lauantai 29. marraskuuta 2014

Muijaenergiaa kartanolla










Tänään sateli räntää, mutta ei se paljon tunnelmaa latistanut, kun kokoonnuimme Cafe Latten pihapiiriin viettämään Kartanon Joulutoria.

Paikalla oli vanhoja tuttuja asiakkaita ja yrittäjäkollegoita, mutta myös uusia ihania tuttavuuksia! Lämmin kiitos erityisesti Leealle ja ihanalle katostoverilleni Novalle, jonka Nova Melina -tuotteita kuvailin näköjään enemmän kuin omiani! Taisipa muutama päätyä koppaanikin!

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

We had a lovely, wet day in today´s sale of works in Cafe Latte´s yard. Lovely customers and colleagues made it sunny anyway! Thank you all!

torstai 27. marraskuuta 2014

Rosoisia keittiötuotteita





Olen virkkailut pinon keittiötuotteita. Pannulappujen lisäksi tein matonkuteista rosoisia pannunalusia jouluisissa väreissä. Näihin katosivat muutamat farkut, ystävän pellavahousut, t-paita ja tyynynpäällinen. Pellavakuteesta tulee ihanan eläväinen pinta!

Nämä keittiötuotteet matkaavat lauantaina Espoon Leppävaaraan Cafe Latten Kartanon Joulutorille. Tulehan moikkaamaan! Kannattaa jättää auto läheiseen Rastaspuistoon ja varautua happihyppelyyn kauniissa maalaismaisemissa. Pikkupakkasta luvassa, joten ihana ulkoiluilma!

Some new products for next Saturday´s sale of works. If you´re in Southern Finland, take a trip to Cafe Latte´s Christmas Sale!

maanantai 24. marraskuuta 2014

Hyasintit ruttupurkeissa ja arvonnan voittaja



Tämän vuoden ensimmäiset hyasintit pääsivät lommotettuihin peltipurkkeihin, jotka sutaisin pikaisesti maalilla valkoisiksi. Maalina minulla oli mattavalkoinen kattomaali sattuneesta syystä... Edelliset ruttupurkkiaskartelut löytyvät täältä. Kurkatkaapa, miten erilainen ilme on mustissa ruttupurkeissa.

ps. Ihana pinnatuolini on jäänyt remonttimiehen jalkoihin...

My first hyacinths of this season got new dresses. I hammered some dents to tins and painted them. You can find my older hammered tins here. They are black and look totally different.

The winner of the giveaway is Tiia-Maria. Congratulations! I´ll contact you asap. Many thanks for your nice comments, my dear readers!

sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Ihana lumi!







Olen selvinnyt mielestäni melko hyvin harmaasta marraskuusta. Perjantaina tuli pieni lumikerros, ja huomaan, että fiilis on yllättävän paljon valoisampi. Tiedän, ja osa teistä vanhemmista lukijoistakin tietää, että olen lumen tyttö. Olen pohjoisesta kotoisin, tottunut kunnon lumiseen talveen ja kipakkaan pakkaseen. Muutama luminen talvi täällä etelässä ennen viime talvea olivat minun juttuni. Lumityöt ja hiihto tuntuivat niin hyvältä.

Tänä viikonloppuna on otettu ilo irti muutenkin kuin talvirenkaita vaihtamalla. Suojasin pihaa ja remonttikasoja perjantaina ennen sadetta. Sain myös viime tipassa laitettua tuoreelle luumupuulle pupusuojan. Kylpyhuoneessa odottaa muutama iso ulkokukkaruukku täynnä multaa. Tarkoitukseni on istuttaa kanervat isoon pataan ruukkujen multaan.

Lumi toi myös fiiliksen pienestä joulukoristelusta. Kävin fiilistelemässä joulun tunnelmaa Monday to Sunday Homen Päivin puodissa ja kotona. Muutama valikoitu lahja ja jotain ihan pientä itsellekin lähti mukaani. Kotona siivoilimme pienten tyttöjen huonetta ja virittelimme valosarjan ikkunaan.

