tiistai 12. helmikuuta 2013

Lisää virkattuja kukkiaSkarpmon pieni kukka

Maybelle-kukka

Minä olen virkannut kukkasia urakalla. Tai ei se ole tuntunut urakalta, kun niitä on niin kiva tehdä ja yhden kukan ehtii tehdä pienessä välissä.

Ajattelin laittaa muutaman lemppariohjeeni ja kyselen samalla, mistä sinä olet löytänyt kivoja ohjeita.

Yksinkertaisen pienen kukan ohjeeni on Jeanette Skarpmon kirjasta Trendikkäät virkkausmallit.  Ja se menee näin:
Luo 4 kjs, 1 ps 1. kjs:aan.
1. krs: 1 kjs, 10 ks renkaaseen, 1 ps 1. ks:aan.
2. krs: 1 kjs, 1 ks + 3p + 1 ks 1. ks:aan, jätä väliin 1 ks, *1 ks + 3p + 1 ks seur. ks:aan, jätä väliin 1 ks*, toista *-* krs loppuun, 1 ps 1. ks:aan.

Uusimman kukkalöytöni tein My Rose Valley -blogin kautta. Annette oli virkannut ison läjän värikkäitä Maybelle-kukkia. Sen ilmainen ohje löytyy täältä. Latasin tuon UK-version ja pärjäsin ihan hyvin englanninkielisillä ohjeilla. Sen verran helpotan vielä, että
tr=pylväs
dc=kiinteä silmukka
ch=ketjusilmukka
sl st=piilosilmukka

Yksi ihanan kukan ohje on Ninuskalla. Minä en ole Ruusun aikaa vielä kokeillut, mutta ehkäpä seuraavaksi.Käykää kurkkaamassa ohjetta!

Tämän jälkeen pohdin sitten, mihin kukkaseni upotan. Muutama paikka on jo mietittynä, mutta lisää hyviä vinkkejä otetaan vastaan! Ja nyt virkkaamaan. Ainakin yksi kukka...

I´ve been crocheting flowers. I got the inspiration from Annette's blog My Rose Valley. She had made many colorful Maybelle crochet flowers. You can find the pattern here. Now I need ideas where to use my new flowers!

22 kommenttia:

 1. Ihania kukkasia! Näyttävät todella kauniilta tuolla tavalla yhdessä ja erivärisinä.

  Pitääkin laittaa kirjanmerkkeihin tämä sun blogimerkintäsi, sillä joskus aina virkatuille kukille tulee tarvetta, ja silloin ei ohjetta meinaa löytyä millään... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä lataamassa tuo maybelle-kukan pdf. On sitten valmiina, kun tarvii...

   Poista
 2. Ihanan herkulliset värit kukissa! Mä yleensä teen kukat aina omasta päästä, mutta nyt kun noin hyvät ohjeet annoit niin ehkä sais jopa useamman samanlaisen aikaiseksi:) Noilla vois koristella vaikka kesäkasseja, hattuja, huiveja ja vaikka puutarhatakin/essun ja hanskat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä keksin tuossa virkatessa monta uutta paikkaa kukkasille! Muutama jo työn alla... =)

   Poista
 3. Onpahan herkkuja! Tosi ihania noin yhdessä ja kyllä erikseenkin :D Tekis mieli koukutella itekin, näitä vois laittaa vaikka mihin!

  VastaaPoista
 4. Ihania kukkia, ja kiitos ohjeen jakamisesta! Täytyypä kokeilla, haluaisin tehdä tyynyn, jonka päälle noita kukkasia voisi kiinnittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, näen silmissäni retrokukkakankaisen tyynyn ja siinä muutaman virkatun kukan päällä... Kesäinen... Tai sitten näitä isompia voisi yhdistää keskenään ja laittaa yksivärisen kankaan päälle! Monia mahdollisuuksia!

   Poista
 5. Suloisia! Noita voisi laittaa melkein mihin vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Saas nähdä milloin perhe kyllästyy... =)

   Poista
 6. Tämä on kivan oloinen kukka. Ainakin väri ton niin upean keväiset. Itse melkein väkään "omasta pääst" tai muistista, kun jossain on ohimennen nähnyt jonkun kuva...Kun olen niin toivottoman huono tekemään mitään ohjeista.... :O(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en yleensä tee juuri mitään ohjeesta. Tämä on tarpeeksi pieni juttu ohjeesta tehtäväksi meikäläisen hermoille!

   Poista
 7. Ihanat kukat, ihanat värit! Spring!! Mihin ajattelit niitä upottaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama idea on, viirinauhaa, pinnejä, pantoja,... Ja tietty paikoiksi jokunen. =)

   Poista
 8. Ai kun on herkut värit. Kiitos ohjeista, tuollaista alempaa ei olekaan ennen tullut vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo alempi olikin vähän erilainen kukka. Sitten vaan testaamaan!

   Poista
 9. Ihania!!!
  Sellanen "torkkupeitto" voisi olla kiva, missä olisi esim.virkattuja valkoisia ruutuja ja ruutujen kulmissa aina jokin herkullisen värinen kukka; vähän erilainen pitsipeitto.

  Hanna(-Maija)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanalta kuulostaa sun ideasi, tosin mun pitkäjänteisyys ei taitais riittää kokonaisen peiton toteutukseen! Mitenhän anoppisi? =)
   Ihanaa ystävänpäivää!

   Poista
 10. Hei, onko toi ohje tohon pieneen kukkaan?

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!