseja on kertynyt jo melkoisesti. Silti yksinkertaistamista pitää tehdä ihan koko ajan. Kiva, että pidät aihetta esillä! Sun pitäis haastaa meitä bloggaajia samaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostan aihetta esiin myös tsempatakseni itseäni! Pakkohan tässä on jotain konkreettistakin tehdä, jos koko ajan aiheesta meuhkaa! :)

   Poista
 8. Tavaroita pitäisi kyllä taas raivata pois meilläkin... Varmasti ihana tunne, kun energiat virtaa. Jo se tietoisuus, että laatikoistaon turhat pois, laittaa energiat järjestykseen. Ihana tuo laatikkohylly!
  Telkusta olen hyvin päässyt eroon. Tosin ihan "rentouttavalle" tuntui perjantai-iltana valvoa muiden nukkuessa ja katsella nauhoituksia... Mutta "livenä" tulee tosi vähän katseltua mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tällä hetkellä huonosti lämmintä varastotilaa, joten sen takia sitä laatikkoa ja nyssäkkää kertoo makuuhuoneeseen. Mutta perkaanpa laatikot läpi niin ainakin puolet häviää! Varastoonhan kertyy usein sitä ei niin tärkeää kamaa...

   Poista
 9. Onnittelut! Sama operaatio on täälläkin jatkunut koko kesäajan, kun keväällä aloitin. Lopulta päätin tehdä vielä selkeäati "realisoi rahaksi"-kierroksen ja varasin kirpparipöydän. Aikaisemmin olen vienyt vaan suoraan kaiken Fidaan, kuten keväälläkin, mutta kyllä sitä kummasti lähti lopulta kaikki nekin "arvotavarat", johon oli päässyt jotenkin kiintymään, kun mietti, että niistä vois muutaman euron pyytää. Ihan hirvee hommahan siinä laputuksessa on, enkä siihen heti kyllä uudestaan jaksa ryhtyä, muttei se silti ihan turhaa ollut - sai siitä silti etelänmatkan verran tuottoa... tai no lasten syystamineisiin ne jo tais hujahtaa... Mut vapauttavaa oli viedä sen jälkeen loput myymättä jääneet kamat vielä kiertoon - ja nyt mahtuu taas hengittää, kekittymiskyky parani ja ajatus kulkee!
  Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppismyynnissä on kyllä aikamoinen vaiva, kun pitäisi hinnoittelun lisäksi siistiä ja täyttääkin sitä paikkaa. Ja olla tiettyyn aikaan laittamassa ja purkamassa. Ei sitä ihan joka kuukausi jaksaisi. Sen takia mullakin lähtee aika usein nyssäkkä Fidaan.

   Poista
 10. Minäkin olen "joutunut" luopumaan monista tavaroista osin pakon edessä ja osin ihan vapaaehtoisesti. Se tekee vain hyvää.

  Televisiosta olen onneksi ollut aina vieroitettu. Meillä ei ole televisio koskaan päällä, jollei sitä joku oikein vartavasten katso.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TV on ilmeisesti aika monella vähentynyt ja tilalle on tullut lisääntynyt netissänotkuminen. Mutta meillä vähennetään tällä viikolla ensin ne turhat TV:n aukiolot!

   Poista
 11. Se on valaisevan karmaiseva tunne kun huomaa, että koti ei muutu kodikkaammaksi ostamalla jotain kivaa jaa karsimalla. Karsiminen on niin vaikeaa, mutta kyllä siitä antishoppaamisesta tulee sitten jälkikäteen puhtaampi olo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja kun tarpeeksi karsii, on tilaa nauttia jostain uudesta hankinnastakin silloin tällöin.

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!