Sunnuntaina veimme teinineidin kanssa kummityttöni ratsastamaan issikoilla. Valkoinen maasto oli kaunis, matkalla näimme jopa hirviä ja peuroja. Kylläpä tuli taas kiva fiilis!

Eikös ole muuten mainio possu? Possu ja heppa kulkivat kaksistaan pitkin tallin pihaa vapaana. Röh röh! Hauskaa maanantaita!

We had a lovely, white weekend. Some Christmas present shopping, cleaning, decorating and most of all riding in the forest.
Have a lovely Monday!

torstai 20. marraskuuta 2014

Remonttikuulumisia








Ajattelin näyttää muutaman kuvan "elintasosiiven" tilanteesta. Homma etenee, vaikka se ei ehkä ulkopuolisen silmissä näytä siltä. Viikonloppuna laitetaan jo lattiaa uuteen huoneeseen ja kohta päästään nostelemaan ensimmäisiä kalusteita paikalleen. Paneeliseinä saa vielä kuivua jonkun viikon eli sen maalaus tapahtuu muuton jälkeen.

Seuraavana on edessä monenlaisia valintoja. Valaisimia sinne tänne, kaappeja ja tärkeimpänä meidän nukkumapaikka. Toivottelen itselleni ja apinamiehelle pitkää pinnaa, sillä tiedän, että nämä valinnat eivät ihan aina käy yksiin.

Esimerkiksi valaisimissa toinen ajattelee teknisiä yksityiskohtia ja valon määrää ja toinen enemmän ulkonäköä. Arvaatte varmaan kumpi minä olen? Kuulostaako tutulta?

Iso osa uuden puolen kalustuksesta on jo valmiina, mutta muutama juttu on vielä mietinnässä. Ja onhan tässä muutamia valintoja jo tehtykin. Yksi minua jännittävä kompromissi on uuden huoneen lattia. Sanotaanko niin, että se ei ole valkoinen eikä ruskea... Se on siis paketeissa hankittuna ja asennus tapahtuu viikonloppuna.

Ulkovalaisimetkin ostettiin melko tehokkaasti Clasulta, kun nyt kerrankin sinne yhdessä päästiin. Minä olen tyytyväinen, ne ovat mustat! Mutta siis vielä paketeissaan. Clasulla on muuten hyvä valikoima valaisimia!

Paljon on siis tapahtunut ja tapahtumassa, mutta kuvissa vielä aika tyhjää ja tylsää. Eilen pääsin jo pesemään ikkunoita. Tänään jatkan varastoiden perkaamisella. Tavarat pitää saada tässä vaiheessa oikeille paikoilleen ja se edellyttää täyteen juntatun pihavaraston purkamista. Miellyttävää...

Ihanaa harmaata marraskuuta! Jospa se lumikin saapuisi jossakin välissä piristämään!

PS. Muistakaa synttäriarvonta! Remember the giveaway!

Some pictures of our renovation and the new wing. Not yet ready, but much has already happened. We still need to do many decisions together with my husband, and it´s not so easy all the time, cause one thinks more about technical details and the other one about exterior...
Have a lovely week of November!

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Viikonloppu kuvina








Kuvat kertokoon tunnelmista! Minä nautin lasin viiniä ja menen saunaan...
Ihanaa alkavaa viikkoa!

Pictures of my weekend! Now I´m having a glass of wine and going to the sauna...
Have a lovely beginning of the week!

ps. Remember the giveaway!

perjantai 14. marraskuuta 2014

Juuttiaskareita

 





Minulle on jäänyt käsiin rulla juuttikangasta. Viime vuonna tuhosin sitä viirinauhoiksi ja kestolahjapussukoiksi. Tänä vuonna jatkoin saman kangasrullan kanssa ja ompelin kukille suojapussukoita. Näin alkuun sijoittelin pussukoihin kanervia, mutta ajattelin kyllä vielä kokeilla jouluisempiakin kukkia. Samaten havut tai pieni kuusi lasimaljassa voisivat olla kivoja.

