maanantai 3. toukokuuta 2010

Puhdistautuminen, päivä 1

Ensimmäinen puhdistautumispäivä alkaa olla jo aika pitkällä. Tässäpä päivän fiiliksiä.


Aamulla tein itselleni smoothien luonnonjogurtista, marjoista, banaanista ja kauraleseistä. Tällä ja vihreällä teellä pääsin hyvällä fiiliksellä pitkälle aamupäivään.


Kerhoilun takia lounas venyi turhan pitkälle ja minulle oli silloin sudennälkä. Muutamat aamupäivävälipalana nautitut porkkanat eivät juuri auttaneet tilannetta. Kotona odotti sinänsä herkullinen kasvissosekeitto tuoreen korianterin höystämänä, mutta nälkä jäi. Tavallisesti olisin napannut mukana yhden ruisleivän, mutta nyt olen hetken ilman leipää. Jälkiruuaksi napsin vielä pistaasipähkinöitä, mutta päivällä olin kyllä nälkäinen ja veto oli poissa.
Iltapäivällä söin lasten kanssa marjoja ja luonnonjogurttia ja sain taas lisää virtaa. Päivälliseksi tein herkullista kananfilettä parsakaalin ja suppilovahveroiden kera. 


Olo on tällä hetkellä hyvä, mutta hieman huolettaa tämäniltainen pilates-tunti. Täytynee hieman tankata, että jaksan.


Kahvia en ole juonut, enkä tummaa teetä. Vettä olen juonut normaalia enemmän, tosin en aterioiden yhteydessä. Huomisaamun aloitan sitruunavedellä, mikä kuulemma antaa ruuansulatukselle tehoherätyksen. 


Ja nyt hieman tuumailua:
Haen tällä parin viikon kuurillani energisempää oloa ja parempaa unta. Tavoitteeni ei ole laihtua, kiloja en halua vähemmäksi. Pitäisiköhän siis ottaa hieman ruisleipää ruokavalioon, jotta en tunne olevani nälkäinen koko aikaa? Vai mitä? Lihaa aion syödä, mutta mieluummin kana/broileri/kalalinjalla. Perunan, vaalean pastan ja maitotuotteet ajattelin jättään vähiin. Hapanmaitotuotteita ajattelin syödä. Samoin siemeniä ja pähkinöitä täytyisi käydä ostamassa isommasta kaupasta.


Olisiko siis vinkkejä?


ps. Tämän päivän Hesarissa on juttu Suomeen Amerikasta rantautuneesta detox-joogasta. Siis mitä? Kaikkea sitä keksitään! Uskon kyllä, että jooga sinänsä jo puhdistaa, mutta että vielä erikseen detox-joogaa. Kuulostaa markkinamiesten keksinnöltä...

6 kommenttia:

  1. Ruisleipä on hyvä lisä, mikäli vatsasi kestää sitä. Voit myös helposti lisätä ruokiin hiutaleita ja leseitä. Pähkinät antavat myös mukavasti energiaa ja hyviä rasvoja. Niissä on myös paljon valkuaisaineita.

    Ilman hiilareita veto saattaakin lähteä helposti. Samoin kilot. Miten olisi omatekoinen leseleipä? Teeleipien tyyliin hiutaleista ja leseistä. Auringonkukan siemeniä joukkoon. Onnistuu myös ilman hiivaa.

    Muuten kuulostaa hyvältä. Tälläisiä minäkin kokeilen välillä. Tekee hyvää kyllä ja antaa energiaa. Eikä tarvita erillistä detox joogaa :D

    VastaaPoista
  2. Ehdotin miehelleni pientä dedox kuuria ja hän innostui. Nyt seuraan sinun kuuriasi ja vinkkejäsi ensin :) ja otan oppia. Miehelleni tekis terää pieni kilojen karistus, itselläni ne karisee lasten perässä juoksemisen myötä. Haluaisin hieman skarpata ruokavaliossani ja syödä terveellisemmin. Kahvia ja suklaata kuluu.

    VastaaPoista
  3. Emilia: Kiitos hyvistä vinkeistä. Päätin eilisen jälkeen, että tarvitsen enemmän energiaa, koska päivän askareet pitää kuitenkin tehdä ja haluan myös urheilla kuurin aikana.

    Minna: Kiva juttu, jos tämä "hullutus" leviää. Olen aloitellut aamuni lasillisella sitruunanmehua (veden kera sekoitettuna). Kyllä tämä tästä... =) Ihan hyvä fiilis!

    VastaaPoista
  4. Onnea edelleenkin koitokseen! :) Itse kyllä kuolisin myös nälkään noin keveillä ruuilla. Tai siis salaatteja ja keittoja pitää syödä hirmuisia määriä, jotta nälkä lähtee tai siis ainakin mun pitää.

    Itse en nykyään enää suosittele leipää ollenkaan. Koska olen päässyt siitä eroon, kuten myös pastasta, perunasta ja riisistä. Vointini (henkinen ja fyysinen)on paljon pirteämpi hiilihydraattitietoisella ruokavaliolla ja mahani paremmassa kunnossa. Muutos entisellä leipäholistilla ja kevytihmisellä oli melkoinen ja positiivisessa mielessä... Runsaan kasvisten käytön ohessa käytän paljon laadukasta proteiinia ja rasvaa.

    Mutta kokeilemalla varmasti löytää sen oman parhaan ruokavalion ja viehän se aikaakin, kunnes keho totuttautuu uuteen. :) Niin ja leivonhan minä vähähiilihydraattista, viljatonta leipää toki...

    VastaaPoista
  5. Tsemppiä tsemppiä!! Kuulostaa ja näyttää niin hyvältä!

    VastaaPoista
  6. Kuulostaa hyvältä. Kiva kuulla kokemuksistasi jatkossakin :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!