keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Yöpöydän uusi ilme


after

before





Tänä kesänä käsityö- ja sisustusrintamalla on ollut hiljaista. Ei ole vain löytynyt inspistä, enkä ole puoliväkisinkään viitsinyt mitään vääntää.

Yhdestä nopeasta projektista innostuin, kun raivasimme teinineidille kesäkotiin oman pikku sopen toiselle kuistille. Kuisti on kesäkodin kakkossisäänkäynti ja sen läpi mennään vinttiin ja lastenhuoneeseen. Tähän asti siellä on säilytelty sadevarusteita, pihakalusteiden pehmusteita ja uimakamoja.

Apinamies rakensi neidille mittojen mukaan simppelin sängyn, ja minä huolehdin turhan rojun kierrätyksestä. Yllättäen sain tavarat häviämään tai sopimaan muualle säilytykseen.

Sängyn lisäksi neiti kaipasi pientä yöpöytää, jollainen löytyikin lähikirpputorilta eurolla (?!?). Neiti kyseli hintaa ihan itse, joten saattoipa saada pienen "teinialen". Tukeva, täyspuinen pöytä oli saanut kanteensa kosteusvaurion, jonka ajattelimme aluksi hioa ja peittää jotenkuten maalilla.

Jossain vaiheessa mieleeni tuli kuitenkin nitoa vahakankaan pala pintaan. Hieman tylsien nuppienkin vaihdolta säästyttiin, kun virkkasin vanhoihin nuppeihin uudet suojat. Suunnitteilla on vielä valkoiset verhot ja vanha lukulamppu, jotka onneksi löytyvätkin valmiina.

Kyllä täällä kelpaa asustella!

My teenage daughter got an own little corner in our summer house. Just a bed and a little table beside it. She bought the table from a flea market and I gave it a little make-up...

maanantai 29. heinäkuuta 2013

Pohjoisen taikaa


Löydätkö telkänpojan?








Vietimme viikon pohjoisessa vanhoissa kotimaisemissani. Isommat lapset menivät viikon etukäteen vähän niinkuin kesätöihin. Isossa puutarhassa riittää hommia.

Nautimme kauniista kelistä ja luonnon rauhasta. Kalastelimme, poimimme marjoja ja hepostelimme. Kävin myös ensimmäistä kertaa elämässäni raveissa. Hauskaa, heppahöperöiden neitien kanssa!

Taas kerran ihmettelin sitä eroa, mikä on pohjoisen ja etelän välillä, maaseudun ja kaupungin välillä. Kiire ei ole vielä tehnyt pesäänsä joka kolkkaan. Eron huomaa toki ihmismäärässä ja liikenteessä, mutta myös yksittäisten ihmisten kanssa toimiessa. Tiedät varmaan tunteen!

Nyt tavoitteenani on säilyttää siitä rauhasta pikkuinen hitunen täällä etelän menossa ja meiningissä. Alkavan elokuun hulinoissa voin hetkeksi palata pohjoisen lenkkipoluille, joissa kuljin keskellä hiljaisuutta poron jäljillä.

We spent a lovely week in Northern Finland. Peaceful living, nature and lovely weather. I´m keeping a little piece of that peacefulness somewhere inside me now that we´re back home and about to start school stuff and all...

lauantai 20. heinäkuuta 2013

Mustikkametsässä









Kesä on kääntymässä ehtoopuolelle. Kesäkodissa hepokatit sirittävät. Uskomaton tunnelma. Kukat keskittyvät siementen valmistamiseen ja metsissä sato alkaa olla valmiina poimittavaksi.

Mustikoiden lisäksi metsästä löytyi mahtavia vadelmia. Yhtään kantarellia ei vielä näkynyt, mutta ehkäpä viime päivien sateet houkuttelevat nekin esiin. Kylläpä marjastus tuntui taas mukavalta. Terapiaa...

Lomailimme tällä kertaa muutaman päivän pikkuporukalla vain kahden lapsen kanssa. Hassua.  Ja hiljaista. Metsissä vaeltelun lisäksi selailin hieman sisustuskirjoja ja jopa toteutin muutaman projektin. Mutta niistä lisää myöhemmin.


The summer is turning into end. Forests are full of berries. Blueberries and raspberries this time. And a lovely atmosphere, kind of therapy...

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Keppihepostelua







Kesäkodin alkukesän juttuihin on kuulunut keppihepostelu. Vanhat hepat ovat saaneet seurakseen yhden uuden, jonka teinineiti "rakensi" itse kirppikseltä löytyneistä varusteista. Äiti on ylpeä! Toinen on jo työn alla.

