keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Virkattu tonttumyssy






Meillä on torstaina kauden ensimmäiset pikkujoulut. Näihin ei mennä pikkumustassa korkokengät vaappuen, vaan niitä vietetään ekaluokkalaisen luokkakavereiden perheiden kesken. Tiedossa siis joululauluja, pipareita ja pikkujoululahjoja...

Ajattelin virkata ekaluokkalaiselle oman puna-valkoisen tonttulakin juhlan kunniaksi. Hänpä ei ollutkaan innostunut äidin tekemästä myssystä, joten pikkusisko saa nauttia heiluvasta, kilisevästä myssystä! Nyt on sitten ulkokäyttöön viimetalvinen villainen versio ja sisäjuttuihin tämä puuvillainen. Tosin tällä pärjää näissä lämpöasteissa ulkonakin vallan mainiosti!

Käsityö- ja askarteluhommissa alkaa joulu näkyä, vaikka muuten ei kyllä vielä tee mieli laittaa mitään jouluista kotiin. Taidanpa odotella niitä pikkupakkasia!

ps. Pikkutontulla heiluu ensimmäinen hammas. Minne se äitin vauva on hävinnyt?

My daughter´s class is having a little Christmas party on Thursday. I crocheted a new Christmas hat for her, but she didn´t want to have anything made by her mother, my little big girl. No problem, the youngiest one is happy to have a woollen hat to wear outdoors and this cotton hat to wear in the party!

20 kommenttia:

  1. On kyllä ihan huippuherkullinen tonttupipo. :) Ja tonttu itse on suloinen kuin mikä. Ei ole täälläkään vielä mahdottoman jouluiset tai edes talviset koristeet vielä jaksaneet innostaa. Sopivat niin kovin huonosti yhteen tuon ulkoilman kuravellin kanssa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeen lämmintä kyllä on. Ei todellakaan tee mieli kovasti viritellä joulutunnelmaa. Niin syksyistä vielä!

      Poista
  2. Ooh, miten hienoja myssyjä! En oo noin hienoja tonttulakkeja ennen nähnytkään. :)

    VastaaPoista
  3. Näppäräkäsisen lapset saa kaikkea ihanaa!

    VastaaPoista
  4. Voi jee, kun hieno tonttulakki! Ihan supersöpö!

    VastaaPoista
  5. Ihania tonttulakkeja ja paljon muuta kivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sama fiilis tuli käväistessäni sun blogissasi!

      Poista
  6. Aivan huippu tonttulakkeja! Siis onko kulkunen virkattuna tuonne sisälle - tosi turvallinenkin myös vielä pienemmille pikkutontuille. Meillä ainakin muinoin kulkunen piti ottaa pois, kun kulkeutui aina suuhun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kulkunen on tuolla pompulan sisällä. Kilisee vaimeasti, mutta kilisee kuitenkin! Perusmyssyistä kulkuset yleensä irtoavat tosi helposti. Ja suuhunkin kyllä menevät!

      Poista
  7. Siis aivan ihanan valloittava tonttumyssy ja myssyilijä! Ihana idis! Näin joulun alla minäkin taas herään näpertelemään, ihanaa joulun odotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Kati,
      näin joulun aikaan monelle varmaan iskee itsetekemisen fiilis. Kiva on jotain näperrellä, mikä on minusta hieno juttu. Itsetehdyissä on ihan eri fiilis kuin että jos kaiken ostelle valmiina!
      Mukavaa joulun odotusta sinullekin!

      Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!