Kranssipohjaan väänsin myöskiin juuttia ja sinkkisydämen. Vähäeleisesti... Ja yksi juuttinen tähtikin syntyi rautalangasta. Jos satelisi vaikka vähän lunta, juuttikankaasta saisi kauniin liinan Kartanon Joulutorin pöytään. Mitähän vielä? Onko ideoita?

ps. Ekohenkinen arvonta käynnissä tuossa edellisessä postauksessa...

I´ve got quite a lot of jute in stock. Some of my jute creations are in the photos. What else could I do?

keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Maailmanparannusta ja synttäriarvonta!



Apinalandia avattiin viisi vuotta sitten. Enpä olisi silloin arvannut, että viiden vuoden kuluttua olen julkaissut 649 postausta ja blogillani on 337 lukijaa. Synttäreiden kunniaksi ajattelin järjestää arvonnan. Kiitos teille kaikille, jotka käytte täällä, kommentoitte ja teette tästä ihanan harrastuksen.

Arvonta on minun näköiseni. Uutta, vanhaa ja ajatuksia elämästä. Ekokokeilu Manhattanilla -pokkarin olen ostanut kirpparilta ja jo itsekin lukenut. Paljon hyvää asiaa siitä, miten yksittäinen ihminen voi vaikuttaa maailman tilaan ja hillitä kulutusjuhlaa. Sen lisäksi, että kirja on herättänyt paljon ajatuksia, se on vahvistanut monia omia päätöksiäni.

Kirjan teemaan sopien arvonnan voittaja saa lisäksi valita bambuisen tiskirätin haluamassaan värissä.

Osallistua voit reilun viikon ajan eli sunnuntai-iltaan 23.11. asti. Anonyymit, jättäkää sähköpostinne. Kommenteissanne toivoisin juttuideoita ja ehdotuksia siitä, mihin suuntaan te haluaisitte Apinalandian kehittyvän tulevina vuosina. Olen myös viime vuosina tehnyt joitakin hyvin valittuja kaupallisia postauksia. Häiritseekö se?

Onnea matkaan!

ps. Nähdään sunnuntaina Latokaskessa Joulutorilla! Lisätietoja sivupalkin kuvan linkistä!

ARVONTA PÄÄTTYNYT!

My blog is five years old now. I never quessed how nice this is going to be. 649 texts, 337 followers. To thank you all I´ve got a little giveaway that looks like me. A book (in Finnish) that tells about saving the world and a dishcloth of bamboo. If you don´t understand Finnish, I can send you only the bamboo dishcloth. Please leave a comment until 23.11. Leave your e-mail address too.

perjantai 7. marraskuuta 2014

Viikon työkalut ja jäykkis








Olen maalaillut viime viikkoina melko reilusti; ulkoseiniä, sisäseiniä, sisäkattoa, lattioita ja listoja. Eilen joogassa huomasin, että oma olo alkaa olla melko jäykkä. Samaten tasapaino oli jäykkyyden myötä ihan hukassa.

Onneksi ollaan maalausten suhteen loppusuoralla, joten pääsen venyttelemään takaisin normikuntoon. Helpottaa elämää.

Viikonloppuna rakennetaan varastoihin hyllyjä ja sijoitellaan tavaroita paikoilleen. Veikkaan, että tämä tavaroiden läpikäynti ja sijoittelu eri paikkoihin ei tule olemaan ihan helppo urakka.

Ai niin, kuittasin juuri äsken lähetyksen, jossa on ovia ja ikkunoita, joten ensi viikolla päästään sitten asentamaan niitäkin. Paitsi minä vaan katselen vierestä ja pelkään, että jotain menee rikki...

Mukavaa viikonloppua harmaudesta huolimatta. Poltellaan kynttilöitä ja hemmotellaan isiä!

I´ve been painting quite a lot during the past weeks. Yesterday I went to my yoga class and felt quite stiff. Luckily we´re almost ready and I can get to normal condition. This weekend we´ll work with the shelves and cabinets of our new storage.
Have a lovely weekend!