Leikkimökki muuntui talliksi ja sen viereen rakennettiin aitaus kesäkodin varastosta löytyneistä aitaelementeistä.

Tallistamme voi varata este- tai maastotunteja. Liinassakin on mahdollista hepostella. Esteitä rakennettiin yhteistyössä apinamiehen kanssa. Ensimmäisellä viikolla lapset olivat ahkerina aamu- ja iltavuoroissa töissä. Kovaa hommaa se keppihepostelu.

Kesän aikana meillä on käynyt myös muita keppihevosia emäntineen kyläilemässä. Olen myös kuullut, että talli-innostus on levinnyt eteenpäin ja uusia tallejakin on syntynyt!

Horses have been a big part of our summer! My daughter made her first stick horse from materials that we found in flea market. We have also had stick horse friends visiting us...

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Maalausvinkkejä kaivataan






Meidän kaupunkikodissamme on tyypilliset 70-luvun ikkunat. Puitteet ovat tummanruskeat, varmaankin petsattu ja lakattu.

Tänä kesänä ajattelin vihdoinkin sutia ruskeat piiloon, siis valkoiseksi. Nyt kyselen vinkkejä teiltä. Millaista maalia? Riittäähän kevyt hionta? Mitä muita vinkkejä?
---

Meillä odotellaan sitä luvattua sadetta. Piha on ihan rutikuiva, enkä ole vielä viitsinyt sadettaa muita kuin kukkapenkkejä. Metsätkin kaipaisivat vettä. Mustikoille ja syksyn sienille...
---

Ystävä toi muutaman ihastuttavan vanhan täkin! Ihania, vai mitä?
---

I´m planning to paint our brown window sides. White of course...

maanantai 8. heinäkuuta 2013

Aamuhetki






Minulla on kesäkodissa tapana hipsiä aamuisin yksinäni keittiöön, kun apinamies on jo lähtenyt töihin ja lapset vielä nukkuvat.

Keittiö on kesäkodin sydän ja lempihuoneeni. Keittelen kannullisen vihreää teetä ja ihmettelen valon leikkiä. Joskus avaan radion, joskus lukaisen muutaman aukeaman kirjasta.

Sitten aamiaista pöytään ja kohta joku jo tassuttelee seuraksi keittiöön. Tästä on hyvä aloittaa päivä!

Summer mornings in our summerhouse are my own moments. I wake up before the kids (my husband is working) and go to the kitchen. Sun light, radio or a book. Lovely, peaceful atmosphere...

lauantai 6. heinäkuuta 2013

Kesäväsy






Koululaisten 10-viikkoinen kesäloma on pitkä! Leppoisan lomailun ja nautiskelun keskellä iskee välillä väsy. Siis äidille. Elo tuntuu menevän viihdyttämiseksi ja ohjelman keksimiseksi, että lapset eivät tappelisi koko aikaa. Puhumattakaan siitä, että koko ajan on iso lauma ruokittavana. Päätin tosin heti alkukesästä, että kahta lämmintä ruokaa en päivittäin väännä, vaan osin mennään valmisruokien ja oikopolkujen kautta. Isoja annoksia kerralla ja tuorekasvisten syöntiä jämäruokien kanssa.

Alkuviikosta lähdimme kolmen pienimmän kanssa Hankoon. Apinamies ahkeroi vielä töissä ja esikoinen oli ratsastusleirillä.

Hangosta lapset odottivat eniten sitä "megaisoa leikkipaikkaa". Kivahan se oli, mutta selkeästi kivointa oli kallioilla kiipeily ja seikkailu. Tallailua, jätskiä ja muutama kiva kirppis. Paluumatkalla vielä uimarantakeikka. Ihan kiva päivä ja illalla kaikkia väsytti!

Ensi viikolla poju potkii palloa Hesa Cupissa. Tytöille pitäisi vuorostaan keksiä jotain tekemistä. Osalla on kavereita kaupungissa, mutta osalla ei. Ottaisikohan mummo neidit yökylään?

Mites teillä? Onko koululaisten loma liian pitkä? Miten organisointi sujuu?

Here in Finland school kids have a long long vacation. Ten weeks! It´s a long period for families to organize schedules. My husband has been working and I´ve been busy and also tired with the kids. 
This week we visited Hanko, a lovely seaside city in the Southern Finland.

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Ihan tavallinen lomapäivä







  • Ratsastusleiriä
  • leikkipuistoilua
  • jätskiä ja herneitä
  • uintia ja juoksulenkki
  • mökkiyökyläilyä

Tämmöistä tavallista kesälomaa... 
Nautitaan, passataan, komennetaan; kaikkea vuorotellen! Ja nyt väsyttää...
Ha det bra!

Summer activities...